RONALD GORSIC Cropix
KIKSAO SREBRNI VATRENI

VIDEO: Kakav scenarij! Gorici VAR poništio gol, a onda se pojavio džoker s klupe za prekid crnog niza

Gorica je s minimalnih 1:0 slavila protiv Lokomotive u 23. kolu HNL-a i upisala drugu pobjedu u sezoni
Piše: Toni RoićObjavljeno: 25. veljača 2023. 18:10

GORICA - LOKOMOTIVA 1:0 (Fućak 87‘)

GORICA (4-4-2): Radošević - Tomečak, Steenvoorden, Bralić, Krizmanić - Kapulica (od 46. Majstorović, od 90.+3. Štiglec), Pršir, Mrzljak (od 81. Suk), Mitrović (od 69. Julardžija) - Jurić (od 71. Fućak), Matavž

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Čavlina - Cipetić (od 81. Vranjković), Kalaica, De Haas, Milićević (od 46. Pivarić) - Marić, Bubanja - Aliyu (od 62. Vasilj), Stojković, Kačavenda (od 46. Goričan) - Kulenović (od 75. Tuci)

VELIKA GORICA - stadion HNK Gorica. Sudac: Duje Strukan (Split).


Od Lokomotive do Lokomotive, 195 dana čekala je Gorica na prvenstvenu pobjedu i konačno je upisala opet u dvoboju doma sa zagrebačkim klubom. Junak je joker s klupe Kristian Fućak, koji je u 87. minuti sjajno istrčao kontru i matirao vratara Čavlinu za konačnih 1:0. Time je okrunjena potpuna dominacija Velikogoričana od prve do posljednje minute, te smanjen zaostatak za mjestom koje donosi spas na osam bodova.

POGODAK GORICE VRIJEDAN TRI BODA POGLEDAJTE OVDJE.

image
RONALD GORSIC Cropix

Jedinu pobjedu u ovom prvenstvu Gorica je ostvarila još 13. kolovoza prošle godine baš protiv Lokomotive, pa joj je ponavljanje tog dosega bio imperativ želi li zadržati barem male izglede za ostanak u ligi. U skladu s tim nije iznenadio ofenzivni i agresivni pristup Velikogoričana od prve minute dvoboja, koji se igrao po kiši i ledenom sjevernom vjetru.

Već u 2. minuti Tomečak je ubačajem s desne strane na kojih desetak metara od vrata pronašao Tima Matavža, ali njegov udarac otišao je ravno u ruke vratara Čavline. Isto se u 12. minuti dogodilo i nakon udarca Steenvoordena, da bi se serija pokušaja domaćih nastavila volej udarcem Mrzljaka preko vrata.

U 21. i 28. minuti na sceni je Ante Matej Jurić, kojeg su nesreća i VAR zaustavili u postizanju pogotka. U prvoj situaciji iz blizine je zamalo promašio okvir, a u drugoj je loptu ubacio u mrežu, ali nakon petominutne provjere pogodak mu je poništen zbog zaleđa. Odluka VAR-a je bila vrlo kontroverzna i krajnje sumnjiva.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nakon Steenvoordenovog dalekometnog centaršuta najprije je Matavž udarcem glavom pogodio spoj grede i vratnice, a odbijanac je Jurić lako pospremio u mrežu. No, duga provjera snimke utvrdila je da je Jurićeva noga, koja je u skoku bila u zraku, bila prilikom odraza ispred noge i dijela tijela stopera gostiju. Je li on time uticao na igru i stekao bilo kakvu prednost s obzirom da je lopta bila u zraku i na nju su svi sudionici te akcije išli glavom? Definitivno nije, ali suci su mislili drugačije i na semaforu je ostalo 0:0...

Lokomotiva koja se uglavnom branila i do prve prilike došla je tek u 43. minuti, ali Marićev udarac s desetak metara uspio je Steenvoorden izblokirati i odbiti loptu u korner. Imali su gosti još dva dobra pokušaja u završnici prvog poluvremena, ali obrana Gorice uspjela je otloniti sve opasnosti, pa se na odmor otišlo s početnim rezultatom, a Gorica je po tko zna koji put ove sezone bila ta koja je imala za čim žaliti.

image
RONALD GORSIC Cropix

Jednakom žestinom domaći su nastavili napadati i na startu drugog poluvremena, a u 53. minuti vratar Čavlina je u šesnaestercu rukom odgurnuo Matavža, domaći su burno protestirali i tražili kazneni udarac, ali sudac Strukan nije tu situaciju vidio spornom jer Matavž nije mogao do lopte.

Stojković je na drugoj strani u 60. minuti testirao vratara Radoševića dalekometnim udarcem, a završilo je kornerom za goste, koji su nadu polagali u kontranapade. Gorica je novu dobru akciju složila u 73. minuti, ali ni Fućak, ni Mrzljak nisu uspjeli pucati dovoljno jako da njihove udarce ne bi zaustavio vratar Čavlina.

Sve snage domaći su bacili u napad u zadnjih dvadesetak minuta, bilo je dobrih kombinacija i dolazaka u zonu udarca i konačno je u 87. minuti došla nagrada.

Pomalo paradoksalno, Gorica koja je napadala cijelu utakmicu, pogodak je postigla iz kontranapada. Nakon ubačene lopte u njezin šesnaesterac, odbijenu loptu Joey Suk je ispucao prema naprijed, Kristian Fućak je pretrčao Josipa Pivarića i ljevicom pogodio mrežu za toliko čekana tri boda u Turopolju.

Može li sada krenuti serija pobjeda, već od Koprivnice?


POGODAK GORICE VRIJEDAN TRI BODA POGLEDAJTE OVDJE.

KRAJ UTAKMICE! USPJELA JE GORICA DOĆI DO DRUGE POBJEDE U SEZONI...

PRIJENOS UŽIVO:

90‘+3‘ - Ušao je Dario Štiglec umjesto Valentina Majstorovića koji je, zanimljivo, ušao nakon prvog poluvremena.

90‘+2‘ - Pršir s leđa ruši Tucija i dobiva žuti karton.

90‘ - Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

image
RONALD GORSIC Cropix

87‘ - GOOOL! Sukovu dugačku loptu preoteo je Kristian Fućak ‘pred nosom‘ srebrnom Vatrenom Josipu Pivariću koji nije istrčao do kraja, iskoristio je takav poklon džoker s klupe Kristian Fućak te smireno pogodio u situaciji ‘jedan-na-jedan‘ pored nemoćnog Čavline za 1:0 Gorice!

81‘ - Ulazi Marko Vranjković umjesto Cipetića. Kod Gorice je ušao Joey Suk, na klupu će Filip Mrzljak.

75‘ - U igri je Indrit Tuci, izašao je Sandro Kulenović.

74‘ - Odmah je u glavnoj ulozi Fućak - njegov opasan udarac s desetak metara iskosa brani sjajni Čavlina, da bi u nastavku akcije skinuo šut i kapetanu Gorice Filipu Mrzljaku.

image
RONALD GORSIC Cropix

71‘ - Ulazi i Kristian Fućak, zamijenit će nesuđenog strijelca Antu Mateja Jurića.

69‘ - U igru će Edin Julardžija umjesto vidljivo ljutitog Josipa Mitrovića.

66‘ - Žuti karton dobiva Josip Mitrović zbog simuliranja prekršaja u duelu s Cipetićem.

62‘ - Ulazi Jakov Vasilj umjesto Ibrahima Aliyua.

image

Silvijo Čabraja i Željko Sopić

RONALD GORSIC Cropix

60‘ - Bomba Luke Stojkovića! Još je jednom opalio iz daljine, a vratar Radošević iščupao ispod grede!

54‘ - DVOJBENA SITUACIJA! Došlo je do kontakta u zračnome duelu između vratara Čavline i slovenskog napadača u redovima Gorice Tima Matavža. Sudac Strukan nije se oglasio, a Matavž je neko vrijeme ostao ležati na travnjaku unutar protivničkog šesnaesterca nakon čega se pridigao i nastavio igrati...

Burno su reagirali svi na klupi Gorice i bit će tu zasigurno prostora za analizu sudačkih eksperata.

image
RONALD GORSIC Cropix

53‘ - Sandro Kulenović zbog opasne igre dobiva žuti karton.

52‘ - Nervozno su, uz gomilu prekršaja, ušle obje momčadi u nastavak. Pomoćni trener Gorice Mensur Mujdža dobio je žuti karton zbog opetovanih prigovora sucu Duji Strukanu.

46‘ - Vraćamo se u Veliku Goricu. Trener Željko Sopić uveo je Valentina Majstorovića umjesto Luke Kapulice, dok je Silvijo Čabraja u svlačionici ostavio Ivana Milićevića i Lukasa Kačavendu, zamijenit će ih Josip Pivarić i Silvio Goričan.

image

Željko Sopić

RONALD GORSIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Žestok početak Gorice kao da je iznenadio nogometaše Lokosa koji su, predvođeni povratnicima Kačavendom i Kalaicom, ostali ‘bez ispaljenog metka‘. Domaći su nogometaši zasluženo poveli u 28. minuti kada je svoj prvijenac postigao Ante Matej Jurić, međutim 20-godišnji je nogometaš prethodno bio u nedozvoljenoj poziciji te mu je prvi HNL pogodak poništen nakon VAR pregleda.

image
RONALD GORSIC Cropix

45‘+3‘ - Milićević ruši Mitrovića uz aut-liniju pa ulazi i on u Strukanovu bilježnicu.

45‘ - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

45‘ - Udarci Sandra Kulenovića, u idućoj akciji i Matea Marića, završavaju u bloku domaćih braniča.

image
RONALD GORSIC Cropix

41‘ - Bubanja klizećim startom ruši Mrzljaka, a kapetan Gorice nije mu ostao dužan pa obojica dobivaju žute kartone.

35‘ - Drastično je pao tempo u Velikoj Gorici nakon onog furioznog početka, a i nakon poništenoga pogotka. Dojam je kao da i jedni i drugi samo čekaju predah.

image
RONALD GORSIC Cropix

28‘ - GOOOL! Steenvoordenov dalekometni ubačaj dočekao je Matavž i glavom pogodio spoj grede i vratnice, a na odbijanac je naletio Ante Matej Jurić te se samo ‘naklonio‘ za svoj prvijenac u HNL-u!
Ipak, provjerava se VAR... Možda je Tim Matavž bio u zaleđu prilikom Steenvoordenova ubacivanja.

Traje to sad već tri-četiri minute...

Nije zaleđe Tima Matavža, nego je u nedozvoljenoj poziciji bio Ante Matej Jurić! Ništa od HNL prvijenca 20-godišnjeg nogometaša... Ostaje 0:0.

image
RONALD GORSIC Cropix

22‘ - Stojković zbog klizećeg starta s leđa na Mrzljaku dobiva žuti karton.

21‘ - Nova prilika Gorice! U zračnome duelu s vratarom i braničem Lokosa bio je Ante Matej Jurić, odbilo se to nesretno od napadača Gorice samo u gol-aut.

image
RONALD GORSIC Cropix

18‘ - Najveća šansa na dvoboju! Jednu dugačku okomitu Prširovu loptu dočekao je kapetan Filip Mrzljak i šutirao isprve s desetak metara, prohujalo je to malo iznad grede! Dinamičnu utakmicu gledamo u Velikoj Gorici...

17‘ - Opalio je sada i Stojković s dvadesetak metara. U nedostatku boljih rješenja, Lokosi prijete izvana...

15‘ - Isprobao je Kačavenda svoj udarac iz daljine! Dobro se ispružio Radošević na golu, bilo je to vrlo blizu.

12‘ - Još su jednom sjajno kombinirali domaći nogometaši po desnome krilu, na kraju je Steenvoordenov udarac smirio dosad vrlo zaposleni Čavlina.

image
RONALD GORSIC Cropix

11‘ - Dva kornera izveo je Jurica Pršir, oba puta uspjeli su se obraniti Lokosi iako se kod prvoga kornera - zbog potencijalnog igranja rukom nekog od igrača Lokomotive - provjeravao VAR.

5‘ - Evo i Lokosa - Milićević s lijevog boka traži Aliyua na drugoj vratnici, za korak je prekratak nigerijski ofenzivac...

2‘ - Brza uigrana akcija Gorice završila je Matavževim udarcem sa šest-sedam metara, dobro se snašao Čavlina i ukrotio njegov pokušaj.

16.00: Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni je sudac Duje Strukan iz Splita.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:29