RONALD GORSIC Cropix
NESHVATLJIVI RASPAD

Hajduk u Kranjčevićevoj mogao dobiti jako puno, a prosuo je gotovo sve. Krivnja je isključivo na igračima

Umjesto zahuktalog kandidata u borbi za naslov, opet su momčad koju čeka teška borba za 2. mjesto
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. listopad 2022. 08:47

Hajdukova momčad koja je jučer istrčala protiv Lokomotive u prosjeku je imala 27,4 godine. To je jako iskusna momčad po svim parametrima. U nastavku, nakon što je trener Karoglan promijenio četiri igrača u polju, dodatno je dobila na iskustvu, jer ušli su Grgić, Lovrencsics, Simić i Čolina. Redom iskusni igrači s puno utakmica u nogama. Sentića koji je zamijenio ozlijeđenog Kalinića nećemo brojiti, jer Sentić ionako nije imao veze s igrom Hajdukovom igrom u polju. Dapače, on je svoje minute na golu sjajno obranio, iako je daleko najneiskusniji u splitskoj svlačionici.

Zato je teško razumjeti ono što se Hajduku dogodilo u Kranjčevićevoj. Kako tako iskusna momčad - k tome i igrački bitno kvalitetnija od suparnika - može potpuno izgubiti glavu i raspasti se u trenu? Imaš 2:0 u 86. minuti, da bi do kraja utakmice dva gola i još bio sretan što nisi izgubio!?

image
RONALD GORSIC Cropix

Nema to veze s mladim trenerom Mislavom Karoglanom. Njegovo je bilo pripremiti utakmicu u kojoj nije mogao računati na daleko najvažnijeg igrača (Marka Livaju). Karoglan je svoj posao dobro napravio, momčad je vodila u 86. minuti s 2:0. I da je prava, mirno bi završila utakmicu. Međutim - momčad nije bila prava.

Neki su stava da ih je šokirala 82. minuta i teška ozljeda kapetana Lovre Kalinića, koji je na Poljudu puno više od kapetana. Kalinić je autoritet, primjer profesionalca i igrača koji živi za klub, koji je pozitivan u svakoj situaciji, koji će na sve moguće načine pomoći i zaštiti svakog suigrača. I težak je udarac trenutak u kojem spoznaješ da se takav igrač očito teže ozlijedio.

Međutim, ne može ta ozljeda opravdati ono što smo od Hajduka gledali u zadnjih 10-tak minuta. Tako se ne raspada momčad koja želi do naslova. Tako se ne raspada momčad koja je u utakmicu ušla sa spoznajom da malo tko u nju vjeruje, čim je na terenu ne predvodi Marko Livaja. Pet puta su istrčali bez njega, pet puta nisu pobijedili, samo su dva puta remizirali.

S tim da remi protiv Lokomotive ima onaj jako gorak okus poraza. S pobjedom je Hajduk mogao doći na samo dva boda do Dinama. S pobjedom je mogao utišati kritičare, koji tvrde da je ovisan isključivo o igri Marka Livaje. Mogao je i mladom treneru Mislavu Karoglanu dati sjajan vjetar u leđa. Mogao je i predstojeći derbi s Osijekom čekati prepun optimizma i na krilima tako vrijedne pobjede.

Mogao je Hajduk u Kranjčevićevoj dobiti jako puno, a prosuo je gotovo sve. Isključivo krivnjom svojih igrača. Umjesto zahuktalog kandidata u borbi za naslov, Hajduk je ponovno momčad koju sada čeka teška borba za očuvanje drugog mjesta.

Kako u 10 minuta možeš toliko toga okrenuti protiv sebe...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:10