Lokomotiva je 7. studenog pobijedila Dinamo

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
POVRATAK NEIZVJESNOSTI?

Bio bi to doseg za pamćenje: Čabraja je već skinuo Krznara, može li i Čačića? Hajduk i Osijek čekaju...

Samo je Hajduk ove sezone Dinamu ukrao više bodova od Lokomotive. A društvo s Kajzerice vjeruje...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. travanj 2022. 11:22

Hoće li Ante Čačić preživjeti nalet Lokomotive? On je već treći trener Dinama koji se ove sezone suprotstavlja momčadi Silvija Čabraje. A trener Lokosa već drži olovku u ruci, sprema se ucrtati još jednu recku. Ili precrtati još jedno prezime, nakon Krznarovog i Čačićevo. Dva trenera Dinama pobijediti u jednoj sezoni? Doseg za povijest, za pamćenje. Čabraja ga sigurno ne želi propustiti. Jer, bio bi to veliki plus za njegov CV, ostao bi zapamćen kao “grobar” modrih trenera. S tim da je i s Kopićem bio na pragu “precrtavanja imena”, ali se prethodnik Ante Čačića ipak izvukao s neodlučenim...

Zamislite kakva bi to priča bila da baš Lokomotiva vrati u život Osijek i Hajduk kad se radi o utrci za titulom? U ovom trenutku vjerojatno nema nikoga na hrvatskom nogometnom nebu tko vjeruje u tako nešto, osim onih na Kajzerici. Davno su prošla ona vremena kad su Lokosi i Dinamo bili “cimeri”, sad više ne borave u istoj sobi, nisu više niti u istom hotelu. Nekad je vjerojatnost da će Lokomotiva pobijediti Dinamo bila ista kao da danas premijer Plenković i predsjednik Milanović zagrljeni svrate na gemišt “kod Žnidaršića”. Vremena su se u međuvremenu promijenila, Lokosi samo čekaju da “smjeste” društvu iz Maksimira.

Ove sezone je samo Hajduk uzeo više bodova Dinamu od Lokomotive, u tri utakmice Majstor s mora je aktualnim prvacima “skinuo” sedam bodova, s dvije pobjede i jednim neodlučenim rezultatom. Isti broj bodova poput Lokosa uzeo je Modrima i Osijek, njih pet. Dakle, još uvijek glavni Dinamovi konkurenti za naslov prvaka glavnog pomoćnika imaju upravo u momčadi s Kajzerice.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Tri puta su ove sezone igrali Dinamo i Lokomotiva, po jednom su pobijedili dečki s Maksimira i s Kajzerice, jednom je završilo neodlučeno. U ta tri ogleda pala su samo dva pogotka, po jedan za svaku momčad u njihovim pobjedama od 1:0. Modri su pobijedili Lokose još tamo u 6. kolu, krajem kolovoza prošle godine, trener je bio Damir Krznar, a pogodak je postigao Mislav Oršić trinaest minuta prije kraja. A onda u 15. kolu Lokomotiva s prvog mjesta skida Dinamo trijumfom 1:0! Šalje ga na - treće! Jer nakon tog kraha protiv gradskog suparnika, Rijeka i Osijek preskočili su Modre na ljestvici. A onda opet sličan “show” u režiji Lokosa. U 24. kolu utakmica završava 0:0, što Hajduk na ljestvici poravnava s Modrima, a Osijek približava na samo bod zaostatka.

Hoće li Lokomotiva i treći put ove sezone zagorčati život Modrima u utrci za titulom, hoće li opet vratiti u igru Osijek i Hajduk? Ideja i želja svakako postoje, Čabraja sprema taktiku, želi i Čačića vidjeti kako pokunjen odlazi iz Kranjčevićeve...

TRI UTAKMICE RANIJE U SEZONI

6. kolo

Dinamo - Lokomotiva 1:0

15. kolo

Lokomotiva - Dinamo 1:0

24. kolo

Dinamo - Lokomotiva 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 07:15