MATIJA DJANJESIC Cropix
KRVAVA UVERTIRA

VIDEO: Brutalan sukob u centru Zagreba! Letjele baklje i palice, ozlijeđeni navijači ležali po cesti

Hajduk gostuje kod Lokomotive, a navijači su izgleda iskoristili tu priliku za krvavi sukob
Piše: Hajdi Karakaš Jakubin, Matko BreberObjavljeno: 30. listopad 2022. 14:26

Hajduk danas od 15 sati gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj u 15. kolu SuperSport HNL-a. Bijeli protiv Lokomotive moraju bez Marka Livaje tražiti pobjedu koja bi ih primaknula Dinamu na samo dva boda zaostatka, doduše uz utakmicu više od Plavih.

Ni ovoga puta nije moglo proći sve mitno. Uoči utakmice opet je policija imala pune ruke posla s navijačima. Društvenim mrežama kruže snimke o sukobu navijača Hajduka i Dinama, a navodno su navijači zagrebačkog sastava napali Splićane u samom središtu Zagreba.

image
MARKO TODOROV Cropix

Na snimkama koje kruže se vide huligani naoružani s palicama i letvama, a sukob se odvio u ulici Izidora Kršnjavog. Osim palica u tučnjavi su korištene i baklje, a snimke pokazuju i kako jedan od navijača ostaje ležati na cesti nakon okršaja.

image
MARKO TODOROV Cropix


image
MARKO TODOROV Cropix

Iz PU zagrebačke su potvrdili Jutarnjem da imaju dojave o neredima na ulici i da je postupanje u tijeku.

@vise_nisam_isuschris93 Ovo je slika danasnjih “klinaca”. Poremecenih hormona napadaju jedni druge palicama… #zagreb #centar #fyp #dinamo #hrvatska #tucnjava #baklja #nesreca #auto #palica #zelenival #manijaci #borba #rejtamtizivot #ekipa #navijaci #uzas #sokantno @index.hr @RTL Hrvatska @matejnovatvgmail.com @24sata ♬ original sound - više_nisam_isus

- Ma to nisu navijači. To su huligani. I tako je nebitno koga bodre na stadionu kad su na ulici šljam. Od dima koji mi je ušao u lokal, ništa nisam vidio odmah. Znam da je utakmica, jer policija patrolira već satima i može ih se vidjeti na svakih 10 metara svugdje. Nastao je opći metež. Netko je galamio: ‘Stoko, smradovi, vidjet ćete vi svoje‘. Hrpa maskiranih muškaraca je hodala ulicom. Djelovali su unezvjereno s tim palicama, išli lijevo desno i skrenuli su iza mog lokala dalje. Nisam se usudio van, a ni nakon minute eto policija trči po ulici - rekao je za Jutarnji vlasnik jednog ugostiteljskog objekta.

image
MARKO TODOROV Cropix


image
MARKO TODOROV Cropix


image
MARKO TODOROV Cropix


image
MARKO TODOROV Cropix


Iz PU zagrebačke kažu da su jutros već oko 10 sati dobili dojavu iz novozagrebačkog Sigeta od građana o okupljanju osoba u Parku mladenaca te da su isti bili maskirani i s bejzbolskim palicama.

- Po dojavi, policijski su službenici dolaskom na mjesto događaja uočili više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u bijeg prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima. Utvrđen je identitet pet osoba za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta. Na mjestu događaja policijski su službenici pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene. Kroz ovakvo postupanje policije spriječen je mogući planirani sukob u kojem su svi oni trebali sudjelovati - kažu iz policije.

image
MARKO TODOROV Cropix


image
MARKO TODOROV Cropix


image
MARKO TODOROV Cropix


image
MARKO TODOROV Cropix


Inače, na desetke policijskih marica je već od 13 sati "okupiralo" širu zonu stadiona u Kranjčevićevoj. Neke od ulica su zatvorili za promet vozilima ne želeći ništa prepustiti slučaju. No, ipak je do prvih nereda već došlo.

Inače, PU zagrebačka je najavila da se u sklopu osiguranja, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice provesti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:37