Robert Špehar

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
LEGENDA OSIJEKA OŠTRA

‘Ovako nešto nikada nije svirano u nogometu, ako se pokaže da penali nisu bili, to je veliki skandal‘

‘Dva puta da VAR gleda ove situacije i dva puta se dosudi penal... Oba penala su sumnjiva‘
Piše: SNObjavljeno: 03. rujan 2023. 23:42

Dinamo je na do vrha ispunjenoj Opus Areni u derbiju sedmog kola SuperSport HNL-a pobijedio Osijek s 3:2. Utakmicu je obilježila velika drama. Osijek je poveo 2:0 golovima Miereza u sedmoj i Bukvića u 47. minuti.

Emreli je u 71. minuti smanjio na 2:1, a onda je uslijedio preokret Modrih iz dva penala. Oba kaznena udarca dosudio je sudac nakon intervencije VAR sobe. Najprije je dosuđena ruka Nejašmića nakon ubacivanja Ljubičića. Zebec je pogledao ekran i zaključio da je Nejašmić bio u šesnaestercu kada je igrao rukom.

Bruno Petković je u 87. minuti ovaj penal pretvorio u pogodak za 2:2 i to panenkom. Nakon toga, u 98. minuti Mkrtčjan je udario Perića, a nakon pregleda snimke Zebec je ponovno dosudio penal koji je opet Bruno Petković pretvorio u gol za 3:2.

Utakmicu je nakon njenog kraja prokomentirala i legenda Osijeka i stručni analitičar u studiju MAXSporta Robert Špehar. Njemu se, naravno, nije svidjelo suđenje.

- Dva puta da VAR gleda ove situacije i dva puta se dosudi penal... Oba penala su sumnjiva, više nisu penali nego što jesu. Nesvakidašnji je onaj prvi, pa onda ono gledanje drugog pet minuta. Po meni prvi penal nije postojao. To je nešto što možda nikada nije svirano u nogometu - oštar je bio Špehar koji je kasnije dodao:

- Ako se pokaže da penali nisu bili ispravni, to je onda veliki skandal. Ako to bude tako, mora biti sankcija - poručila je legenda Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 03:37