Kristian Fućak

 BRUNO MIOC
BIT ĆE DOBRO POJAČANJE

Bjeličino tajno oružje ima silinu, tehniku i realizaciju: ‘Kamo sreće da doprinesem naslovu prvaka...‘

‘Bio mi je pravi potez što sam došao u Osijek‘, rekao je dojučerašnji igrač HR drugoligaša.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. siječanj 2022. 22:33

Fućak je igrač za prvih 11! U jednoj rečenici koju je, inače, izgovorio nitko drugi do trenera Osijeka Nenada Bjelice, može se sažeti utisak koji je u samo tri tjedna na struku u Gradskom vrtu ostavio Kristian Fućak. Nogometaš koji je do prije mjesec dana igrao drugoligaški nogomet za Orijent demonstrirao je silinu, tehniku i realizaciju, ne ostavivši nikoga ravnodušnim. Nije pretjerano ni reći da je on najugodnije iznenađenje Osijekovih zimskih priprema. Došao je kao prinova, za kojeg je u svjetlu iznosa današnjih transfera isplaćena simbolična odšteta od 100.000 eura, a predstavio se kao potencijalno veliki napadački adut Bijelo-plavih u nastavku sezone. Sam je najbolje odgovorio na pitanje zašto ga je struka iz Gradskoga vrta pratila posljednjih godinu dana i zašto ga je još prošle zime pokušala potpisati.

Ovo je bio pravi potez

Iza Kristiana Fućka prve su pripreme odrađene s Osijekom. Radilo se intenzivno, pogotovo u posljednjoj fazi priprema u Poreču, ali sve je napore bez problema podnio.

- Oduševljen sam ljudima u klubu, suigračima, pristupom... Sigurno je teže nego u Drugoj ligi, ali to meni nije neki problem jer sam bio spreman. Treninzi su odlični, sve je s loptom, sve je zanimljivo, sve je brzo. Napredujemo iz dana u dan, kako momčad, tako i pojedinci - kaže Osijekov ofenzivac.

Među Bijelo-plavima je tri tjedna, ali i to mu je dovoljno vremena da zaključi:

- Bio mi je pravi potez što sam došao u Osijek.

Prilagodba na novu sredinu u njegovom slučaju je bila ekspresna.

- Kada gledaš na televiziji, vidiš da su to sve vrhunski igrači, a sada kada sam s njima vidim da su to sve i odlični, normalni dečki. Nitko ne odskače, to je sve jedno društvo, zdrava okolina, koja svakom igraču može dobro doći.

A u toj okolini Fućak svakim danom želi dokazati kako nije samo prinova, nego pojačanje. Dojam koji je ostavio, ne samo na pripremnim utakmicama već i na treningu, govori kako je u Osijek došao po minute, da se došao nametnuti i igrati. Zbog takvog pristupa stručni stožer zadovoljno trlja ruke.

- Odmah po dolasku sam rekao kako ću dati sve od sebe, pa gdje me to odvede. Znam da nisam došao kao zvučno pojačanje, ali kroz rad kakav trener Bjelica ima mislim da mogu puno napredovati i nadam se da ću pomoći momčadi, što je najbitnije. Nadam se da ću doprinijeti ekipi u osvajanju naslova prvaka - poručuje Fućak.

Morao je čuti javne pohvale trenera Bjelice jer trener Osijeka ne propušta priliku istaknuti ga. Priznaje kako su ga iznenadile, ali i motivirale...

- To je, naravno, jako lijepo čuti. Ostao sam iznenađen nakon te izjave. Na meni je da ostanem ponizan i radim još više nego što sam radio do sada i naravno da mi je to jedan veliki motiv za dalje. Pokušat ću to iskoristiti i ne razočarati - poručuje Osijekov nogometaš.

image

Kristian Fućak

VLADO KOS/CROPIX Cropix

Mnogi ga već sada doživljavaju kao tajno oružje Osijeka u nastavku sezone. Ne bez razloga. Odigrao je tri pripremne utakmice za Bijelo-plave i u svakoj dao svoj napadački doprinos, zabio je dva gola i jednom asistirao za pogodak. Uz Ivana Fiolića bio je i najbolji strijelac Osijeka u pripremnom periodu. Nastavio je, zapravo, s odličnom formom koja ga je, uostalom, i dovela u Gradski vrt. U Drugoj HNL u prvom dijelu sezone zabio je, naime, šest golova i podijelio još toliko asistencija suigračima, uz još jedan pogodak u Kupu.

- Svakome prija pohvala, a ja moram ostati skoncentriran na rad. Ako tako bude, ako stvarno budem Osijekovo tajno oružje, onda nitko neće biti sretniji od mene - veli Fućak.

Igrao je u pripremnim utakmicama i lijevo i desno krilo, klasičnog napadača i na svakoj poziciji ostavio odličan utisak.

- Na lijevom krilu se dobro snalazim. Iako sam, kada sam došao, rekao kako mi je najdraže igrati u napadu, trener Bjelica me vidi na krilu i to sam prihvatio. Treba mi malo prilagodbe jer na toj poziciji je puno više trke i u fazi obrane i u fazi napada, ali mislim da ću brzo sve “poloviti” i da neće biti problema. Spremili su nas jako dobro i možemo samo rasti - kaže Osijekov nogometaš.

U nastavku sezone Bijelo-plavi jurišaju na dva trofeja, a na treninzima se priprema podloga za izazove koji slijede. Najčešće su, naime, treninzi takvi da sa sobom nose jak natjecateljski naboj. Nitko u momčadi iz Gradskog vrta ne želi izgubiti bilo u vježbi ili međusobnoj utakmici, a kako onda da ne “grizu” u službenom nastupu.

- Nama je stvarno svaki trening kao utakmica, svi se bore, svi žele pobijediti. Taj duh s treninga se prenosi na utakmicu i zato su tako dobri rezultati. Kada se tako radi onda nema greške i jako daleko nas može dogurati. Na treningu nitko ne želi izgubiti, a ima nas 30. To sve govori - zaključio je Fućak.

Linker
20. svibanj 2024 05:50