Mirlind Daku

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
BRILJIRA U DRUGOM DRESU

Ponovila se bizarna situacija: Osijekov napadač nemilosrdno trese mreže i prijeti potencijalnom dinamovcu

Dok Osijek traži golove, njihov napadač na posudbi se u Sloveniji bori za ‘zlatnu kopačku‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. svibanj 2023. 12:13

Dok je Osijek bio napadački nemoćan na Poljudu istovremeno je nogometaš pod ugovorom s Bijelo-plavima tresao mreže u drugom dresu. Mirlind Daku (25) zabio je hat-trick u pobjedi Mure protiv ND Gorice (4:2). S nova tri gola, koja je postigao u razmaku od samo 17 minuta (između 53. i 70.), napadač na privremenom radu u slovenskoj Prvoj ligi nastavio je utrku sa Žanom Vipotnikom za laskavu titulu najboljeg strijelca natjecanja.

Naime, kolo prije kraja prvenstva napadač Maribora koji je velika želja Dinama na svom golgeterskom kontu ima 20 golova, a Daku je zabio samo dva manje. Mirlind Daku je, podsjetimo, u ljeto prošle godine poslan u Muru na posudbu pri čemu je Osijek imao dva roka da ga povuče natrag. Do kraja ljetnog prijelaznog roka u Gradskom vrtu to nisu napravili s obzirom na gužvu u napadu koja je tada vladala s obzirom na to da su u konkurenciji bili Mierez, Beljo, Mance, Topčagić, Fućak..., a zimus to nisu mogli napraviti zbog zabrane FIFA-e na registraciju novih igrača što uključuje i one posuđene. A koja, inače, još uvijek nije službeno skinuta iako su Osječani sve svoje dugove podmirili prije skoro tri mjeseca. Mura je, doduše, imala i mogućnost otkupa Dakuovog ugovora, ali ta bi se opcija aktivirala samo u slučaju plasmana slovenskog kluba u skupinu Konferencijske lige što se nije dogodilo. Utakmica protiv Gorice bila mu je tako posljednja na Fazaneriji, kako je ime Murinom stadionu.

- Bila je to posebna utakmica za mene jer je 99 posto da je i posljednja u dresu Mure na njezinom terenu. Odlično sam se osjećao, svi su me prihvatili i Murska Sobota postala je moj drugi dom, ali tako je to u nogometu. Želim napraviti korak naprijed, ali možda se jednom vratim - kazao je Daku nakon utakmice nakon Gorice.

Hoće li se vratiti u Gradski vrt teško je, međutim, reći. Napadač s Kosova kojeg ugovor s Osijekom veže još do ljeta 2024. ove je sezone zabio 21 pogodak u 36 nastupa, u prosjeku jedan nakon svakih 147 minuta provedenih na terenu, pa i ne čudi zanimanje izazvao kod klubova iz Njemačke, Norveške, pogotovo MLS-a. Bijelo-plavima se, pak, ponovila bizarna situacija od prošle sezone kada najboljeg strijelca kojeg imaju pod ugovorom istovremeno nemaju u svlačionici. Lani je to bio Dion Drena Beljo koji je umjesto za Osijek zabijao za Istru.

Linker
19. svibanj 2024 22:48