Mierez Ramon Nazareno

 DAMIR KRAJAC Cropix
UDARNA IGLA OSIJEKA

Mierez najavio Hajduk pa progovorio o svojoj budućnosti: ‘Znam da postoje želje da ostanem, ali vidjet ćemo‘

Prvi strijelac lige Ramon Mierez na Poljudu nije zabio dvije godine
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. travanj 2024. 15:13

U sezoni 2020./21. kada su zbog pandemije koronavirusa stadioni bili zaključani za gledatelje Ramon Mierez je u dva gostovanja bijelo-plavih na Poljudu zabio dva gola. Od tada, a prošlo je od njegovog posljednjeg gola na stadionu Hajduka točno dvije godine, više nije tresao mreže u Splitu. Poveznica te sezone s idućom utakmicom Hajduka i Osijeka postoji i ide u korist Mierezu jer opet će se igrati pred praznim tribinama.

- Naravno da uvijek želim zabijati golove jer sam napadač. Na svakoj utakmici želim dati sve od sebe, a na Poljudu se osjećam dobro i nadam se da će tako biti i u idućoj utakmici - najavio je El Toro iduće gostovanje bijelo-plavih.

Mierez ove sezone nosi Osijek na svojim leđima što se tiče realizacije. Prvi je strijelac lige s 12 golova i drugi asistent HNL sa sedam dodavanja nakon kojih su njegovi suigrači zabili. Na jedan ili drugi način sudjelovao je kod 19 od 49 Osijekovih prvenstvenih pogodaka odnosno njih čak 39 posto. Od posljednjih 17 HNL pogodaka bijelo-plavih zabio je ili asistirao za njih deset što potvrđuje kako u njegovoj igri ove sezone nema velikih amplituda. Priznao je Argentinac kako se dobro osjeća u svojoj koži.

- Osjećam se jako dobro, ali najvažnije je da mi suigrači pomažu u tome jer ja sam ne bih mogao ništa. Ako zajedno puno radimo, onda puno toga možemo i postići - kazao je.

image

Ramon Mierez

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ramon Mierez u posljednjem prvenstvenom kolu dobio je čast koji je svojim odnosom prema klubu i ranije zaslužio. Protiv Rudeša je, naime, prvi puta u službenoj utakmici oko ruku nosio kapetansku traku nakon što je kapetan Jugović napustio teren u 56. minuti. A s onim što ta kapetanska traka nosi i predstavlja odlično se nosio, suigrače koji su ulazili u igru je bodrio, podržavao...

- Ono što sam vidio i naučio od drugih igrača je da biti kapetan ne znači samo nositi kapetansku traku. Naravno da sam se odlično osjećao. Trudim se na svakom treningu i utakmici, a što će biti u budućnosti vidjet ćemo!

Ono što navijače Osijeka najviše zanima je budućnost Ramona Miereza među bijelo-plavima. Ugovor Argentincu istječe u ljeto 2025., ali svejedno u klubu ga na ljeto neće prodavati ispod cijene svjesni toga da za taj iznos ne mogu dovesti igrača koji će nadoknaditi Ramonov doprinos. Pogotovo jer se 20 posto transfera dijeli sa španjolskim Alavesom. Zato je bilo zanimljivo čuti i Mierezova razmišljanja o budućnosti među bijelo-plavima i mogućem produženju suradnje.

- Mislim da je to više pitanje za sportskog direktora Jose Bota. Moj posao odraditi ostatak ugovora top razini. Ja mogu reći kako se u Osijeku osjećam dobro kao i moja obitelj. Znam da postoje želje da ostanem, ali vidjet ćemo još - kazao je Argentinac.

Trener bijelo-plavih za Miereza je rekao kako niti jedna momčad u ligi ne ovisi o jednom igraču koliko Osijek o Ramonu, ali ga je znao i "kritizirati" jer umjesto da bude u napadu često se izvlači i tako gubi snagu.

- Naravno da imamo "nerazumijevanja", ali naš je odnos odličan. Najvažnije je da se poštujemo i da kada nešto kaže da razgovaramo, poslušam ga i tako dođemo do najboljeg rezultata.

Ramon Mierez predvodi ligu u nekoliko statističkih kolona. Zabio je najviše golova, osvojio je uvjerljivo najviše duela, ali je i igrač kojem je svirano najviše prekršaja što govori kako kod sudaca nema dobar status.

- Ne želim pričati o suđenju, ali naravno da se nekad osjećam loše i ljutito jer mi ne dozvoljavaju da dam svoj maksimum na terenu. Ali to su njihove odluke, a ja ih poštujem i pokušavam biti fokusiran na igru.

image

Ramon Mierez

VLADO KOS Cropix

Ove sezone u Osijeku je puno mladih igrača dobilo šansu, a svi oni od Ramona mogu puno toga naučiti, počevši od radne etike, volje, želje... Prije nego što je Ramon odgovorio uključio se Zekić.

- Ramon puno pomaže mladima, prije svega Matkoviću. Dosta razgovaraju i drago mi je što Matković raste uz takvog igrača ne samo kvalitetom nego i karakterom. To će mu jako pomoći u karijeri iako možda toga još nije ni svjestan u ovom trenutku, ali sjetit će se za par godina kada, nadam se, postane ono što svi očekujemo od njega.

Mierez je svjestan svoje odgovornosti prema mlađim suigračima.

- Imamo dosta mladih igrača u momčadi, mi stariji im pokušavamo pomoći i dati savjet. Ali isto tako treba reći kako i oni nešto nauče nas. Učimo jedni od drugih, rastemo zajedno i to je filozofija koju trebamo imati u ekipi.

Mierez je ljubimac tribina. Osjeća li on tu ljubav?

- Osjećam se jako dobro jer me ljudi cijene. U Osijeku se osjećam se voljeno, a to me i motivira da dajem sve od sebe - zaključio je Mierez.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:35