Tomislav Radotić

 MARKO MRKONJIC Cropix
NASTAVLJAJU S ISTOM POLITIKOM

Osijek ne mora strahovati za budućnosti, juniori već kucaju na vrata prve momčadi

U novi stručni stožer na Opus Areni imenovan i trener koji je prošle sezone osvojio juniorski Kup
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. lipanj 2024. 08:02

Dan nakon što je Federico Coppitelli promoviran u novog trenera Osijeka, s Opus Arene fotografijom na klupskim društvenim mrežama potvrdili su i njegov stručni stožer. Uz trojicu pomoćnika koje je Coppitelli doveo iz Italije (Gianfranco Randazzo, Paolo Fonto i Gianluca Cervera), kao i tandema koji je radio i u prošlom stožeru (Marin Vučko i Tomislav Barišić), na fotografiji se našao i Tomislav Radotić, do prošle sezone trener juniora Bijelo-plavih koji su osvojili Kup u svojoj dobnoj kategoriji, iako su u utakmici za trofej bili oslabljeni neigranjem nekoliko igrača koji su već došli do statusa prvotimaca u najboljoj momčadi poput Antona Matkovića i Marina Prekodravca.

Radotićevo unaprjeđenje u stožer najbolje momčadi očekivano je i logično s obzirom na to da će se i u idućoj sezoni nastaviti s praksom davanja šanse mladim igračima.

- Ono što mogu konstatirati jest kako će postojati veza sa Školom nogometa, a osim rezultatskog imperativa jedan cilj je što veći i plodonosniji razvitak mladih igrača. Naravno da je bitno imati kvalitetne igrače u momčadi, ali moramo gledati potencijale koje imamo u našoj Akademiji - kazao je novi trener Bijelo-plavih Federico Coppitelli.

Dosta igrača okusilo seniorski nogomet

A upravo te potencijale najbolje poznaje Radotić koji je s igračima koji kucaju na vrata najbolje momčadi proveo posljednjih godinu dana. Neke je, doduše, vodio kratko vrijeme s obzirom na to da su već u ranoj fazi sezone povučeni u seniorsku svlačionicu.

Ove sezone priliku su dobili, i što je još bitnije, objeručke iskoristili Matković i Prekodravac, Šimun Mikolčić je dugo čekao na šansu s klupe i kada ju je napokon dočekao dogodila mu se ozljeda zbog koje je morao i završiti sezonu. A netko od novih “diplomaca” iz Osijekove škole nogometa sigurno će u idućoj sezoni dobiti ozbiljniju minutažu. Neki su, doduše, već i osjetili seniorski nogomet. Filip Živković debitirao je, recimo, već pretprošle sezone, a i postao je najmlađi strijelac Bijelo-plavih u nekoj službenoj utakmici. Prošle sezone, međutim, nije se previše naigrao, svega 145 minuta raspoređenih u osam utakmica, ali i to je više od Dominika Babića, koji je također debitirao u prvenstvu 2022./23., ali prošle sezone nije odigrao ni minute za seniore iako je bio na pripremama s najboljom momčadi. Ali, zato je za juniorsku momčad zabio 17 golova u 32 nastupa u svim natjecanjima.

Iz te trofejne juniorske generacije dosta je već igrača okusilo seniorski nogomet, doduše, u nevelikoj minutaži. Krešimir Vrbanac prošle sezone skupio je 98 minuta u pet utakmica, Anti Barišiću nastup protiv Rudeša prošle jeseni kad je ušao u 90. minuti ostao je zasad i jedini. Filip Mažar debitirao je za seniore još pretprošle sezone, a prošle je u jednoj utakmici bio na klupi. Amar Zahirović skupio je 13 minuta u dvije utakmice, mladi vratar Jan Hlapčić u pet se navrata našao na klupi bez minute na terenu. Ivano Kolarik dva puta je bio u zapisniku, ali nije stigao upisati seniorski debi kao ni Fran Peček koji je bio prijavljen u jednoj utakmici. Kadet Andrej Mičić dobio je pet minuta, a 16-godišnji Ante Grgić i Matej Grahovac po jednom su bili prijavljeni za nastup, doduše, bez minute na terenu.

Prošle sezone debitirala osmorica

U pozadini rezultatske turbulentne sezone po Bijelo-plavo odvijao se drugi važan proces. Godinama unazad igrači koji su ponikli u Osijekovom nogometnom pogonu, oni koji bi trebali činiti kralježnicu momčadi u godinama koje dolaze, nisu imali ulogu kakvu su imali prošle sezone. U najboljoj momčadi debitirala su njih osmorica - vratar Franko Kolić, potom Anton Matković, Marin Prekodravac, Amar Zahirović, Andrej Mičić, Krešimir Vrbanac, Ante Barišić i Luka Barić. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. lipanj 2024 08:02