Nenad Bjelica počeo je pripreme s Osijekom

 MARKO TODOROV Cropix
OSIJEK POČEO PRIPREME

Bjelica progovorio o problemima s upravom i interesu velikana za veliku zvijezdu: ‘Odbili smo sve ponude!‘

Slavnoski prvoligaš je krenuo s pripremama za novu sezonu, a na prvi trening je stiglo 33 igrača
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2022. 14:59

Osijek je počeo s pripremama za novu sezonu. Nakon jutarnjeg treninga novinarima se obratio trener Nenad Bjelica koji je na raspolaganju imao 33 igrača.

"Krenuli smo s treninzima. Obavili smo prozivku na kojoj su bila 33 igtača. Kleinheisler koji ide na terapiju i Adrian Leon Barišić koji je imao operaciju nisu mogli doći zbog ozljeda", rekao je Bjelica u uvodu.

Osim navedenog dvojca, nije bilo ni Ivušića koji je s hrvatskom reprezentacijom, kao ni Nikole Janjića koji je na okupljanju mlade reprezentacije Crne Gore. Nedostajali su i Carro, Ndockyt, Špoljarić i Talys, a Bjelica je otrkio što je s njima:

"Oni su dobili dozvolu da ne budu na treningu. Za njih tražimo rješenje, ili će biti prodani ili posuđeni drugom klubu."

Bjelica se osvrnuo i na situaciju u klubu koja je prošle sezone bila problematična.

"Radimo na tome da bude bolje. Ne trebam ja pričati o tome. Moja odgovornost je sportski dio. Razočaran sam što ste to primijetili dva mjeseca prije kraja sezone, a ja o tome pričam već godinu dana. Vi mediji ste to shvatili na kraju sezone, ali tako je cijelo vrijeme. Nisam odgovoran za to. Volio bih kada se ne bi mene sve pitalo, već da na to odgovori netko iz kluba. Nemam problem s komentiranjem i diskutiranjem onoga za što sam odgovoran, a ostalo pitajte druge u klubu", rekao je Bjelica koji je u novu sezonu ušao odmoran i puno bolje volje:

"Dobro sam. Odmorio sam se. Drago mi je da su igrači nasmijani. To me puni energijom. Do zadnjeg dana u Osijeku ću dati sve za ovaj klub. Osim što mi je to posao, ovaj klub mi je velika emocija. Ne zadnja dva mjeseca, već više od godinu dana želim vidjeti tu emociju kod svih."

Bjelica je nastavio o važnosti emocija.

"To je kao u braku. Ako dajete emocije, a ne dobivate ih natrag, to puca. Volio bih da svi imamo tu emociju i borimo se za klub maksimalno. Pokušao sam to dočarati na svoj način i pokazati koliko mi je stalo Vijdjeli ste iz dva, tri mjeseca što se pisalo i da ništa od toga nije bila istina. U vezi mene i zašto je Bjelica nešto napravio. Sve sam napravio i rekao za bolji Osijek. Kad ne budem više u Osijeku, volio bih da klub bude kakav bih ja želio", rekao je Bjelica pa dodao:

"Spreman sam za rad, kao i igrači. Dok sam u Osijeku, davat ću maksimum. Klub to zaslužuje i poštivat ću ga do kraja. Kratkoročno mi je samo Osijek u glavi. Svašta se može dogoditi, ali fokusiran sam na klub koji me plaća. Drago mi je da sam ovdje. Želim da klub bude bolji kad ću ga napuštati. Nemam problema s predsjednikom. Pričali smo prije odmora uglavnom oko igrača. Sinoć smo se čuli i poželio mi je dobre pripreme. Moj fokus je na ekipi. Vidjeli ste koliko manjak energije utječe na ekipu. Stvarno sam bio umoran. Sad želim biti fokusiran na sportski dio, ostalo me ne zanima."

Puno se priča i o Dionu Dreni Belji koji je odradio odličnu sezonu u Istri 1961, a navodno se za njega interesira i Borussia Dortmund.

"Ne bih pričao o klubovima koji su zainteresirani. Lista je jako duga, ali za Diona je bilo konkretnih ponuda koje smo za sada odbili. Računam da ostaje. Dođe li nemoralna ponuda, onda ćemo sjesti s njim. Pita se njega i njegovog oca. Drago mi je da je s nama. On je odbio produljeni godišnji i priključio se ekipi iako je bio s U-21 reprezentacijom. Želi se pokazati. Ima puno upita, a vidjet ćemo kakvo će biti tržište", rkeao je Bjelica pa dodao:

"Imamo puno igrača i mislim da nećemo dovoditi nove ako nas ne napuste stožerni igrači poput Ivušića, Belje, Miereza, Kleinheislera ili Žapera. Ima dosta upita za njih. U dvije godine smo pokazali da se sa svima možemo potući. Cilj nam je Europa i imamo sasvim dobru ekipu za to. Zimus smo ih pripremili i nema potrebe za velikim promjenama. Spremni smo ako netko ode, ali imam dobru ekipu, na svakoj poziciji je skoro po tri igrača."

Beljo je odradio sjajnu posudbu u Istri, a Bjelica vjeruje da će se uklopiti i u Osijek.

"Sretni smo kako se razvio u Istri. Posudba je bila pun pogodak i za nas i za njega. S 19 godina je zabio 19 golova u prvenstvu i kupu, a imao je i asistencije. Zato smo ga i posudili tamo. Ne razviju se svi jednako. Pokazao je da se na njega mora računati, možda mu i podrediti igru. Za dobrog igrača uvijek ima mjesta. Ako ćemo mu morati podrediti igru, napravit ćemo to, ali on se može uklopiti u svaki sustav."

Bjelica je otrkio i kako bi mogao pomladiti ekipu.

"Prošle godine smo isto imali 30-ak igrača. Uspjeli smo se organizirati. Bit će dovoljno prilika za sve. Možda ove sezone mladima, nadam se kroz duple napore, damo više prilika. Nemam problem s pomlađivanjem ekipe", rekao je Bjelica pa podsjetio da neki igrači nisu bili na najvišem nivou prošle sezone:

"Caktaš i Lovrić su stigli na kraju priprema. Bartoleca i Škorića smo izgubili u proljeće i to je sigurno utjecalo na njihov učinak. Nismo bili na nivou zadnjih pet kola", zaključio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:04