RONALD GORSIC Cropix
SLAGANJE MOMČADI

Hoće li Lokosi zadržati barem jednog od dvojice Ukrajinaca koji su pobjegli od pakla rata? Sve ovisi o Šahtaru

Početkom travnja pobjegli su iz ratnog pakla i potpisali su privremene, dvomjesečne ugovore sa zagrebačkim klubom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. lipanj 2022. 08:44

U subotu će nogometaši Lokomotive imati i prvu provjeru u ljetnim pripremama za novu sezonu. Odmjerit će snage s Goricom, taj će se ogled odigrati na Kajzerici u 18 sati i neprijeporno će trener Silvijo Čabraja dati minutažu gotovo svim igračima koji svakodnevno treniraju.

Zasad je prilična gužva u svlačionici Lokosa, na treninzima su 32 nogometaša, a u ponedjeljak se još priključuju mladi reprezentativci Hrvatske (do 21. godine) Lukas Kačavenda i Nikola Soldo, koji su dobili produženi odmor nakon reprezentativne akcije. No, uskoro će se prorijediti i broj igrača na koje će Čabraja računati za dolazeću sezonu. Lokomotiva, naime, 27. lipnja odlazi na dvotjedne pripreme u Nizozemsku, u Enschede, a u zagrebačkoj bi ekspediciji trebala biti trojica vratara i 23 igrača.

Samo su u četvrtak Lokosi imali jedno vježbanje, sve su ostale dane od početka priprema (ponedjeljak) trenirali dvaput dnevno. Zasad nema nikakvih ozljeda, svi igrači dobro podnose Čabrajinu "torturu" i pripreme se odvijaju prema zacrtanom planu.

Nema ni previše novosti u svezi transfera igrača, prijelazni je rok tek počeo, ali sigurno će do 1. rujna i završetka prijelaznog roka biti prometno na Kajzerici. Znano je tek da je desni branič Cipetić otišao u bečki Rapid, te da su dinamovci Kulenović i Vasilj produžili posudbu za još jednu sezonu.

Svakodnevno treniraju i Ukrajinci Mikita Turbajevski (20, vratar) i Ilija Hulko (19, zadnji vezni), nogometaši Šahtara koji su bili na posudbi u Mariupolju, početkom travnja pobjegli su iz ratnog pakla i potpisali su privremene, dvomjesečne ugovore sa zagrebačkim klubom.

Sve ovisi o Šahtaru

U subotu bi trebao biti poznat njihov status, odnosno, hoće li barem jedan od njih dvojice ostati na Kajzerici.

Sve zapravo ovisi o Šahtaru, a u Lokomotivi su zainteresiraniji za ostanak Turbajevskog, budući da su, povratkom Nevistića u Dinamo, ostali samo na trojici vratara – Hendiji, Santiniju i Matasoviću. A s druge, pak, strane, pozicija zadnjeg veznog dobro je pokrivena...

Došlo je i do promjena suparnika na pripremama u Nizozemskoj, pa će tako Lokosi 29. lipnja, umjesto s belgijskim Mechelenom, igrati sa škotskim drugoligašem Queen's Parkom. Neće biti ni sučeljavanja s nizozemskim Utrechtom, umjesto tog kluba suparnik će Zagrepčanima 2. srpnja biti Go Ahead Eagles, također nizozemski prvoligaš, koji je prošlu sezonu okončao na 13. mjestu.

Upitna je i utakmica s Alkmaarom, termin je siguran (6. srpnja), no možda se promijeni suparnik. Postoji i mogućnost sučeljavanja s još jednim nizozemskim klubom, drugoligašem Volendamom (8. srpnja), dva dana prije povratka u Zagreb. Uglavnom, uoči odlaska u Nizozemsku, Lokosi će definitivno doznati sve suparnike i bit će potvrđeni termini odigravanja tih test-utakmica na dvotjednim pripremama. P. Jurišić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:54