VLADO KOS Cropix
ALBANAC KAO ČOVJEK ODLUKE

Zagrepčani impresivni u Nizozemskoj: ‘Kada pobijedite takvog suparnika, onda ne postoje razlozi za sumnje‘

‘Slijedi nam još jedan veliki protivnik, a s njim i prigoda za novo dokazivanje‘
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 06. srpanj 2023. 06:51

Lokomotiva je na impresivan način započela pripreme u Nizozemskoj. Momčad trenera Silvija Čabraje svladala je prvaka Grčke AEK 1:0. Bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici koja se na zahtjev grčkog velikana igrala 75 minuta, pobjeda nad momčadi koja se nada ulasku u grupnu fazu Lige prvaka svakako je razlog za podosta optimizma Lokosa uoči početka nove sezone. Pobjednika je odlučio pogodak 24-godišnjeg albanskog stopera Jona Mersinaja koji je udarcem glavom zakucao loptu u mrežu nakon odličnog ubacivanja Mudražije.

image

Jon Mersinaj

GORAN MEHKEK Cropix

- Iako realno rezultat u prijateljskim utakmicama nije u prvom planu, kada vam je suparnik klub kvalitete AEK-a jasno da pobjeda ipak ima svoju težinu. Sretan sam što sam postigao pogodak, ali sam još više zadovoljan kako smo se u početnoj fazi priprema u kontekstu boravka u Nizozemskoj suprotstavili suparniku koji ima momčad za respekt. Dobro radimo i nema nikakvog razloga da početak prvenstva ne dočekamo u potpunosti spremni. Odlično je što su nam u Nizozemskoj suparnici jake momčadi, jer protiv snažnih suparnika realno je i naš motiv veći - istaknuo je Mersinaj koji je na Kajzericu stigao prije četiri godine, a albanski Laci bio je klub stopera Lokomotive prije dolaska u hrvatsku prijestolnicu, dok se Mersinajeva vrijednost prema Transfermarktu u ovom trenutku procjenjuje na 800 tisuća eura.

Korisni dolazak Leovca

U prošloj sezoni Lokomotiva je možda igrala i najljepši nogomet u ligi uz daljnju promociju mladih igrača, a spomenuta strategija neće se na Kajzerici mijenjati niti ove sezone.

image

Jon Mersinaj

DAMIR KRAJAC Cropix

- Već po tradiciji u klub je stiglo puno mladih talentiranih igrača koji imaju prigodu da se dokažu u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Naravno potrebno je i nešto iskustva, a na tom planu puno će nam koristiti dolazak Marina Leovca. Sigurno imamo kvalitete da ispunimo naše ciljeve, a to je sigurno plasman među prvih pet, šest momčadi. Ako nam se ukaže prigoda i za nešto više, sigurno ćemo je znati iskoristiti. Stručni stožer na čelu s trenerom Silvijom Čabrajom radi odličan posao i to se vidi i na treningu, ali i na utakmici kakva je bila protiv AEK-a. U ovom trenutku u potpunosti sam koncentriran na Lokomotivu i novu sezonu u njenom dresu.

Prigoda za dokazivanje

Anderlecht je sljedeći velikan koji će Lokose na pripremama u Nizozemskoj testirati u petak.

- Još jedan veliki protivnik i prigoda za dokazivanje. Ne sumnjam da nas čeka teška utakmica, ali je najvažnije da pobjedom ostvarimo novu sezonu kada nam u Kranjčevićevu ulicu stiže Istra 1961. Sve pobjede u prijateljskim utakmicama, koliko god bile slatke, mijenjali bismo za početna tri boda protiv pulskog sastava kojeg smo pobijedili na kraju prošle sezone, a vjerujem da ćemo i u novom okršaju protiv istog suparnika izaći kao pobjednici - zaključio je veliki obrambeni adut Lokosa Jon Mersinaj.K. Guberina

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 15:18