DAMIR KRAJAC Cropix
SPARING U SRBIJI

Trener Osijeka ostao bez sedmorice prvotimaca pa ih zamijenio kadetima, uskoro bi mogli dobiti priliku

Na pomoćnom terenu Opus Arene traju pripreme za nastavka SuperSport HNL-a
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. ožujak 2024. 07:41

Svi nogometaši Osijeka u četvrtak su na trening na pomoćnom terenu Opus Arene izašli s različitim čarapama, jednoj crnoj i jednoj bijeloj, kao znak podrške osobama s Downovim sindromom. Poslijepodne je delegacija Bijelo-plavih bila i u Dječjem kazalištu u kojem je obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Zekić u treningu nema sedmoricu prvotimaca (Bukvić, Omerović, Matković, Mkrtčjan, Zahirović, Vrbanac i Živković) koji su pozvani u nacionalne selekcije zbog čega je, kako bi povećao brojnost kadra u trenažnom procesu, iz mlađih kategorija povukao identičan broj igrača. Njih ukupno sedmoricu iz kadetske selekcije među kojima je i Andrej Mićić koji je već dobio svoje prve seniorske minute. Nije nemoguće kako će netko od njih dobiti priliku protiv TSC-a, trećeplasirane momčadi srpske Superlige, a s kojom će Bijelo-plavi u subotu odigrati sparing utakmicu u Bačkoj Topoli. Utakmica će, naravno, biti odigrana na prije nekoliko godina otvorenoj TSC Areni, najmodernijem stadionu u Srbiji, s početkom u 15 sati.

Za razliku od Bijelo-plavih, TSC suvereno grabi prema novom europskom nastupu nakon što su ove sezone igrali skupine Europske lige u skupini s Olympiacosom, West Hamom i Freiburgom. Na trećoj poziciji na kojoj se trenutno nalaze izvjesno će i zadržati s obzirom na zaostatak koji imaju za vodećima, ali veliku bodovnu prednost koju imaju ispred slabije plasiranih. U posljednjih 11 prvenstvenih utakmica doživjeli su tek jedan poraz.

A dok se najbolja momčad priprema za posljednju fazu sezone, odnosno četvrtog prvenstvenog kruga, u kojem će pokušati dostići minus od tri boda za Lokomotivom u borbi za 4. mjesto koje vodi u Europu i stručne službe su u poslu. Sportski direktor Jose Boto poslovno se nakratko vratio u domovinu. U Portugalu se, naime, igraju kvalifikacije u elitnom kolu za plasman na Europsko prvenstvo U-17 reprezentacija gdje uz domaćina igraju još Hrvatska, Njemačka i Republika Irska. Bijelo-plavi inače imaju jednog igrača u toj selekciji, Ivana Barića. Istovremeno, glavni klupski skaut Jamie Freeman prati kvalifikacije za U-19 Europsko prvenstvo u Varaždinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. ožujak 2024 09:40