VOJKO BASIC Cropix
LIVAJA ILI NETKO DRUGI?

Tko bi mogao odlučiti derbi na Opus Areni? Jasno je, motiviranih na obje strane neće nedostajati

I kod Osijeka, ali i kod Hajduka postoje momci koji su već igrali i na drugoj strani
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. studeni 2023. 07:26

Srijeda, 17 sati - Opus Arena. Osijek - Hajduk, zaostali dvoboj 3. kola HNL-a bit će odigran na najnovijem stadionu u Hrvatskoj. Pred početak utakmice izdvojili smo pet aktera u čitavoj priči koja će za večerašnji spektakl biti posebno motivirana. U licima ovih pojedinaca definitivno neće faliti boje...

1) Mihael Žaper

Bivši kapetan Osijeka premijerno stiže u svoj grad, na megdan klubu u kojem se igrački afirmirao. Ali, prošlost je iza njega, budućnost mu je Hajduk, u koji je tako silno želio prijeći ovog ljeta. Zato je spreman na novi izazov, novo dokazivanje kvalitete u direktnom dvoboju pred navijačima, koji su nekoć klicali njegovo ime. Motiviran je svima pokazati da može i u jačoj sredini biti nositelj igre, motiviran opravdati povjerenje i potencijal.

2) Mijo Caktaš

Dvije godine bio je najbolji strijelac i igrač Hajduka, nosio je “desetku”, ali s Bijelima se rastao u takvim okolnostima da mu bez ikakve sumnje nekadašnji klub pruža utakmicu s najvećim izazovom. Jednom je “izgorio” u velikoj želji, promašio kazneni udarac prije godinu i pol dana u Gradskom vrtu, ali u srijedu poslijepodne ima novu prigodu zaigrati protiv Bijelih. Sedam puta je dosad igrao protiv Bijelih, ali još nema prvijenac protiv bivšeg kluba, dok je za Hajduk zabio sedam “komada” protiv Osječana.

3) Darko Nejašmić

Trebao je biti Hajdukova zvijezda, iz juniora je prešao u prvu ekipu, s 20 godina postao prvotimac, ali poslije dvije i pol sezone na Poljudu preselio je u Osijek. Od tada je odigrao devet utakmica protiv Hajduka, upisao ravnopravni omjer 3-3-3 i sada čeka jubilarnu desetu utakmicu protiv Bijelih. Nema ni pogotka ni asistencije, ali nema spora da je željan upravo protiv Hajduka, u velikom dvoboju, prikazati izdanje s kojim će skrenuti pozornost na svoju igru u sredini terena.

4) Marko Livaja

Na posljednje četiri koje je u HNL-u počeo protiv Osijeka triput je bio strijelac. Livaji odgovara Osijek, a pritom treba dodati da je pogotke potpisivao i na gostovanjima. Pravi nogometni ambijent Opus Arene mogao bi dodatno “galvanizirati” Livaju, koji tako rijetko zabija ove jeseni, u zadnjih osam ovosezonskih nastupa tek jednom!? Zato se od Livaje još više očekuje...

5) Ramon Mierez

Argentinac je najopasniji ofenzivac Osječana, svi ga hvale u taboru Hajduka, ali nije se nauživao zgoditaka protiv Bijelih. Tek tri je zabio u dresu Osijeka, od toga samo jedan u domaćim dvobojima. Davno je to bilo, pred dvije godine i devet mjeseci, u veljači 2021. godine. U zadnjem dvoboju na Poljudu ocijenjen je najboljim igračem susreta, u dobroj je formi i sigurno je da će protiv Hajduka htjeti i željeti pokazati se u najboljem izdanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 01:47