MIRKO FERLIN/CROPIX Cropix
‘OSIJEK TIME‘

Osječani su bez pretjerivanja apsolutni kraljevi sudačke nadoknade u Prvoj HNL! A sve je počelo u 1. kolu...

Osječani su ove sezone u sudačkim nadoknadama osvojili čak 20 bodova...
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 21. veljača 2022. 06:56

Kraljevi sudačke nadoknade. Tako se bez imalo pretjerivanja u ovoj HNL sezoni može nazivati nogometaše Osijeka, a sudačko dodano vrijeme isto tako možemo prekrstiti u 'Osijek Time'.

Odlična, ali šokantna subotnja utakmica u Puli u kojoj je pobjedu Osijeku u 5. minuti sudačke nadoknade donio neočekivani heroj Antonio Mance, ukupno je šesta ove sezone u kojoj su 'bijelo-plavi' bodove osvojili ili potvrdili u sudačkoj nadoknadi. Počelo je već u 1. kolu kada je Bohar golovima u 90. i 95. minuti, doduše, potvrdio pobjedu protiv Šibenika 3-0.

No, gol Topčagića u 92. minuti za 1-1 kod Lokomotive u 8. kolu prvi je u nizu bodovno vrijednih. Pogotovo jer bi bez njega to Osijeku bio treći uzastopni poraz, a ovako su s njime otpočeli niz od 16 utakmice bez poraza. Posebno je bio šokantan već sljedeći, domaći, susret protiv Gorice, kada je Lončar donio pobjedu 3-2 u 93. minuti, a prethodno je Daku izjednačio u 86. minuti. Daku je bio junak i u 17. kolu protiv Lokomotive u Osijeku, kada je u 86. minuti zabio za 2-1, a Fiolić u 96. sve potvrdio za 3-1. Gol Hiroša u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena u Gorici, pak, donio je novi bod.

Dodamo li tome i pobjedu na Poljudu 2-1, golom Pilja u 87. minuti te trijumf nad Rijekom autogolom Čestića u 85. minuti, računica kaže da je Osijek ove sezone u sudačkim nadoknadama, odnosno u periodu od 85. minute prema kraju osvojio čak 20 bodova od 49 bodova.

No, to je već pluskvamperfekt, a futur donosi veliki nedjeljni derbi protiv Dinama za koji će se tražiti karta više, pa će biti otvorena i velika zapadna tribina.

Pobjeda u Puli dodatno je nabildala euforiju na istoku Hrvatske

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:38