Pobjeda Osijeka

 NK OSIJEK
ZABIJAJU KAO NA TRACI

Osijek uvjerljiv protiv Austrije, Bjeličin stroj drugi dan zaredom protivniku utrpao četiri komada

Zabljesnuo je Petar Brlek, s tri pogotka prvi strijelac Bijelo-plavih na pripremama.
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 25. lipanj 2022. 17:01

AUSTRIA KLAGENFURT - OSIJEK 1:4 (Cvetko 31'/Brlek 8', 81', Petković 63', Topčagić 64')

Stadion Modehaus Nimo Arena. Gledatelja: 500. Sudac: Martin Begusch

AUSTRIA KLAGENFURT: Menzel, Blauensteiner, Gkezos, Mahrer, Moreira, Irving, Cvetko, Rieder, Wernitznig, Pink, Fridrikas, još su igrali: Liu, Đorić, Jaritz, Berg, Hasenhuttl, Shaoziyang, Puntigam, Schumacher, Wimmer, Miesenbock, Gemicibasi, Karweina. Trener: Peter Pacult

OSIJEK: Malenica, Bartolec, Škorić, Cheberko, Leovac, Nejašmić, Brlek, Janjić, Caktaš, Lovrić, Beljo, još su igrali: Kolić, Grgić, Cvijanović, Zebec, Bakić, Petković, Mance, Topčagić. Trener: Nenad Bjelica

Protiv najtežeg protivnika na pripremama Osijek je bio vrlo uvjerljiv. Bijelo-plavi su s 4:1 bili bolji od Austrije Klagenfurt, lani šeste momčadi Bundeslige koju s klupe vodi Peter Pacult, poznat i po tome što je 2017. kraće vrijeme sjedio na klupi vinkovačke Cibalije. Nenad Bjelica je na travnjak poslao potpuno drugačiju momčad u odnosu na onu koja je dan ranije istrčala protiv četvrtoligaša Wolfsberga.

Osijek je vrlo rano došao u vodstvo, već u 8. minuti. Škorić je dugom loptom našao Lovrića koji se oslobodio svoga suparnika i zavrnuo u sredinu za Brleka, a ovaj odlično otpucao iz prve. Austrija je uzvratila u 16. i to ne iz izrađene akcije. Čeberko je pogriješio u dodavanju i dao loptu u noge Cvetku koji je pokušao s dvadesetak metara. Udarac je bio odličan, ali obrana Malenice još bolja. Osijek je uzvratio s dvije odlične akcije. Prvo je Beljo u šansu izbacio Janjića, a treba zabilježiti i kako je crnogorski reprezentativac odigrao prve minute za bijelo-plave, a potom je Nejašmić namjestio veliku priliku Caktašu.

Utakmica je bila vrlo zanimljiva, uzvratila je Austrija preko najboljeg strijelca prošle sezone Pinka koji je pogodio vratnicu, a ubrzo je stiglo i izjednačenje. Cvetko je u 31. minuti neobranjivo otpucao s više od dvadeset metara u gornji kut Maleničinih vrata. Potkraj prvog dijela Osijek je odigrao odličan kontranapad, a novom pogotku ispriječila se vratnica. Beljo se izborio za loptu, ubacio u kazneni prostor gdje je u punom trku prvi do lopte stigao Janjić kojem je malo nedostajalo da zabije svoj prvijenac u premijernoj utakmici.

Drugi dio otvorila je vratnica koja se zatresla u 46. minuti nakon šuta Karweine. Beljo je u 52. osvojio loptu, oslobodio se dvojice čuvara, ali realizacijom nije nadogradio prethodni odličan potez. U 63. prednost je opet otišla na stranu Osijeka, Grgić je ubacio, Mance se u kaznenom prostoru izborio za loptu i odigrao za Petkovića koji zabija drugi gol u dva dana. Minutu kasnije već je bilo 3:1 za Bijelo-plave. Brlek je odigrao dugu loptu, a nesporazum braniča i vratara Austrije iskoristio je Mihret Topčagić koji trese praznu mrežu. Ritam utakmice nakon toga je pao, a Osijek je opet zabio. Odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora Brlek je zabio za konačnih 4:1. S tri postignuta gola Brlek je trenutno i najbolji strijelac Osijeka u dosadašnjem dijelu priprema.

Inače, kadar bijelo-plavih na pripremama od danas je postao brojniji za jedno ime. Suigračima se uoči utakmice protiv Austrije priključio reprezentativni vratar, a prošle sezone glasovima navijača i najbolji Osijekov nogometaš, Ivica Ivušić koji se naravno. I što drugo, odmah po dolasku odradio je prvi trening s trenerom vratara Silvijom Čavlinom.

Linker
17. travanj 2024 17:32