MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
SPREMNI ZA NOVU SEZONU

Bjelica je dobio dvojac koji će biti opaka priča za sve protivnike, ali najveće pojačanje je adut iz sjene!

Trener Osijeka i dalje je na tragu onoga s čim je u protekle dvije sezone ostvario odlične rezultate
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 26. lipanj 2022. 18:12

Dvodnevni izlet u Austriju apsolviran je s vrlo dobrim. Prvo 4-0 protiv četvrtoligaša Wolfsberga, a onda i 4-1 protiv Bundesligaša Austrije iz Klagenfurta mogli su učiniti zadovoljnim Nenada Bjelicu, njegov stožer i igrače na kraju drugog tjedna priprema za novu sezonu, iako, naravno, ima još dosta prostora za podizanje razine igre.

Dvoboj s Austrijom bio je puno ozbiljnija provjera od onog dan ranije s Wolfsbergom, premda je i ta utakmica pokazala neke dobre stvari, poglavito kad je riječ o mlađim igračima poput reprezentativca U21 Crne Gore Ognjena Bakića, koji se pomalo neočekivano našao u kadru prve momčadi na pripremama, ali je pokazao zanimljiv potencijal. Dobar je bio i Španjolac Barri, koji je proljetos bio u trećem planu, pa se često postavljalo pitanje koja je uopće bila svrha njegovog dovođenja, a sada se čini kako je Barri bio čak i neopravdano na margini.

Čeberko uz Škorića

Utakmica s Austrijom, pak, pokazala je da je Bjelica i dalje na tragu onoga s čime je u protekle dvije sezone ostvario odlične rezultate, s tek ponekom kadrovskom promjenom u prvih 11. Čini se da je ovoga ljeta odlučio nezamjenjivog Milu Škorića na stoperskoj poziciji upariti s Čeberkom, koji je startao i protiv Slaven Belupa i protiv Austrije.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

Dojam je da Bjelica želi imati i drugog stopera koji može kvalitetno iznijeti loptu iz Osijekove trećine, ali ima i odličnu dugu loptu za izbacivanje 'krila' preko kojih se u ofenzivnom smislu kod Bjelice praktički uvijek sve vrti. I upravo na toj poziciji, na desnoj strani, Osijek je u laganom problemu, jer se Ivan Fiolić opet ozlijedio i neće ga biti dva tjedna. Šteta, jer se, primjerice u susretu sa Slavenom u prvih pola sata jako dobro vidjelo kako on i Bartolec sjajno funkcioniraju.

Iako bi vjerojatno trebao, Bjelica još uvijek ne kani dovoditi alternativu Fioliću, a njegov izostanak za sada će pokušati zatvoriti s još jednim U-21 reprezentativcem Crne Gore Nikolom Janjićem, koji se ovog ljeta priključio Osijeku, nakon sjajno odrađene sezone u Sutjesci i već protiv Austrije naznačio veliki potencijal. Odlično je u nekoliko navrata surađivao sa svojim vršnjakom Dionom Drenom Beljom, koji je u skladu s reputacijom najskupljeg igrača Osijeka, ali i zbog sjajne prošle sezone u Istri 1961 na startu priprema zadobio Bjeličino povjerenje.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

Beljo je protiv Austrije jako puno radio, namjestio dvije sjajne prilike Janjiću, mogao i trebao asistirati Caktašu za gol, ali je, golgeterski tipično, izabrao udarac iz teže pozicije i promašaj...

Beljo se 'trsi'

Dojam je da Beljo silom želi zabiti gol kako bi učvrstio svoj status, a to zna biti kontraproduktivno, pa će ga Bjelica i Nino Bule u tom smislu morati malo opustiti i smiriti. Kristijan Lovrić na lijevom krilu, pak, već sada izgleda sjajno, kao i Marin Leovac na lijevom beku. Njih dvojica bi mogli biti opaka priča za Osijekove suparnike. No, najveće pojačanje zapravo bi trebao biti Petar Brlek.

image

Petar Brlek

MARKO TODOROV Cropix

Sjajni veznjak proljetos se tražio nakon duge pauze zbog operacije križnih ligamenata. Sada izgleda baš moćno, a znanje i kvaliteta nikada nisu bili sporni. Epilog su već i tri od devet Osijekovih golova na ovim pripremama u njegovoj režiji, ali još više njegov stav na travnjaku.

Bit će zanimljivo vidjeti i može li Vinko Petković postati još jedan igrač koji će iskočiti. Za sada sjajno koristi svoje minute...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:28