MIROSLAV SLAFHAUZER Cropix
PROMETNO LJETO

Svjež zrak ‘propirit‘ će Opus Arenu: Prijelazni rok još nije ni krenuo, a Osječani su već napravili hrpu posla

Novi trener će imati kompletan kadar odmah na prvom okupljanju
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. lipanj 2024. 15:59

Svjež zrak “propirit” će Opus Arenu ovoga ljeta. Petorici igrača kojima su ili istekli ugovori ili posudbe klub se zahvalio na onome što su dali Bijelo-plavima, a taj kvintet vjerojatno neće biti i posljednji s tim epilogom, četvorica igrača već su ili dogovorena ili su tek posljednji detalji preostali do konačnog dogovora, a u tijeku su pregovori oko njih još dvojice, dogovoren je i trener.

A to se sve događa dva tjedna prije početka priprema, odnosno dvadesetak dana prije nego što je ljetna transfer tržnica uopće i službeno otvorena. Kada 24. lipnja počnu pripreme za novu sezonu roster Bijelo-plavih za novu sezonu bit će manje - više već formiran s obzirom da bi rubrika izlazni transferi, a pritom konkretno mislimo na stožerne igrače, trebala ostati prazna osim u slučaju nekakve ponude koja bi iznosom morala biti takva da se jednostavno neće moći odbiti. A takva zasad još nije poslana na klupsku adresu u Strossmayerovu 126b.

Naravno kako pritom nije isključeno, čak je i izvjesno, kako će tijekom ljeta (a prijelazni rok u HNL-u inače traje do 5. rujna) biti još novina u igračkom rosteru Osijeka, ali o tom - potom. Kako god, za razliku od prošlog ljeta kada je dobar dio igrača dolazio u svlačionicu u trenutku kada je već sezona naveliko trajala novi trener će imati kompletan kadar odmah na prvom okupljanju, a onda i tijekom središnjeg dijela priprema koje će biti odrađene u Austriji.

image
MIROSLAV SLAFHAUZER Cropix

U srijedu službena potvrda

Neslužbenu potvrdu kako će Federico Coppitelli biti idući šef struke u Opus Areni dobili smo odmah idući dan nakon što je prošla sezona završila, a znakovit je bio i osmijeh sportskog direktora Bijelo-plavih Jose Bota prije nekoliko dana na izravno pitanje je li mladi talijanski stručnjak idući Osijekov trener. Za službenu potvrdu morat ćemo ipak pričekati srijedu i 11 sati kada će novi trener biti promoviran na tiskovnoj konferenciji u Opus Areni.

A novi trener morao je zadovoljiti dva osnovna uvjeta - uz ambiciju da mu Osijek bude stepenica prema nečem još većem trebao je iza sebe imati i rezultate u radu s mladim igračima i njihovom razvoju što je iz perspektive broja “diplomaca” iz Osijekove škole nogometa koji su već u najboljoj momčadi ili kucaju na njezina vrata itekako bitno. Trojica su bila u užem krugu kandidata, a izbor je nakon detaljne analize i odrađenog skautinga treninga i utakmica svakog od potencijalnih kandidata pao na Coppitellija.

- Želim ambicioznog trenera kojem je Osijek stepenica na razinu više. Nekog tko želi jednog dana voditi Milan ili Manchester City, a Osijek vidi kao korak prema ostvarenju toga cilja. Ne možete ni zamisliti posao koji sam napravio sa svojim timom oko proučavanja načina na koji igra, na koji vodi treninge kako bismo vidjeli koliko se uklapa i izbjegli što više pogrešaka u procjeni - kazao nam je Boto prije nekoliko dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. lipanj 2024 16:00