DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NOVA ‘VAR SOBA‘

VIDEO: ‘To što je on dobio priliku voditi takav klub je nonsens hrvatskog nogometa, nije imao niti licencu‘

Gledajte novo izdanje podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 03. ožujak 2023. 09:16

GLEDAJTE UŽIVO ‘VAR SOBU‘ OD 9 SATI:



Imamo prvu smjenu trenera u drugom dijelu SuperSport HNL. Rene Poms nije više trener Osijeka, a njega je na klupi zamijenio Borimir Perković. Poms je imao dopbre rezultate u prvom dijelu sezone, ali slavonski prvoligaš ne igra dobro u nastavku, a austrijskom treneru je presudio poraz u četvrtfinalu Kupa od Hajduka. Nakon toga su čelni ljudi Osijeka odlučili kako je vrijeme za rastanak.

U Osijeku situacija nije fantastična. U prijelaznom roku nisu doveli niti jedno pojačanje, a otišli su Beljo i Kleinheisler, ispali su iz Kupa, a u prvenstvu nisu više potpuno sigurni u treću poziciju. Trenutno imaju samo 3 boda više od četvrtoplasiranog Slaven Belupa. U kojem trenutku je mađarski projekt krenuo u krivom smjeru i je li ugrožen proklamirani cilj za ovu sezonu, a to je ulazak u Europu?

Situacija u Osijeku glavna je tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. U njemu smo se osvrnuli i na utakmice četvrtfinala Kupa koje su se igrale tijekom tjedna te najaviti 24. kolo SuperSport HNL.

- Jako sam zadovoljan i sretan što je za trenera Osijeka došao Borimir Perković koji je nakon godina prakse dobio priliku. Što se tiče Pomsa, imam dvije primjedbe, činjenica je da je čovjek bez licence bio na klupi jednog ozbiljnog kluba i da je kao pomoćni trener dobio priliku voditi takav klub - rekao je Ilija Lončarević pa dodao:

- To je nonsens hrvatskog nogometa. Pitao bih ljude u Savezu bi li se to moglo dogoditi u nekoj stranoj ligi. To je podcjenjivanje naših stručnjaka. Taj čovjek nije nikad bio ništa drugo nego pomoćnik. Nisam to prije htio reći da ne remetim klub i možda nije popularno to reći, ali ne mogu to držati u sebi.

Osijek lagano gubi i prednost za treće mjesto i Europu, a Perković debitira na Maksimiru.

- Nije iduća utakmica važna. Lakše mu je protiv Dinama, nego što bi bilo protiv Gorice. Ima tu još 15-ak utakmica ili koliko. Trebat će mu vremena da implementira svoje ideje. Osijek ne može izaći iz bloka i presinga protivnika na zadnju liniju. To svaka momčad može, a Osijek ne može. Bit će mu teško jer treba Osijek dovesti do toga da igra nogomet. Primjerice, Žaper je igrao kao stoper, a on je veznjak koji zna zabiti. Tu se nije dobilo ništa sa strane obrane, a izgubilo se važnog igrača prema naprijed - kaže Lončervić pa dodaje:

- Osijek ne zna igrati nogomet, a nemoguće je da odjednom ti igrači odjednom ne znaju igrati. Malo su zastranili, vjerojatno još kod Bjelice, a sada je to nastavljeno. Vjerujem da će kod Perkovića početi igrati nogomet.

Na susretu BSK i Šibenika u Kupu nije bilo VAR sobe.

- To dovodi u pitanje regularnost natjecanja. Ako nemaju sve utakmice VAR, onda ne bi trebala imati niti jedna - jasan je Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. srpanj 2024 13:06