TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
SJAJAN POSAO

Osijeku se smiješe milijuni eura od starih transfera, a Bjelica već zna na koga će potrošiti taj novac!

Dođe li ovog ljeta taj milijun, u Gradskom vrtu će znati kako da ga potroše
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. ožujak 2022. 12:00

Rasplet u talijanskoj Serie B daje Bijelo-plavima nadu da mogu očekivati dobru zaradu ovoga ljeta. Monza je nakon serije od četiri uzastopne pobjede svega sedam utakmica prije kraja sezone došla na bod od mjesta koje izravno vodi u elitu. Klub iz Gradskog vrta surađivao je sa Silvijom Berlusconijem u njegovom novom nogometnom projektu transferom Mirka Marića u ljeto 2020. za 4,5 milijuna eura.

image

Mirko MariĆ

VLADO KOS/CROPIX Cropix

To je, inače, najveća kupovina Monze u klupskoj povijesti. Prilikom transfera dogovoreni su postoci koji Bijelo-plavima pripadaju od iduće prodaje, ali i luksuzan bonus u slučaju plasmana u Serie A. Već prošle sezone Monza je bila blizu i nije uspjela, a ove se čini još bliže. Bijelo-plavima će, po slovu ugovora, pripasti milijun eura izbori li Berlusconijev klub plasman u Serie A do ljeta 2024. i to bez obzira bio ili ne Mirko Marić tada u klubu.

Dođe li ovog ljeta taj milijun, u Gradskom vrtu će znati kako da ga potroše. Upravo toliko, naime, iznosi otkupna klauzula za Darka Nejašmića. Istovremeno, mjesto u doigravanju za viši rang dohvatio je i Frosinone.

Ondje je na posudbi Adrian Leon Barišić, U-21 reprezentativac BiH, koji se jesenas nije uspio nametnuti Bjelici. U slučaju plasmana Frosinonea u Serie A automatski će se aktivirati klauzula o otkupu po kojoj Bijelo-plavima slijede 2,5 milijuna eura uz postotak idućeg transfera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 15:10