RONALD GORSIC Cropix
IDU PREKINUTI CRNI NIZ

Osijek ide na teško gostovanje gdje ne zna za pobjedu sedam utakmica: ‘Malo smo se opustili‘

U međuvremenu su Osječani u Kranjčevićevoj upisali četiri remija i doživjeli tri poraza
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. rujan 2024. 12:40

Posljednjih sedam utakmica od čega šest prvenstvenih, odnosno nešto više o tri godine, Osijek ne zna za pobjedu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. Tri puta Bjelica (pod kojim je Osijek inače posljednji puta slavio u Ulici pjesnika), dva puta Zekić te Poms i Tomas nisu se uspjeli s gostovanja u Zagrebu vratiti sa trijumfom. U međuvremenu su Osječani u Kranjčevićevoj upisali četiri remija i doživjeli tri poraza. Eto koliki je izazov pred Federicom Coppitellijem.

Bijelo-plavi su na Opus Areni u subotu odradili posljednji trening i nakon ručka se zaputili prema Zagrebu. Doduše, ne u punom sastavu. Renana Guedesa nema u kadru mjesec i pol dana i neće ga biti još neko vrijeme, oporavak Stjope Mkrtčjana ne ide brzinom kojom se očekivao pa armenski reprezentativac još uvijek nije niti u punom treningu, a kamoli da je u stanju da konkurira za utakmicu nakon što je već tri propustio, dok se Kemal Ademi priključio trenažnom procesu, ali još uvijek ne radi pod maksimalnim opterećenjem što sugerira kako se neće naći u zapisniku.

Postoje neke dvojbe

Anton Matković je, pak, u međuvremenu prebolio virozu koja ga je udaljila iz kadra za Kup utakmicu protiv Varteksa i bit će spreman za nastup.

U najavi utakmice Coppitelli je dao zanimljivu izjavu.

- Spremni smo pružiti više minuta nekim igračima na terenu i mogućnost da pokažu svoje kvalitete - kazao je trener bijelo-plavih.

image

Federico Coppitelli

DAMIR KRAJAC Cropix

To bi konkretno trebalo značiti i izvjesne korekcije u odnosu na posljednji prvenstveni ogled protiv Slaven Belupa u kojem je upisana prva ligaška pobjeda ove sezone. Ako će promjena biti onda će svakako mjesto u početnoj postavi naći Marko Soldo koji je u Varaždinu odigrao odličnu utakmicu i to u većoj minutaži nego što ju je imao u prethodna četiri prvenstvena ogleda zajedno kada je u igru ulazio s klupe.

Doduše, tada je još uvijek u momčadi bio Darko Nejašmić čiji je status startne "šestice" bio neupitan. Ostavio nas je postavom iz posljednje dvije utakmice trener Osijeka u dvojbi hoće li u obrani uz Jelenića početi švedski U21 reprezentativac Emin Hasić ili iskusni Talijan Alessandro Tuia, odnosno tko će biti startni desni bek - Nail Omerović (što je bio slučaj u Kup utakmici protiv Varteksa) ili Hasić kojemu to nije prirodna pozicija, ali ju je solidno odigrao protiv Slaven Belupa prije tjedan dana.

‘Novi igrači mogu pokazati svoje kvalitete‘

Kako god, Osječani će u Kranjčevićevoj pokušati nastaviti seriju pobjeda. Crna serija bez trijumfa koja se oduljila na čitav kolovoz usljed čega je još do prije tjedan dana Osijek dijelio prvenstveno začelje Supersport HNL-a sa Slaven Belupom i posljedično loš psihološki trenutak razlog su po Coppitelliju zašto su njegovim igračima bile "vezane noge", no sada kada su konačno prekinuli taj niz očekuje da se konačno "oslobode" straha od greške.

- Imamo dvije pobjede u nizu, malo smo se opustili i skinuli teret sa svojih leđa, novi igrači mogu malo slobodnije igrati i pokazati svoje kvalitete - poručio je trener bijelo-plavih u najavi utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:41