Krševan Santini bio je sjajan protiv Hajduka

 GORAN MEHKEK/CROPIX
ISKRENO PRIZNANJE

Golman Lokomotive: Jasno je da je bio penal za Hajduk u zadnjoj minuti! Ne treba bježati od istine...

‘Nisam od komentara suđenja, neka se drugi time bave, ali bio bi grijeh ne spomenuti doživljeno‘
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 13. prosinac 2021. 15:59

Primiš tri pogotka, a analitičari te počaste - "osmicom" i epitetom igrača utakmice. To dovoljno govori o izvedbi Krševana Santinija, koji je u subotu u Kranjčevićevoj izludio napadače Hajduka i Lokomotivi doslovce obranio bod u srazu s euforičnim Splićanima.

- A zamisli tek ovo: Hajduk zabio pet, a morao se zadovoljiti remijem - odgovara u svom stilu 34-godišnjak, koji je sezonu počeo kao starter i kapetan, koji je dolaskom Nevistića pao u drugi plan. I dojam je, zapravo, a znamo se više od deset godina, da taj čovjek nikad nije dobio pravu priliku. A trebao je...

- Ma pusti, ja nisam čovjek za "challengere", ja igram samo "Grand Slamove" - smije se i dalje, aludirajući na činjenicu da je u srazu s Dinamom (1-0) prije kojeg tjedna bio najbolji, a sada je krojio i duel s Hajdukom.

- No, to su bile politike kluba, kao što je i ova sada. I nisam zbog toga ljutit ili osoran, dapače, spreman sam uskočiti kada god treba, pomažem ovoj mladoj, ali silno talentiranoj momčadi. A da bih stalno volio igrati, Bože moj, pa to bi volio svatko. No moramo prihvatiti uloge koje su nam dane, i u njima biti najbolji što možemo.

Nego - Hajduk... Zaustavili ste trijumfalni niz Dambrauskasa.

- Hajduk je baš odličan, pun elana, energije, podigao se, ima glavu i rep... i u tom kontekstu, nama je bod na gostovanju k'o kuća - nastavlja Santini sa šalama, aludirajući na činjenicu da je Kranjča u subotu bila izmještena s Trešnjevke kao na, ne znam, Mertojak. Hajduk je doista igrao kao kod kuće.

- I to daje gušta, baš je lijepo igrati u takvoj atmosferi; uz nove, hibridne travnjake, da imamo i stalno takav posjet i atmosferu. HNL, koji se ionako kvalitetom i dramaturgijom diže, bio bi još i zanosniji. No, da se vratim na utakmicu, ispada da stalno igramo ljepotice s Hajdukom, no nama je ovo bilo jako važno, jer nismo željeli da se ponovi onaj "black-out" iz Kupa, bilo nam je bitno pokazati da se možemo hrvati s njima te kako nastavljamo našim putem.

Ostala je visiti ta posljednja minuta i nedosuđeni penal za Hajduk. Kako je to izgledalo s gola?

- Na prvu, doista, tražio sam bolju poziciju i vidio sam krajičkom oka obostrano remplanje. I ništa više. No nakon snimke jasno je da je to bio penal, ne treba bježati od istine. Nisam od komentara suđenja, neka se drugi time bave, ali bio bi grijeh ne spomenuti doživljeno - zaključit će odlični Krševan Santini. Golman za velike utakmice

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 08:31