Sportski direktor Osijeka José Boto

 VLADO KOS/Cropix
PROMJENE U SVLAČIONICI

Neslavni kraj u Osijeku, napadač dobio ispisnicu iz kluba: ‘Ne želim nijednog igrača s takvim stavom‘

S Opus Arene otići će najmanje osam igrača, a najavljen je dolazak novih pojačanja
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. lipanj 2024. 15:17

Federico Coppitelli okupio je po prvi puta nogometaše Osijeka i krenuo s pripremama za iduću sezonu koja je pred vratima jer točno je mjesec dana ostalo do utakmice kvalifikacija za Konferencijsku ligu s boljim iz dvoboja litvanskog Šialiuaija i estonske Levadije.

Uvodne dane po okupljanju Osječani će odraditi na Opus Areni, a već u ponedjeljak kreću put Austrije gdje će odraditi središnji dio priprema.

- Imamo trenutno 28 igrača u kadru. Što se tiče plana našeg rada, ostajemo ovdje do nedjelje i onda prvog dana idućega tjedna krećemo za Austriju. Vidjet ćemo tko će sve ići na put, hoće li svi koji su danas ovdje i tada ići s nama ili će biti nekih promjena. Da, odradili smo prva testiranja i neke individualne razgovore s igračima, nakon čega nas očekuje i uvodni trening - rekao je trener bijelo-plavih.

Osječani će za vrijeme boravka u Austriji odraditi tri provjere, a sparing partneri će im biti češki Jablonec (3. srpnja), potom novi mađarski prvoligaš Spartacus iz Nyiregyhaze (7. srpnja) te za kraj ukrajinski Rukh Lviv (13. srpnja).

- Želim da Osijek bude što prepoznatljiviji po svojoj igri i da imamo neki svoj identitet kojega ćemo pokazati na svim terenima na kojima ćemo igrati. Kao i to da svaki naš protivnik zna s čime će se suočiti kada bude igrao s nama. Slažem se s onim što je više puta ponovio sportski direktor da želimo biti kompetitivni, a rezultatski to znači plasirati se u samome vrhu prvenstvene ljestvice sa što više osvojenih bodova. Naravno da želimo napraviti i nešto više u europskom natjecanju i otići što dalje - najavio je Coppitelli klupske ambicije za iduću sezonu.

Srijeda će, pak, što prijelazni rok bude i službeno otvoren biti dan promocija na Opus Areni. Novi igrači Osijeka postat će Marko Soldo i Luka Jelenić - koji su među Bijelo-plave došli u transferima iz Dinama, odnosno Varaždina - potom Pedro Lima koji je na posudbi iz Palmeirasa s opcijom otkupa idućeg ljeta te Ricuenio Kewal koji je stigao čistih papira po istjeku ugovora s AZ Alkmaarom. Prijelazni rok, međutim, s njima neće stati. U idućih tjedan - dva poslovi oko dolaska još najmanje dvojica igrača bit će završeni. Već do kraja tjedna svlačionica će biti jača za još jedno ime, a vrlo izvjesno je riječ o Nikoli Čavlini koji dolazi na posudbu iz Dinama.

image

Luka Jelenić će opet čuvati Marka Livaju, ovaj put kao igrač Osijeka

VOJKO BAŠIĆ/Cropix

- Imamo šestoricu novih igrača u momčadi. Četvorica su potpuno nova s obzirom na to da do sada nisu bili naši članovi, a dvojicu smo vratili s posudbe. Svi su oni već ovdje i bit će na prvom treningu kojega ćemo imati na Opus Areni. Očekujemo još jednog igrača prije odlaska u Austriju, 1. srpnja, te još jednog ili dvojicu tijekom boravka na najvažnijem dijelu priprema. Što se tiče onih koji su nam se već priključili, riječ je o jednom braniču, dvojici veznjaka i jednom krilu. To su igrači između 21 i 26 godina starosti. Cilj nam je igrati ofenzivnije nego do sada, da ne zabijaju samo napadači, nego i oni koji pokrivaju druge pozicije u momčadi - rekao je sportski direktor bijelo-plavih Jose Boto.

U odnosu na kraj prošle sezone u kadru više nisu Gržan, Bralić, Brlek i Barišić kojima su istekli ugovori, odnosni Cokaj, Drambajev i Almaši kojima su završile posudbe. Ali nema ni jednog igrača koji s Osječanima ima još dvije godine ugovora.

image

Kristijan Lovrić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Kristijan Lovrić svoju epizodu među Bijelo-plavima je neslavno završio što se moglo pretpostaviti još prije nekoliko mjeseci. Na njega se više ne računa i dobio je slobodne ruke u potrazi za novom sredinom, iz kluba mu neće stajati na tome putu.

- Lovrić? Ne želim nijednog igrača u klubu koji ne želi ostati s nama. On je sam iskazao želju za odlaskom već više puta u našim razgovorima koje smo imali tijekom prošle sezone - zaključio je Boto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 02:16