Jose Boto

 VLADO KOS Cropix
PITANJE DANA

Sjajne vijesti za Osijek, uskoro pada važan potpis: ‘Na dobrom smo putu, još da je zabio Portugalu...‘

Jose Boto u dobrom je raspoloženju stao pred novinare u društvu mladog ofenzivca
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. travanj 2024. 15:48

Uskoro, možda već u idućih nekoliko dana, s dnevnog reda na Opus Areni trebala bi konačno biti skinuta jedna tema. Pregovori s Domagojem Bukvićem (20) oko produljenja ugovora (a aktualni mu istječe u ljeto 2025.) su pri kraju na zadovoljstvo svih strana. Na redovno obraćanje uoči utakmice pred novinare su izašli Bukvić i sportski direktor bijelo-plavih Jose Boto zbog čega se prvo pitanje nametnulo.

- Ma dobrom smo putu i uskoro ćemo imati vijesti, možda već idući tjedan. Ostali su detalji - kazao je Boto, a na njegove je riječi potvrdno reagirao i mladi nogometaš bijelo-plavih.

- U komunikaciji sam i ja i moji predstavnici sa sportskim direktorom tako da očekujem da će to uskoro biti riješeno - kazao je U21 reprezentativac na što se Boto nadovezao uz osmijeh:

- Imali smo dogovor... Da je zabio na utakmici protiv Portugala ugradio bih mu bonus u novi ugovor.

Nakon što je odgovoreno na pitanje koje je neko vrijeme visilo u zraku, teme su se prebacile na teren. Na Opus Areni lakše se diše nakon pobjede u prošlom kolu s kojom je prekinut niz od čak pet utakmica bez trijumfa i skoro pola godine bez slavlja na gostovanjima.

- Odmah je bolja atmosfera u svlačionici. Sada nam slijedi još jedno gostovanje na kojem se opet trebamo dokazati - veli Bukvić.

image

Domagoj Bukvić

IVAN PERIC Cropix

Utakmica protiv Rudeša sa sobom nosi nove zamke. Rudeš je uvjerljivo zakucan na prvoligaško dno, ali nakon iskustva kojeg su imali na otvaranju sezone, kada su protiv idućeg protivnika okrenuli rezultat s 0:3 na 4:3, bijelo-plavima ne ostavlja prostor za opuštanje.

- Mi nikoga ne podcijenjujemo, mi u tu utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno i osvojiti tri boda. Ovaj put si ne smijemo dozvoliti ono što nam se dogodilo ljetos - kaže Bukvić.

Start sezone za Bukvića nije mogao biti bolji, nizao je golove i asistencije, ali onda je stao. Zoran Zekić objašnjavao je to kako se mladom nogometašu u kratkom vremenu previše toga izdogađalo. Nedavna utakmica protiv Dinama pokazala je kako se

- Imao sam savršeni ulazak u sezonu i onda se dogodio mali pad. Sve to je utjecalo na mene, pogotovo psihički, ali sada se osjećam spreman pokazati ono najbolje.

A u borbi za Europu Bukvić u svom najboljem izdanju mogao bi biti presudan. Osam je utakmica do kraja prvenstva, a Osijek za Lokomotivom zaostaje jedan bod.

- Moramo u svakoj idućoj utakmici pokušati izvući naš maksimum i uzeti to četvrto mjesto. Razgovaramo o tome među sobom u svlačionici - želimo izboriti Europu!

image

Domagoj Bukvić

IVAN PERIC Cropix

U međuvremenu, period bez loših vijesti s Opus Arene nije dugo trajao. Osijek će, naime, u idućem periodu biti bez Marka Malenice. Na koliko dugo i je li za "jedinicu" bijelo-plavih sezona završila znat će se nakon što se očita nalaz s magnetske rezonance kojoj je standardni vratar Osječana i do sada igrač s najviše minuta u HNL-u (a čitave sezone nije propustio niti jednu) podvrgnut. Malenica se ozljedio na jednom od treninga, prilikom jedne nagle promjene smjera i odmah nije slutilo na dobro.

U prvi plan tako će iskočiti Franko Kolić, 21-godišnjak koji će protiv Rudeša imati i svoj službeni debi među vratnicama Osijeka. Kolić je jesen proveo na posudbi u Posušju, a zimus je povučen natrag na Opus Arenu. Na klupi bi, pak, trebao biti 17-godišnji Jan Hlapčić, inače standardna "jedinica" u mlađim reprezentativnim kategorijama. Malenica, inače, nije i jedini vratar Osijeka koji je trenutno na popisu ozlijeđenih. Za Marka Barešića sezona je završila odmah na prvom treningu u 2024. nakon što je slomio ključnu kost u sudaru sa suigračem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 23:03