RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE GOLOVE

Lokomotiva zaustavila Dinamo unatoč strašnom kiksu golmana! Hajduk je sada na minus četiri...

Gradski derbi između Lokomotive i Dinama završio je remijem (1:1) u 33. kolu HNL-a
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. svibanj 2022. 21:23

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:1 (Kulenović 30' p. / Soldo 50' ag.)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić - Vranjković, Soldo, Mersinaj, Pivarić - Cokaj, Marić - Aliyu (od 80. Vasilj), Kačavenda, Pivarić - Kulenović

DINAMO (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen (od 75. Šutalo), Bočkaj - Baturina (od 46. Mišić), Ademi - Ivanušec, Emreli (od Menalo), Oršić (od 75. Tolić) - Andrić (od 46. Petković)

ZAGREB - stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 3,857. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)


Lokomotiva je još jednom zapaprila Dinamu, oduzela mu dva važna boda u utrci za naslovom prvaka. Čabrajina momčad je baš ovosezonski krvnik maksimirskog društva. Ove sezone Lokosi su svog gradskog suparnika osakatili za ogromnih sedam bodova.

Modri i dalje drže sve u svojim nogama, imaju četiri boda prednosti pred Hajdukom i pet nad Osijekom, ali ako im isklizne titula, najviše će to moći 'zahvaliti' društvu s Kajzerice. Svoju veliku priliku Čačićeva momčad nije uspjela iskoristiti. Prije početka utakmice u ulici pjesnika za Dinamo je stigla izvrsna vijest iz Gradskog vrta, gdje je konkurent za naslov Osijek odigrao neodlučeno s Istrom.

GOL ZA 1:0 (Kulenović 30'):

Međutim, taj kiks Osječana Čačićevi dečki nisu znali pretvoriti u veću prednost na ljestvici i na milimetar se približiti obrani tiitule, kiksali su i oni. Nakon te vijesti stigla je i jedna ' s neba'.

Nad Zagreb se spustio snažan pljusak, počeo je puhati i jak vjetar, definitivno uvjeti za igru bili su daleko od idealnih. A jako daleko od idealnog bila je i Dinamova igra. Modri praktički u prvom poluvremenu nisu postojali. Tek su počeli nešto pokazivati u samoj završnici prve dionice, kad je jednom glavom, te onda udarcem izvana priprijetio Komnen Andrić.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Prvi udarac prema golu Nevistića recimo uputio je nakon kornera Lauritsen u 37. minuti. Otišlo je nekih desetak metara od vratnice... Eto, ti podaci pokazuju kako je izgledao Čačićev Dinamo u prvoj dionici. Bila je to zaista sirotinjska opera, mršav nogomet.

Lokosi su bili mnogo bolji, mogli bismo kazati da su u tom razdoblju održali pravu školicu nogometa Modrima. Trener Čabraja fino je postavio svoje figure, kad je trebalo njegova momčad visoko je stiskala presingom, kad je trebalo malo se povukla u blok, obrambeni igrači pravovremeni su iskakali, igrali praktički bez greške.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Dinamo je izgledao nemoćno. Imala je Lokomotiva i nekoliko situacija iz kojih je moglo i bolje završiti za njih. Već na samom začetku je Kulenović opasno pucao s visine šesnaesterca preko grede, nekoliko minuta nakon toga, Kačavenda je za nekoliko centimetara zakasnio na niski centaršut Aliyua...

Upravo je Aliyu stvarao dosta problema Dinamu po desnoj strani, Bočkaj se teško nosio s Nigerijcem. Sredinom prve dionice imali su Lokosi još jednu šansu, Miličević se ubacio iskosa, jako pucao, ali je Ristovski bliokirao taj udarac.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Onda je stigao jedanaesterac za domaćine. Nakon udarca Marića, Ivanušec je nespretno i zaista naivno igrao rukom, pomalo neshvatljivo. Nakon pogotka Kulenovića, koji nije slavio, još su jednom Lokosi napravili 'frku' u šesnaestercu Modrih nakon greške Ristovskog, ali Kulenović, pa odmah i Marić nisu uspjeli poentirati. Theophile je blokom zaustavio udarac i moguću veliku neugodnost za Livakovića.

Dvostruku je zamjenu izvršio Ante Čačić u stanci između dva poluvremena. U igru su ušli Bruno Petković i Josip Mišić, u svlačionici su ostali Komnen Andrić i Martin Baturina.

GOL ZA 1:1 (Soldo 50' ag.):

Kod Lokosa trener Silvio Čabraja nije ništa mijenjao. A ubrzo stiže greška vratara Nevistića, 'suradnja' Mersinaja i Solde za autogol, Dinamo stiže do poravnanja, a Lokosima pada u vodu sve što su do tada gradili jako dobrom izvedbom.

Dinamo je u drugom poluvremenu bio mnogo agresivniji i odlučniji, mnogo konkretnije i okomitije su napadali, s više igrača završavali svoje akcije u Lokomotivinu šesnaestercu.

Slika na travnjaku se promijenila u odnosu na prvu dionicu, sad su dečki iz Maksimira bili bolji. Isitna, nije bilo nekih velikih prilika za Modre, ali osjećalo se da Lokosi pomalo kopne, a Modri su rasli. No do kraja utakmice, Modri ipak nisu uspjeli zabiti.


image

Ivan Bebek

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Petković je gađao glavom iz teške pozicije nakon dobrog Bočkajeva centaršuta, uspjeli su izaći nakraj s Dinamovim napadačem braniči Lokomotive.

88' - Žuti karton za Matea Marića zbog odugovlačenja.

83' - Cokaj se sjurio prema Livakoviću i opalio s oko 20 metara, odlazi i njegov udarac preko gola.

82' - Petković gađa iz slobodnjaka, prohujao je udarac malo iznad grede!

81' - Soldo ruši Menala u zoni udarca i dobiva žuti karton! Jedan je slobodnjak izveo Oršić, jedan Mišić, hoće li to sada biti Bočkaj ili netko drugi...?

80' - Prva promjena kod Lokomotive tek u 80. minuti, i to tek kada je Dinamo obavio sve svoje! U igri je 19-godišnji Jakov-Anton Vasilj, izlazi Ibrahim Aliyu koji se dobrano natrčao danas...

77' - Gađa Bočkaj iz daljine - daleko iznad gola.

75' - Posljednje promjene kod Dinama. Iz igre će Mislav Oršić i Rasmus Lauritsen, zamijenit će ih Marko Tolić i Josip Šutalo.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

71' - Traje kraći prekid zbog bakljade BBB-a.

69' - Oršić se sjurio prema golu nakon ispucavanja Dominika Livakovića preko pola terena, zatim je šutirao iako je imao slobodnog Menala koji se ubacivao iz drugoga plana... blokirao ga je Soldo te je propala dobra šansa, međutim eventualni pogodak ne bi niti bio priznat jer je prethodno Oršić bio u zaleđu.

68' - Bomba Josipa Mišića! Oršić je izveo korner nakon kojega je veznjak Dinama isprve iz voleja opalio po golu, a zgusnuti blok Lokomotive spriječio je novi pogodak...

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

66' - Uzvraćaju Lokosi! Šutirao je Kačavenda iz dobre pozicije, a Theophile blokirao u posljednji trenutak!

65' - Gađao je Mišić iz slobodnjaka, ali samo u živi zid.

62' - Još jednom mijenja Čačić. U igru će Luka Menalo, izlazi Mahir Emreli.

56' - Smirio se tempo, smirio se intenzitet napadačkih akcija, a smirila se i nesnosna kiša. Čini se kao da su i jedni i drugi odlučili malo stati na loptu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

50' - GOOOL! Oršić je nakon kratko izvedenoga kornera snažno opalio s vrha šesnaesterca, Nevistiću je po ovome skliskom terenu lopta prošla kroz noge i kroz ruke, a Mersinaj je čistio s gol-linije i pogodio Soldu od koga se to odbilo u mrežu... Dinamo dolazi do izjednačenja!

50' - Strašan udarac Mislava Oršića! Lijepo je gađao prizeman donji desni kut Nevistićeva gola i skrenuo je to vratar Lokosa u korner...

49' - Ivanušec je krenuo u solo-prodor, ruši ga Mateo Marić u zoni udarca. Izvest će to ili Mislav Oršić ili Petar Bočkaj.

46' - Vraćamo se na Kranjču. Dvostruku je zamjenu izvršio Ante Čačić. Situaciju će pokušati popraviti Bruno Petković i Josip Mišić, u svlačionici su ostali Komnen Andrić i Martin Baturina. Kod Lokosa trener Silvio Čabraja nije ništa mijenjao.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Fantastičan prvi dio gradskoga derbija odigrali su Lokosi. Dinamovci jedva da su i prešli centar, vidjeli smo samo par bljesaka Oršića, Bočkaja i Andrića. Uvjerljivo najraspoloženiji pojedinac domaće momčadi nigerijski je napadač Ibrahim Aliyu za čije prodore Modri nisu našli adekvatna rješenja.

Jaka kiša otežava uvjete, igrači su promrzli i pokisli do kože, međutim poštede nema - drugi dio počinje ubrzo!

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

45' - Krasan udarac Komnena Andrića! Silovito je opalio s tridesetak metara, ispružio se Nevistić na golu i prohujao je njegov šut tik pored vratnice!

43' - Došlo je do sudara koljenima Ibrahima Aliyua i Petra Bočkaja, traje kraći prekid dok intervenira liječnička služba.

42' - Raste pritisak Dinama! Bočkaj pokušava iz daljine, nakon njega i Andrić glavom, oba puta dobivaju korner...

Sve jača kiša otežava ionako teške uvjete na natopljenome terenu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

40' - Uzvraća Dinamo na drugoj strani! Oršić je probio desnu stranu i zavrnuo na pet metara, uspijevaju to raščistiti braniči Lokomotive.

39' - Šansa za Lokose! Kulenović je dugo držao loptu i tražio prostor za udarac, zatim daje na stranu za Matea Marića koji šutira iz blizine, a Theophile u padu blokira!

36' - Budi se Dinamo... Bočkaj je tražio Andrića u šesnaestercu, čisti to Pivarić - možda i preoprezno - u korner.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

30' - GOOOL! Kulenović je poslao loptu u jednu, Livakovića u drugu stranu i Lokosi - prema svemu prikazanome - zasluženo vode 1:0! Nije htio slaviti Sandro Kulenović, igrač Dinama na posudbi u Lokomotivi...

29' - JEDANAESTERAC ZA LOKOMOTIVU! Vranjković je tražio Pivarića koji nije realizirao ovaj zicer s pet metara... Lopta zatim dolazi do Matea Marića čiji udarac nehotice zaustavlja Ivanušec rukom u šesnaestercu - pravila su jasna i Bebek pokazuje na bijelu točku!

23' - Oršić je tražio Bočkaja na onome prostoru između aut-linije i protivničkog šesnaesterca, ništa vrijedno spomena, osim što je požrtvovnim i pravovremenim uklizavanjem akciju spriječio - sveprisutni Aliyu! Igra kao da mu je zadnja...

19' - Opet Lokomotiva! Pivarić dobro centrira za Kulenovića koji iz teške situacije ne uspijeva zahvatiti loptu glavom onako kako je to zamislio...

16' - Traje pritisak Lokosa! Kačavenda šalje na stranu za Miličevića koji oštro šutira s desetak metara iskosa, u posljednji ga trenutak blokira Ristovski!

13' - Nekako je posebno motiviran nigerijski napadač Ibrahim Aliyu! Prodao je 'tunel' Petru Bočkaju i još se jednom sjurio po desnome boku, međutim nije naišao na raspoložene suigrače u protivničkom šesnaestercu.

11' - I opet angažirani Aliyu! Tražio je Kačavendu na šest-sedam metara, za par centimetara prekratak je mladi napadač Lokosa!

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

10' - Aliyu se našao u šesnaestercu u duelu s Theophileom, a onda je nehotice igrao rukom, propala je nova šansa.

6' - Jaka kiša u Kranjči otežava igranje, no uvjeti su zasad regularni. Lokosi trenutno dobro pariraju Modrima (danas Žutima), iako niz manjih prekršaja usporava tempo igre.

3' - Prvu šansu ima Lokomotiva! Aliyu je probio desni bok i zavrnuo na vrh šesnaesterca, Kulenović gađa - samo preko gola!

19.05: Počeo je susret u kišnoj Kranjčevićevoj! Glavni je sudac Ivan Bebek iz Rijeke.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 20:50