ROBERT SOSTARIC/CROPIX Cropix
Bivši Hajdukov golgeter

‘Ne može se očekivati od Marka Livaje da rješava svaku utakmicu. Nisu ni protivnički treneri ludi‘

‘Na malim se utakmicama prvenstvo lomi, u derbijima ionako svi daju 200 posto od sebe‘, kaže Bušić
Piše: SNObjavljeno: 15. ožujak 2024. 23:04

Sljedeća Hajdukova prepreka je Lokomotiva na Poljudu. ‘Feratu’, kako smo notirali, Mislav Karoglan još nije pobijedio. Završni je zalet prema finišu i pravo je vrijeme da Karoglanovi Bijeli svladaju zagrebačku momčad. S tim se slaže i nekadašnji hajdukovac Tomislav Bušić, piše Slobodna Dalmacija.

- Lokomotiva je mlada i potentna ekipa, igraju dobar nogomet. Momci su neopterećeni i igraju za sebe. Sigurno neće biti lako, ali ako Hajduk igra kako treba onda u Poljudu nitko nema šanse. Hajduk je ekipa puna jakih imena. Trebaju do kraja to prenijeti na teren. Bio sam na Poljudu protiv Istre i baš sam se iživcirao.

Recept za pobjedu je jasan, pogotovo kada se igra na Poljudu.

- Moraju ući jako i stisnuti ih visoko na sjevernu branku. Kao što se prije igralo... Napasti ih na sjeveru i ako im probiju obranu na vrijeme, onda neće biti nikakvih problema. Tako je uglavnom bilo u Hajdukovim utakmicama. Ako zabiju na vrijeme, onda uglavnom i lagano pobjeđuju. Tako je bilo u prošloj protiv Gorice.

RIJEKA VODI

Prodisao je Hajduk protiv Gorice, no mučio se prije toga. Više se očekuje i od Josipa Brekala koji je stigao kao zvučno pojačanje.

- Nema se što pričati o njegovoj kvaliteti. Zna se kakav je on igrač i za što je sposoban. Prilagodit će se on do kraja i dati Hajduku puno. A zašto su ostali griješili ili igrali malo slabije u nekim utakmicama, ne znam. Možda je to do težine dresa. Očekivanja su porasla i navijači žele pobjedu u svakoj utakmici, a to baš i nije moguće.

Nešto će se pitati i konkurenciju. Uostalom, Rijeka je i dalje na prvom mjestu s bodom više od Hajduka, dok Dinamo na trećoj poziciji ima četiri boda, ali i utakmicu manje.

- Po meni Rijeka igra najbolji nogomet za sada. Igraju napadački, imaju dobra krila, a stigao im je i Marić koji je po meni treći najbolji napadač lige, iza Livaje i Petkovića. S njim s dobili dodatnu širinu. Dinamo se sad ‘rastegnuo’, borili su se u prvenstvu i Konferencijskoj ligi. Bit će zanimljivo do kraja, ali vjerujem da će Karoglan do kraja posložiti momčad i osvojiti naslov.

Strpljenje je ključni učinak Marka Livaje manji je nego na što nas je naviknuo u prošlim sezonama. Bušić u tome ne vidi problem...

- On će uvijek odraditi svoje. Ne može se očekivati od njega da rješava svaku utakmicu. Nisu ni protivnički treneri ludi, dupliraju ga. Ali on je klasa i uvijek će dati svoj doprinos. Nadam se i da se Nikola Kalinić oporavio. Koliko god da igra, vidi se razlika. Čovjek je bio napadač svjetske klase i to pokazuje.

Hajduk se uzda i u par svojih mladih lavova. Niko Sigur u posljednje vrijeme igra odlično, a Rokas Pukštas se vratio golovima.

- Sigur igra dobro, praktički otkad se pojavio. Nema velikih oscilacija, jako je konstantan. Gdje god ga trener stavi, na beka ili u vezu, on odigra dobro. To je strašno zahvalan igrač.

Domaće prvenstvo je nikad zanimljivije. Očekuje nas triler-završnica.

- Neka, treba nam to da svi ‘luduju’, i u Splitu, i u Rijeci, i u Zagrebu. Na malim se utakmicama prvenstvo lomi. U derbijima ionako svi daju 200 posto od sebe. Tko bude strpljiviji, taj će uzeti titulu – poručio je Bušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 12:12