IVAN PERIC Cropix
NOVI VELIKI OKRŠAJ

Osijek ponovno sam odlučuje o svojoj europskoj sudbini, već su krenule pripreme za derbi s Hajdukom

Novi stadion Osijeka našao se u izboru za najljepše nogometno zdanje sagrađeno u prošloj godini
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. travanj 2024. 17:48

Bijelo-plavi su nakon dugo vremena uhvatili pobjedničku seriju, a ne manje važno te dvije uzastopne pobjede ostvarene su u gostima gdje su čitave sezone patili i igrom i rezultatom, vratili su se opet na europsku poziciju (doduše, tek s bodom prednosti u odnosu na Lokomotivu) i uoči posljednjih sedam prvenstvenih utakmica opet sve imaju u svojim rukama.

Ponedjeljak u Opus Areni bio je nakon radnog vikenda slobodan dan. Doduše, kako za koga. Naime, skupina mlađih igrača koji su standardni dio najbolje momčadi Bijelo-plavih na pomoćnom terenu imala je individualne treninge.

Takav poseban program rada s mlađim nogometašima postala je u drugom dijelu sezone uobičajena praksa u osječkom prvoligašu.

Pripreme za nedjeljni sraz s Hajdukom počele su u utorak, a do te utakmice, inače treće uzastopne prvenstvene koju će Osijek igrati izvan Opus Arene, Bijelo-plavi će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Radnika iz Josipovca. Klub iz osječkog predgrađa, inače član 1. županijske nogometne lige Osječko-baranjske, slavi 70. rođendan, čiji će središnji događaj biti prijateljska utakmica protiv Bijelo-plavih, koja će se odigrati u srijedu s početkom u 17 sati.

Rođendanski dvoboj

Pretpostavka je kako će na toj rođendanskoj utakmici Zoran Zekić rasporediti minutažu svojim igračima, a da će veću šansu ipak dobiti oni koji do sada nisu bili u prvom planu.

U međuvremenu je Opus Arena dobila jedno međunarodno priznanje. Novi stadion Osijeka našao se, naime, u izboru za najljepše nogometno zdanje sagrađeno u prošloj godini kojeg je organizirala specijalizirana stranica posvećena stadionima StadiumDB.com i odlično je u njemu kotirala.

U konkurenciji 35 stadiona, a koji su 2024. godine otvoreni u svijetu, Opus Arena visoko se pozicionirala te je izglasana kao osmi najljepši, i to s par stotina bodova manje od idućeg bolje plasiranog stadiona, Raiffeisen Arene u Linzu. Pobjednik natjecanja je, inače, Arena MRV, koju koristi brazilski Belo Horizonte.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 02:01