Damjan Bohar u zračnom duelu

 DAMIR KRAJAC Cropix
IZLAZNI TRANSFER

Od statusa nezamjenjivog preko klupe do tribine: Iz Osijeka odlazi nekad drugi strijelac momčadi

Zabijat će 10-15 golova po sezoni, rekao je Bjelica kada ga je doveo. Na kraju je pao u treći plan
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 18. lipanj 2022. 18:43

Prvi odlazni transfer iz Gradskog vrta ovog ljeta je na vidiku. Među 28 nogometaša koje je Nenad Bjelica uvrstio u zapisnik za sparing protiv Slavena Belupa nije se našao Damjan Bohar, a što je još jedna potvrda kako je njegovo vrijeme među Bijelo-plavima došlo kraju.

Transfer, odnosno povratak u Zaglebie iz Lubina, odakle je prije dvije godine stigao u Osijek, sve je izvjesniji i trebao bi se realizirati u idućih nekoliko dana. Poljski mediji u međuvremenu navode kako samo detalji dijele transfer od realizacije, kako je Boharov povratak pitanje dana te kako će Zaglebie isplatiti određenu odštetu za igrača koji je ulazio u posljednju godinu ugovora s Bijelo-plavima, no njezin iznos je zasad nepoznat.

Bohar je prije dvije godine u Gradski vrt došao kao velika želja Nenada Bjelice, no u međuvremenu je od statusa gotovo nezamjenjivog u udarnoj postavi završio na kraju klupe, a onda i na tribini. Njegov dolazak među Bijelo-plave prije dva ljeta pretvorio se u pravu transfer sagu koja se oduljila na nekoliko tjedana.

Igra živaca

Bila je to igra živaca u kojoj Bjelicu nije izdalo strpljenje iako je u jednom trenutku čak i zaprijetio neozbiljnim čelnicima poljskog kluba, čiji je Bohar bio najbolji nogometaš, kako će se povući iz pregovora nastave li odugovlačiti s realizacijom već dogovorenog transfera, za koji je klub iz Gradskog vrta prema navodima Transfermarkta izdvojio 850.000 eura.

- Moj interes za Boharom traje dugo vremena. Još kada se tek počelo špekulirati da bi mogao preuzeti Osijek nazvao sam ga, čak mu nisam ni spomenuo klub, samo sam mu rekao da očekuje moj poziv - kazao je tada Bjelica, koji je odmah na promociji visoko podigao letvicu za svoje pojačanje.- Bohar nam može garantirati 10-15 golova po sezoni.

I Bohar bio zagrijan za transfer. - Trener je bio prvi razlog zašto sam prihvatio ponudu Osijeka. Kada trener kao što je Nenad Bjelica iznese planove koje klub ima onda je teško reći ne - kazao je Slovenac.

image
VLADO KOS Cropix

Prva sezona povremenog slovenskog reprezentativca bila je i više nego solidna, zapravo u skladu s Bjeličinim očekivanjima. Zaključio ju je Bohar kao drugi najbolji strijelac momčadi iza te sezone najboljeg topnika lige Ramona Miereza.

Odigrao je 31 prvenstvenu utakmicu, od kojih 25 kao starter, na terenu proveo 2.242 minute i za to vrijeme zabio sedam golova uz još pet asistencija. Međutim, prošlu sezonu njegov status u momčadi, a posljedično i ofenzivni učinak, bitno je pao. Odigrao je više nego dvostruko manje vremena u odnosu na svoju premijernu godinu u Gradskom vrtu, svega 1.000 minuta, tek 12 HNL utakmica počeo je kao starter i pritom samo dvaput u punoj minutaži. Iako je početak sezone sugerirao drugačije.

Naime, odmah u premijernoj prvenstvenoj utakmici Šibeniku je zabio dva gola. Toliko je postigao u idućih 27 HNL utakmica koliko ih je kasnije odigrao.

Pao u drugi plan

Potkraj sezone Bohar je posve pao u drugi plan. U posljednjih 12 prvenstvenih utakmica nastupio je u njih tek četiri i to ne više od petnaestak minuta. Pritom se u šest utakmica nije niti našao u zapisniku iako nije bio ozlijeđen niti je morao pauzirati zbog kartona. Za Osijek je ukupno odigrao 62 utakmice u svim natjecanjima uz učinak od 11 golova i sedam asistencija.

Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na milijun i pol eura, pola milijuna manje nego prije dvije godine kada je dolazio u Gradski vrt.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:58