DAMIR KRAJAC Cropix
NOVA STRANICA U KARIJERI

Iskusni bek Lokosa pred potpisom za ugledni austrijski klub! Ostali su još samo detalji i liječnički pregled

Iako ga je ugovor vezao za Lokomotivu još dvije godine, dosadašnji mu klub nije radio nikakve probleme
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 15. lipanj 2022. 20:26

Desni branič Lokomotive, reprezentativac Bosne i Hercegovine, 27-godišnji Branimir Cipetić, napustio je Kajzericu i odlazi u bečki Rapid!

U srijedu je Cipetić otputovao u Beč na liječnički pregled i, bude li sve u redu, potpisat će ugovor s uglednim austrijskim klubom, koji ovoga ljeta potpuno obnavlja svlačionicu uz velik broj dolazaka i odlazaka igrača. Podsjetimo samo da je prije nekoliko dana iz Rapida u Dinamo stigao veznjak Robert Ljubičić...

Iako je ugovor vezao Cipetića za Lokomotivu još dvije godine, dosadašnji mu klub nije radio nikakve probleme, budući da je s Rapidom dogovorena zadovoljavajuća odšteta za pouzdanog braniča, koji je na Kajzericu došao u siječnju 2021. godine iz Širokog Brijega. Odigrao je Cipetić za lokose 52 utakmice, ni jednom nije bio strijelac, ali je imao sedam asistencija.

Treninzi dvaput dnevno

Rapid se, eto, svakako pojačao dolaskom Cipetića, vidjet ćemo hoće li Lokosi biti osjetno oslabljeni. Sudimo li po završnici prošloga prvenstva, trener Silvijo Čabraja ne bi trebao imati većih problema u potrazi za Cipetićevim nasljednikom.

image
RANKO SUVAR Cropix

Naime, u posljednje četiri utakmice Cipetića nije bilo zbog ozljede, a na poziciju desnoga braniča uskočio je Marko Vranjković (23). I dečko iz Dubrave iskoristio je ukazanu priliku, odigrao je vrlo dobro i nametnuo se Čabraji. A odlaskom Cipetića, čini se da je Vranjković "zabetonirao" svoje mjesto u momčadi na poziciji desnoga braniča. Nastavi li, dakako, u novoj natjecateljskoj sezoni igrati kao u završnici prošloga prvenstva...

Prve pripremne dane, inače, nogometaši Lokomotive provode na Kajzerici, treniraju dvaput dnevno. S Lokosima i dalje vježbaju Ukrajinci Mikita Turbajevski (20, vratar) i Ilija Hulko (19, zadnji vezni), nogometaši Šahtara koji su bili na posudbi u Mariupolju i početkom travnja potpisali su privremene ugovore, do 1. lipnja, sa zagrebačkim klubom.

Ovih bi se dana trebao riješiti i njihov status i vidjet ćemo hoće li barem jedan ostati na Kajzerici ili Šahtar ima drukčije planove sa svojim nadarenim igračima.

U srijedu su se suigračima priključili Mersinaj, Cokaj, Marku, Stojković i Krivak, koji su imali produženi odmor zbog reprezentativnih obveza.

Do ponedjeljka su na odmoru Kačavenda i Soldo, a Lokosi će u subotu odigrati i prvu pripremnu utakmicu. Suparnik će im biti Gorica, ta će se utakmica odigrati na Kajzerici (18 sati), iako je prvobitno bilo predviđeno da se igra na terenu u Velikoj Gorici. No, Gorica obnavlja travnjak, pa će sučeljavanje biti u kampu Lokomotive.

Linker
16. travanj 2024 22:23