Kristijan Lovrić

 DAMIR KRAJAC Cropix
STIŽU BOLJI DANI

Lovrić majstorski zabio nakon 44 sekunde, no njegov povratak golovima nije jedini razlog za slavlje u Osijeku

‘Do sada nismo pokazali sve što moramo i možemo, nadam se da ćemo stvarno ispuniti očekivanja‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. travanj 2024. 15:15

Pobjeda Osijeka na gostovanju kod Rudeša bila je u dosta toga preslika one ljetošnje - opet su bijelo-plavi preokrenuli nakon što su se našli u rezultatskom minusu i opet je preokret donio čovjek s klupe. Za razliku od utakmice u Kranjčevićevoj na kojoj je Mijo Caktaš za svega 12 minuta zabio hat-trick, sada je Osijek prema trijumfu povukao Kristijan Lovrić. Trebale su mu točno 44 sekunde (što je u skladu s njegovim brojem na dresu) od trenutka kada je zakoračio na travnjak da fenomenalno zabije iz slobodnog udarca, a malo više od dvije minute da iz svog drugog kontakta s loptom postigne i po drugi puta zatrese mrežu.

- Kada je ulazio rekao sam mu da ide "uhvatiti" slobodnjak, a zabio je majstorski. I drugi gol je bio majstorski. Bio je dosta dugo ozlijeđen, dosta dugo s problemima i nadam se zaista sada da je to Kiki Lovrić kojeg svi očekujemo jer onda će nam zaista biti od velike pomoći - zadovoljan je nakon utakmice bio trener Osijeka Zoran Zekić.

Bolji povratak na teren nakon što je zbog ozljede izbivao više od mjesec dana i propustio šest utakmica Lovrić nije mogao imati. Trenutno je na sedam prvenstvenih pogodaka (samo Ramon Mierez zabio je više), odnosno deveti u svim natjecanjima. Zanimljivo, i svoj posljednji pogodak prije nešto više od dva mjeseca zabio je Rudešu.

- Trener je vikao da suigrači sačekaju i ostave taj slobodnjak meni. Srećom pa sam pogodio, no bitnija od toga su tri boda jer znamo kakvu borbu vodimo za mjesto u Europi koja nam je svima cilj. Kod drugog gola mi je Guedes odigrao loptu kao "na tacni", nije mogao bolje. Svaka mu čast kao i svim drugim dečkima jer smo uzeli tri važna boda. Idemo dalje, trebamo nastaviti pobjeđivati. Mi smo Osijek i svugdje moramo ići na pobjedu. Do sada nismo pokazali sve što moramo i možemo, ali ovi dečki to žele i nadam se da ćemo stvarno ispuniti očekivanja - poručio je čovjek odluke.

Povratak Kristijana Lovrića golovima nije i jedina dobra vijest koja je stigla na Opus Arenu. "Jedinica" bijelo-plavih Marko Malenica izbivat će puno kraće nego što se isprva strahovalo. Magnetska rezonanca pokazala je kako nije u pitanju puknuće ligamenta koljena nego ruptura. Ozljeda je takve prirode da vratar bijelo-plavih srećom neće morati "pod nož". Pa ipak slijedi mu stanka od mjesec dana što znači kako će u iduće četiri prvenstvene utakmice među vratnicama stajati Franko Kolić koji je debitirao protiv Rudeša.

Zabrinuo je navijače i mladi Anton Matković koji je zbog ozljede prije vremena morao završiti utakmicu (a zamijenio ga je baš Lovrić), no nikakvih posljedica po njega neće biti. Već idućeg dana bio je na pomoćnom terenu Opus Arene u redovnom treningu s ostatkom momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 16:45