ANTE CIZMIC Cropix
KOMENTIRAO I PERIŠIĆA

Trener Hajduka nakon poraza u debiju: ‘Zaslužili smo pobjedu, a taj igrač može biti primjer svima‘

‘Izostankom Marka Livaje je kvaliteta smanjena, a Brekalo je odigrao najbolju utakmicu otkad je u Hajduku‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. travanj 2024. 19:36

Neće po dobrome pamtiti svoj trenerski debi Jure Ivanković. Bolji su na Poljudu bili Osječani s 2:1 u 30. kolu SuperSport HNL-a. Za vodstvo je zabio Anton Matković, Trajkovski pogodio za izjednačenje, a Mierez postavio konačan rezultat.

Svi golovi pali su u prvome dijelu, a u drugome poluvremenu nije pomogao ni ulazak Perišića, Nikole Kalinića i Sahitija, briljantnim ih je bravurama izluđivao vratar Franko Kolić.

Ivanković nije skrivao razočaranje:

- Ne može se nakon jedne loše utakmice govoriti o igračima tko može, a tko ne može. Nije ugodno krenuti porazom, što se tiče utakmice ulazak je bio paničan. Imali smo neforsiranih pogrešaka, posebno kod drugoga gola u trenucima kada smo imali dominaciju na terenu. Drugo je poluvrijeme bilo bolje, pogotovo od 60. minute. Tih zadnjih pola sata je putokaz da možemo i nastavimo raditi kako bismo se izvukli iz krize.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Perišić kao lijevi bek?

- Nije da on to traži, podižemo mu minutažu, a ovisno o situaciji na terenu pružamo mu mjesto u momčadi. Vidjet ćemo hoće li igrati u Koprivnici, ovisno o stanju njegova tijela donosimo odluku za svaku utakmicu.

Kriza?

- Nema recepta, svatko bi bio uspješan trener da ima recept. Već u subotu je Koprivnica, nije ugodna situacija, ali ovo je za one koji imaju karakter i stav. U teškim se situacijama poznaje tko je za Hajduk, a tko ne. Startnu postavu odredio sam prema treningu, Brekalo je odradio najbolju utakmicu otkada je u Hajduku.

Moufijeva ozljeda na zagrijavanju?

- Ozljeda lista je u pitanju, Odjidja-Ofoe je praktički nezagrijan ušao u utakmicu. Odličan čovjek i profesionalac, može biti primjer svim ostalim igračima.

Nikola Kalinić na klupi?

- Tijelo mu je tražilo oporavak, zato smo stavili Trajkovskog.

Osijek?

- Ekipa koja se dobro snalazi u kaosu, tražili su dubinu, napade gdje će nas kazniti. Ipak, zaslužili smo pobjedu po šansama.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Prostor za napredak?

- Izgubili smo čvrstinu u obrani koja nas je krasila. Izostankom Marka Livaje je kvaliteta smanjena, ali opet smo kreirali.

Što je s Livajom?

- Odradit će kontrolni pregled pa ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati.

Psihološki povratak momčadi?

- Pokušat ćemo im pomoći da se vrate u pobjednički ritam.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:54