IVAN PERIC Cropix
NEZNATNA POSKUPLJENJA

Nove cifre na Opus Areni: U Osijeku povećali cijene ulaznica, ali u odnosu na Rijeku i Hajduk ovo je kamilica

Najveći skok u cijeni je za one i do sada uvjerljivo najskuplje ulaznice u VIP loži
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. srpanj 2024. 15:20

Na blagajnama podno Opus Arene u ponedjeljak će početi godišnjih ulaznica za iduću sezonu. I u Osijeku su, u odnosu na lani, povećali cijene pretplata, ali to ni postotkom ni iznosom ne ide u istu rečenicu s povećanjem iznosa godišnjih ulaznica Hajduka i Rijeke. Cijene godišnjih ulaznica za istočnu, južnu i sjevernu tribinu otprilike je 20-25 posto veća nego lani, neka pozicije na Opus Areni su ostale u cjenovnom rangu prošle sezone, neka mjesta su čak i jeftinija, a najveći skok u cijeni je za one i do sada uvjerljivo najskuplje ulaznice u VIP loži koje će koštati 60 posto više u odnosu na prošlu sezonu.

Konkretno, za članove kluba sektori na Jugu D1, D2, D4 koštat će 100 eura (lani je bila 70 eura), umirovljenici će imati svoje mjesto na jugu u D3 po cijeni identičnoj lanjskoj 50 eura. Mjesta na sjevernoj tribini u sektorima B2 i B3 koštat će za članove kluba 100 eura (prošle godine 70), a B1 70 eura (lani 50), obiteljska godišnja ulaznica u sektoru B1 bit će 75 eura te još 25 za dodatnog člana. Mjesta u središnjem dijelu istočne tribine (C2, C4 i C5) koštat će 150 eura (lani 120), a rubni dijelovi istoka na pozicijama C1, C2 i C6 120 eura (lani 100).

image
VLADO KOS Cropix

Cijena godišnje ulaznice za Zapad A1 i A6 iznosit će 120 eura (prošle sezone bila je 100), a zapad A2 i A5 150 eura te zapad A3 i A4 250 eura što je cijena identična onoj iz prošle sezone. Obiteljska ulaznica na zapadu A6 koštat 100 eura te još 25 za dodatnog člana. Ulaznice za djecu do 15 godina za svaki sektor bit će upola jeftinije. Najveći skok u cijeni imat će VIP sektor. Umjesto lanjskih 1250 eura nova cijena će biti 2000 eura.

Godišnje ulaznice vrijede za sve prvenstvene utakmice na Opus Areni i Kup utakmice kojima je organizator NK Osijek te za ogled 2. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

image
VLADO KOS Cropix

U prvom tjednu prodaje (od 8. do 15. srpnja) godišnje ulaznice moći će kupiti isključivo prošlosezonski pretplatnici i to samo za ista ona mjesta koja su imali i do sada. Praktički se radi o pravu prvokupa svojih dosadašnjih sjedala. Nadalje, od 8. do 18. srpnja u prodaji će biti godišnje ulaznice također isključivo za prošlosezonske pretplatnike preostalih raspoloživih mjesta koja nisu preuzeli kupci u prvom tjednu zaštićene prodaje, kao i svih onih sjedalica koje su ostale slobodne prošle godine. Od 18. srpnja nadalje bit će aktualna slobodna prodaja svih preostalih dostupnih mjesta, tada bez ikakvih uvjeta prilikom kupnje.

image
VLADO KOS Cropix

Nova sezona donijet će i izvjesne promjene. Obiteljska tribina koja se prošle godine nalazila na Istoku C6, sada će biti na Sjeveru B1 i na Zapadu A6. Navijači pritom sami biraju hoće li na Sjever B1 ili na Zapad A6, naravno do ispunjenja kapaciteta. Umirovljenici imaju svoj dio tribine, a iduće sezone njihov sektor će biti na tribini Jug D4, što je rubni trokut do zapadne tribine. Pritom, Osjek je prvi u Hrvatskoj na blagajni za kupovinu ulaznica uveo redomat! Bez preuzetog broja nitko neće doći na red, što znači da će svi biti prozvani po vremenu u kojem su dolazili. Na ovaj način u klubu žele izbjeći čekanje, posebice tijekom sparnih dana, a svi mogu pratiti situaciju preko svojih pametnih telefona i vidjeti koji je broj na redu i koliko brojeva još ima do njihovog dolaska na blagajnu.

- Imamo relativno mladu momčad i tim je dečkima važno osjetiti potporu navijača. Vjerujem kako to razumiju i oni koji dolaze na tribine i da će nam ponovno biti onaj, itekako važni 12. igrač. Nužna nam je ta sinergija momčadi i navijača da bismo lakše ostvarili ono što svi skupa želimo - poručio je sportski direktor Jose Boto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. srpanj 2024 15:21