Nikola Čavlina
 

 MARIN FRANOV Cropix
SLIJEDE SANKCIJE

Prozvao i stručni stožer i suigrače: Evo kad stiže kazna za mladog Vatrenog

Od tekućih pitanja ostao je nerazjašnjen tek status Nikole Čavline
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. rujan 2024. 11:50

Život u Opus Areni vratio se u redovno stanje. Reprezentacija je napustila Osijek, a Federico Coppitelli odradio je jučer prijepodne trening s nevelikim kadrom kojeg trenutno ima na raspolaganju, bez čak devetorica reprezentativaca, zbog čega je prošlog vikenda povukao sedmoricu igrača iz mlađih kategorija za revijalnu utakmicu protiv niželigaša Bilja.

Upravo zbog bitno skraćenog rostera u Osijeku su posegnuli za odgodom kup-utakmice koju su u srijedu trebali igrati protiv Varaždina i prolongirali je za tjedan dana. Prvu priliku za prekid negativnog niza Osječani će tako imati tek u nedjelju kad u Opus Areni gostuje Slaven Belupo, momčad s kojom su Osječani bodovno izjednačeni na dnu prvenstvene ljestvice.

Cinici će nakon utakmice Hrvatske i Poljske reći “konačno su navijači slavili pobjedu u Opus Areni”. Prošlo je bez pretjerivanja previše vremena otkako su posljednji puta navijači s osmijehom napustili stadion na obali Drave, još od srpnja na početku europskih kvalifikacija protiv estonske Levadije to se nije dogodilo. Prošao je čitav kolovoz, četiri utakmice su u tom vremenu Bijelo-plavi odigrali pred svojim pristalicama, i nisu im dali razloga za zadovoljstvo jer vidjeli su remi i tri poraza. Utakmica protiv Slaven Belupa bit će prva prilika da Osječani osjete slast domaćeg trijumfa nakon čak 52 dana, odnosno da nekoga pobijede poslije 45 dana, koliko je već prošlo otkako su rutinski slavili u Estoniji. Tko bi tada rekao da u idućih sedam utakmica neće znati za pobjedu!?

Sportski direktor Jose Boto iskoristio je prvenstvenu stanku i nakratko navratio u Portugal. Prijelazni rok je zaključen, iako na tržištu još uvijek ima slobodnih igrača, a ne bi trebalo više biti niti odlazaka. Uostalom, rijetke su europske lige u kojima je prijelazni rok još uvijek otvoren poput Grčke, Turske i Rusije ili udaljenih Emirata, gdje su Bijelo-plavi ovoga ljeta transferirali dvojicu svojih najboljih nogometaša, Miereza i Nejašmića, a u kojima će se trgovati nogometašima još dvadesetak dana.

Od tekućih pitanja ostao je nerazjašnjen tek status Nikole Čavline, čiji javni istup bez dozvole i znanja kluba, što već samo po sebi podliježe sankcijama, a u kojem je prozvao i stručni stožer i suigrače, neće ostati bez konkretne reakcije. Po ponovnom okupljanju reprezentativaca Nikola Čavlina saznat će kaznu koja mu u svakom slučaju slijedi...

image
MARIN FRANOV Cropix

- Nema opravdanja za ono što je izjavio, zaista mu to nije trebalo, posebno u takvom kontekstu. Sad se mora suočiti s određenim posljedicama svoga nepromišljenoga čina kojim je naštetio imidžu kluba, a naravno da to nije bilo korektno ni prema trenerima, pa ni suigračima. Treba promisliti kad se o nečemu javno govori - otkrio je koncem prošlog tjedna u razgovoru za klupske stranice Jose Boto.

Snosit će, dakle, mladi vratar svakako posljedice, a kakve će one biti ostaje za vidjeti. Dok ne bude službeno, možemo zasad samo špekulirati je li Čavlina u vremenu dok je još na posudbi u Osijeku nepovratno izgubio šansu vratiti “jedinicu” koju je imao s početkom sezone i hoće li uopće više biti dio momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. rujan 2024 11:51