VLADO KOS/CROPIX Cropix
GUST RASPORED

Pakleni ritam za Nenada Bjelicu i društvo: U 9 dana Osijek čekaju dvije europske utakmice i dva derbija!?

Zadnji put su utakmice koje odlučuju o plasmanu u skupine europskog natjecanja igrali prije T godina
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 13. lipanj 2022. 14:50

Kalendar natjecanja za sezonu 2022./23. Bijelo-plavima nije ostavio puno predaha. Prvenstveni ždrijeb Osijeku je, naime, u samo četiri kola namijenio čak tri derbija - utakmice protiv Hajduka i Dinama dolaze Bijelo-plavima jedna za drugom, a do sraza s Rijekom, kojom će momčad iz Gradskog vrta zatvoriti krug utakmica protiv najvećih HNL konkurenata, “ugurao” se samo Šibenik.

Taj raspored bit će posebno izazovan u prvom prvenstvenom krugu. Naravno, zbog europskih nastupa. Smiraj ljeta u Osijeku će biti pakleno vruć jer u samo devet dana kolovoza pred Bijelo-plavima bit će četiri velika izazova, ali sigurno se u Gradskom vrtu nitko neće žaliti jer to bi značilo da će Osijek igrati play-off kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Posljednji put su, inače, utakmice koje odlučuju o plasmanu u skupine nekog europskog natjecanja igrali još prije pet godina.

Dakle, u tih devet dana, između 18. i 27. kolovoza, Osijek bi mogao odigrati dva derbija i dvije odlučujuće utakmice za povijesni plasman u europsku skupinu. Prva utakmica play-offa Konferencijske lige na rasporedu je 18. kolovoza, već 20. bi prema aktualnom kalendaru Osijek trebao u Maksimir, 25. kolovoza igraju se uzvratne utakmice doigravanja za plasman u skupine, a 27. u Gradski vrt dolazi Hajduk.

Naravno, pretpostavka je da dođu li Bijelo-plavi u situaciju da uopće igraju utakmice za grupnu fazu kako bi mogli pribjeći onome što su do sada izbjegavali i zbog europskog nastupa zatražiti odgodu prvenstvene utakmice.

No, zec je još u šumi. Osijek prvo treba preskočiti dvije europske prepreke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:18