TOM DUBRAVEC/CROPIX
NOVI PROBLEMI

Loše vijesti za Bjelicu uoči konačnog raspleta Prve HNL: Osijekov as mogao bi propustiti čak dva derbija!

Prema trenutnim prognozama, u momčad bi se mogao vratiti tek za posljednje dvije utakmice sezone
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. travanj 2022. 14:46

Loše vijesti stigle su u Gradski vrt uoči konačnog raspleta prvenstvene utrke. Suprotno prvobitnim predviđanjima, ozljeda Marina Leovca ipak je takve prirode da će zahtijevati dulji oporavak. Dijagnosticirana mu je, naime, ruptura lista, zbog čega bi 33-godišnji lijevi bočni iduća tri tjedna mogao biti izvan konkurencije za momčad.

Iskusni bočni nogometaš koji je ove zime stigao među Bijelo-plave tako će propustiti ne samo gostovanje na Rujevici u idućem kolu, nego ga izvjesno neće biti u konkurenciji ni za prvenstvenu utakmicu protiv Istre, a vrlo je moguće kako Nenad Bjelica na njega neće moći računati ni za derbi u Maksimiru. Drugim riječima, Leovac bi se prema trenutnim prognozama u momčad mogao vratiti tek za posljednje dvije utakmice aktualne sezone, protiv Lokomotive i Gorice.

image

Marin Leovac

VLADO KOS/CROPIX Cropix

Inače, od dolaska u Gradski vrt prije nekoliko mjeseci nastupio je u sedam utakmica za Bijelo-plave, od čega je njih pet i započeo i odigrao ukupno 520 minuta. Zbog ozljede Leovca poziciji startera na lijevom boku najbliži bi trebao biti sve bolji Jevhen Čeberko, a za mjesto uz lijevu aut-liniju u posljednjem redu konkurira još i Mario Jurčević, koji je u zadnje vrijeme pao u drugi plan, a u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Dragovoljca nije se našao ni na klupi. Naravno, opcija je i povratak na formaciju s trojicom igrača u posljednjoj liniji.

Bjelica nikako da dođe na zelenu granu s ozljedama u svome kadru. Ostao je bez Leovca tek što su mu se na treninge vratili Karlo Bartolec, koji je nakon loma metatarzalne kosti morao “pod nož” zbog čega u drugom dijelu sezone još nije odigrao niti minute, te kapetan Mile Škorić, iza kojeg je skoro mjesec dana bez nogometa. Istovremeno, Vedran Jugović i dalje radi odvojeno od momčadi i vjerojatno neće konkurirati za gostovanje u Rijeci.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 22:11