Lukas Kačavenda

 SRDJAN VRANIC/CROPIX
DUGA REHABILITACIJA

Veliki talent HR nogometa na oporavku u Beogradu, tamo su bili i Modrić, Perišić, Salah, Džeko, Buffon...

Ostaje do sljedeće subote, vraća se kratko u Zagreb i onda opet ide na bar dva mjeseca u Srbiju
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 20:20

Najgore se slutnje na kraju ipak nisu obistinile, Lokomotivin mladi napadač, Nigerijac Ibrahim Aliyu (20), ipak nije “zakoračio stopama Lukasa Kačavende”.

Podsjetimo, Aliyu je na prošlotjednoj utakmici u Šibeniku zamijenjen već u 25. minuti zbog ozljede koljena, a detaljni su liječnički pregledi pokazali kako je riječ o istegnuću medijalnih ligamenata, pa će se liječiti konzervativnom terapijom, operacija nije potrebna.

Početkom rujna

Prema prvim predviđanjima, Aliyu će izvan travnjaka biti tri do četiri tjedna, tako da se njegov povratak u momčad očekuje početkom rujna. Bit će to svakako hendikep za Lokose, Aliyu je bio u dobroj formi i na “dvije i pol” odigrane utakmice bio je među najboljim igračima, postigao je i jedan pogodak, protiv Dinama u Maksimiru, za 2:0 vodstvo Lokomotive.

Trener Silvijo Čabraja mora pronaći zamjenu za ozlijeđenog desnokrilnog napadača, za tu se poziciju na(d)meću Luka Stojković i Silvio Goričan, iako nije isključeno da Čabraja “iskemija” i neko drugo rješenje.

Lokosi su u nedjelju domaćini Rijeci (Kranjčevićeva, 21 sat), dobra je vijest što su se među kandidate za nastup vratili dvojica iskusnih i pouzdanih igrača.

image

Josip Pivarić se vraća na terene

RONALD GORSIC Cropix

Od ozljede se, naime, oporavio kapetan Josip Pivarić i zauzet će svoje mjesto na lijevom napadačkom boku, a suspenziju od dvije utakmice neigranja, nakon isključenja protiv Dinama na prvenstvenom startu, odradio je zadnji vezni Mateo Marić.

image

Josip Pivarić se vraća na terene

RONALD GORSIC Cropix

Bez potresa mozga

U konkurenciji za dvoboj s Riječanima i dalje neće biti 20-godišnji ofenzivni veznjak Gabrijel Groznica, još uvijek se oporavlja od ozljede. Baš kao i njegov vršnjak, nadareni vratar Nikola Čavlina, koji je prije desetak dana raskinuo ugovor s Dinamom i došao je na Kajzericu. No, na drugom je treningu doživio neugodnu ozljedu, u sudaru s Cipetićem pukla mu je koža na glavi i zaradio je četiri šava.

Sreća je u nesreći da je sve ostalo na velikoj posjekotini, nije zadobio potres mozga, ali i dalje nije u normalnom ritmu treninga, samostalno vježba u teretani jer još uvijek mora izbjegavati izravne duele.

Barem dva mjeseca

Spomenimo da se Lukas Kačavenda dobro oporavlja nakon operacije koljena i nakon što je prvih nekoliko dana lagane vježbe rehabilitacije odradio na Kajzerici, otišao je u Beograd na oporavak, u Fitness centar Femur, kod dr. Andreja Milutinovića.

U tom su se centru, uz ostale poznate sportaše, oporavljali i Luka Modrić, Ivan Perišić, Mo Salah, Douglas Costa, Gianluigi Buffon, Edin Džeko, kao i reprezentativci Srbije Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Adem Ljajić, Aleksandar Kolarov...

Kačavenda u Beogradu ostaje do sljedeće subote, vraća se na tjedan dana u Zagreb i onda ponovo odlazi na (barem) dvomjesečni oporavak u Beograd.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:03