VOJKO BASIC Cropix
MINUS I PLUS

Hajduk prvi put nije favorit na Poljudu? ‘Ovo je potpuna suprotnost od onoga na što su Bijeli naviknuti‘

Danas priznati trener, nekoć igrač i splitskog i osječkog kluba, najavljuje okršaj na Poljudu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. travanj 2024. 14:57

Navijači Osijeka, kasnije i navijači Hajduka, 80-ih godina prošlog stoljeća znali su što slijedi kad se na slobodan udarac priprema Branko Karačić. Naime, već su u pravilu mogli slaviti pogodak. Majstor “slobodnjaka” odigrao je za Bijelo-plave u šest sezona tristotinjak utakmica i zabio 28 prvenstvenih golova, bio kapetan i Davoru Šukeru, a kasnije u dva mandata i trener Osijeka, dok je u Hajduku u dvije godine u 60 nastupa 18 puta zatresao protivničku mrežu. U svojoj posljednjoj sezoni na Poljudu, prije nego što je karijeru nastavio u belgijskom Cercle Bruggeu, bio je i najbolji strijelac momčadi koja je osvojila treće mjesto u tadašnjoj ligi.

Ususret utakmici dva bivša kluba Karačić vjeruje kako je blaga prednost u ovom trenutku na strani - Osijeka.

- Utakmica je vrlo bitna, prije svega za Osijek, koji se bori za Europu i želi potvrditi dvije pobjede iz posljednje dvije utakmice s novim bodovima. Hajduk je s druge strane u velikim problemima, želi prekinuti niz od četiri uzastopna poraza i bez podrške navijača revanširati se dobrom utakmicom. Očekujem svakako neizvjesnu utakmicu, a u ovom trenutku malo veće šanse dajem Osijeku, nakon dvije šanse podigli su se samopouzdanjem. Hajduk neće imati podršku navijača, oslabljen je i u nezgodnom je trenutku nakon smjena koje su se dogodile - kaže Karačić.

Hoće li to što će Poljud biti prazan biti minus ili možda čak i prednost za Hajduk zbog rezultatske krize u kojoj se nalazi momčad?

- Hajduk uvijek ima prednost kada igra pred punim Poljudom, navijači nose igrače, uvijek im daju poseban motiv. Pitanje kako će igrači Hajduka reagirati bez navijača jer to je jedna potpuna suprotnost od onoga na što su naviknuti. Uz sve probleme koje Hajduk ima, još im se dogodi i to. Mislim da je to veliki minus za Hajduk, a potencijalno plus za Osijek - dodaje naš sugovornik.

Na Poljudu će izostati obračun najboljih golgetera obje momčadi. Ramon Mierez će biti u vrhu napada Bijelo-plavih, ali nema Marke Livaje.

- Mierez je vrlo bitan i značajan igrač za Osijek. S druge strane, Hajduk je došao u velike probleme oslanjajući se isključivo na Livaju. Međutim, nije moguće napraviti dobar rezultat na osnovu samo jednoga igrača - zaključio je Karačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:56