Jose Boto, sportski direktor NK Osijek

 NIKOLA PATKOVIĆ
A TEK JE POČELO

Čistka u Osijeku: Boto otpisao petoricu igrača, pala i znakovita oproštajna poruka

U poruci znakovito nema nekoliko igrača kojima također ističe ugovorna obveza s Bijelo-plavima
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. lipanj 2024. 13:49

Šime Gržan, Petar Brlek, Marko Barešić, Oleksandr Drambajev i Ladislav Almasi više nisu igrači Osijeka. Gržanu, Brleku i Barešiću isteklu su ugovori i novi im nisu ponuđeni, dok su Drambajev i Almasi zaključili posudbu na kojoj se nisu nametnuli u mjeri da Bijelo-plavi otkupe njihov ugovor.

Znakovito je kako u oproštajnoj poruci objavljenoj na klupskim stranicama nema nekoliko igrača kojima također ističe ugovorna obveza s Osječanima što sugerira kako bi ih na Opus Areni rado zadržali. Ali ne pod aktualnim uvjetima.

Za početak, klub se nije oprostio od Slavka Bralića iako i njemu ugovor istječe koncem lipnja. Međutim, iskusnog braniča s okruglih 100 nastupa za Bijelo-plave u Osijeku bi i dalje zadržali u svlačionici, a što ovisi hoće li se dvije strane naći na istoj valnoj duljini u razgovorima koji će uslijediti.

Osječani u Braliću vide nekoga tko svojim iskustvom i profesionalnim stavom zajedno s Jugovićem, Mierezom i Nejašmićem može držati mladu svlačionicu na dobrom putu, kao nekoga tko i dalje može pomoći momčadi, ali i kao mentora mladim stoperima koji dolaze poput Vrbanca i Kolarika. Međutim, preduvjet da se to dogodi je da Bralić pristane na financijske korekcije u odnosu na primanja kakva je do sada imao. Sportski direktor Bijelo-plavih Jose Boto sjest će uskoro s Bralićem za stol, a nakon tog sastanka bit će jasno nastavlja li iskusni branič među Bijelo-plavima ili ne.

Cokaj i dalje upitan

Također, iz kluba još uvijek nisu rekli zbogom ni Enisu Cokaju iako je s koncem sezone zaključena i njegova posudba iz Panathainikosa. Jose Boto kazao kako Osijek neće isplatiti milijun, odnosno milijun i pol eura na koliko bi transfer vjerojatno s bonusima narastao, za Cokaja. No nije odao dojam kako je to zaključena priča. Albanski veznjak ulazi u posljednju sezonu ugovora s grčkim velikanom gdje na njega pritom ne računaju i stoga će u Osijeku pokušati iznaći nekakav novi dogovor s čelnicima atenskog kluba koji bi zadovoljio obje strane.

Cokaj je među Bijelo-plave došao prošle zime i to s ozljedom zbog čega je neko vrijeme tražio formu, a kada ju je konačno i uhvatio pokazao se kako može biti itekako važan igrač. Nećemo dugo čekati na odgovor hoće li u Panathainikosu pristati na nižu odštetu od zimus dogovorene za igrača koji u njihovom rosteru nema mjesta i kojem u slučaju da ne bude transferiran ovoga ljeta vjerojatno slijedi nova posudba.

image

Ladislav Almasi, jedan od onih koji se oprašta

VLADO KOS Cropix

Inače, Šime Gržan je među Bijelo-plave stigao u ljeto 2021. iz Istre, odigrao 76 službenih utakmica, postigao tri gola i ostvario sedam asistencija, a jednu polusezonu je proveo na posudbi u mađarskom ZTE. Petar Brlek je u Osijeku doživio nesreću za nesrećom. Stigao je u zimu 2021., a njegov boravak u Osijeku nisu obilježili toliko nastupi (67 utakmica uz dva pogotka) koliko teške ozljede.

Naime, čak dva puta je u te tri i pol godine koliko je proveo među Bijelo-plavima na desetak mjeseci bio izvan terena zbog operacija prednjih križnih ligamenata koji su stradali na oba koljena. Marko Barešić je u Osijeku još od 2016., a u tom je vremenu upisao dva nastupa među vratnicama najbolje momčadi, u Kupu protiv Rudeša te prošle sezone protiv Kutjeva. Ladislav Almasi doveden je kao back-up Ramonu Mierezu, a isključivo kroz tu prizmu treba gledati na njegov učinak.

Odigrao je svega deset utakmica (zabio jedan gol), a u posljednjih devet prvenstvenih kola na teren je ulazio svega četiri puta i to kao taktička zamjena u 90. minuti. Na koncu će se očekivano vratiti u češki Banik. Na Drambajeva su, pak, navijači Bijelo-plavih skoro i zaboravili. Naime, u 2024. Ukrajinac koji je doveden na posudbu iz Šahtara nije odigrao niti minute zbog kroničnih ozljeda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. lipanj 2024 10:52