Martin Šlogar

 DAMIR KRAJAC Cropix
NOVI IZAZOV

‘Bila mi je dovoljna jedna jedina minuta i jedan dodir s loptom da bih postigao svoj prvi prvoligaški gol‘

Nakon trijumfa u prošlom kolu nad Slavenom Belupom definitivno su narasli apetiti Turopoljaca
Piše: Toni RoićObjavljeno: 05. listopad 2024. 07:29

Prvu četvrtinu prvenstva sedmoplasirana Gorica završava subotnjim gostovanjem u Kranjčevićevoj kod Lokomotive. Nakon trijumfa u prošlom kolu nad Slavenom Belupom definitivno su narasli apetiti Turopoljaca.

Vjeruje trener Rajko Vidović da mu je sve širi broj opcija onih koji mogu ozbiljno participirati i ulaskom s klupe. Tako je napadač Meritan Shabani prvi put bio u konkurenciji protiv Koprivničana, a njegov skorašnji debi ne bi iznenadio, dok je Martin Šlogar baš bio “super-zamjena”. Ušavši u sudačkoj nadoknadi uspio je u prvoj akciji postići pogodak za pobjedu 2:1, a premda se fokus stavio na veliku pogrešku vratara Slavena Ivana Suška, treba reći da je Šlogarova reakcija bila brza i precizna. Mnogi i ne bi tako reagirali, ostali bi zbunjeni situacijom ili bi im lopta krivo sjela, dok je Šlogar izdržao na sebi i braniča gostiju, te u padu ljevicom loptu poslao u mrežu.

Za 24-godišnjeg napadača iz Zaboka to je bio prvi pogodak u elitnom rangu hrvatskog nogometa, kojeg je postigao u šestom nastupu za Goricu. Prije toga je još kao junior u sezoni 2017./18. imao dva prvoligaška nastupa za tadašnji zaprešićki Inter, da bi se potom u karijeri probijao preko drugoligaške Kustošije i tri ciparska kluba (Aris Limassol, Olympiacos Nikozija, Zakakiou). Najbolja ostvarenja imao je u drugoligašu Zakakiou gdje je prošle sezone bio standardni prvotimac, a upravo mu je to bila preporuka za dolazak u Turopolje.

Kod Rajka Vidovića naišao je Šlogar na žestoki ritam rada, nešto čime se dosad nije susretao, ali s vremenom se prilagodio i sad već može odgovoriti zahtjevima, dva puta je bio i starter, a ovaj ulazak s klupe protiv Koprivničana sigurno nikada neće zaboraviti.

- Ispalo je da mi je dovoljna bila jedna jedina minuta i jedan dodir s loptom da bih postigao svoj prvi prvoligaški gol i još donio Gorici pobjedu - reći će Martin Šlogar, koji ipak sebe ne želi gurati u prvi plan.

- Naravno da sam presretan, ali prije svega zato što smo osvojili tri boda u izuzetno važnom trenutku. Slaven Belupo je imao inicijativu u završnici utakmice, treba to priznati, ali tri boda ovoga puta su ostala u Velikoj Gorici, čime smo jako zadovoljni. Došli smo do važne pobjede, prekinuli niz od dva poraza i svi u klubu smo nakon ovoga u pozitivnijem raspoloženju. Sada nas čeka novi izazov i nema druge nego da opet idemo na osvajanje tri boda.

Lokomotiva je u teškoj situaciji i sigurno će učiniti sve da se pokuša izvaditi baš na Gorici?

- Imali smo ovoga tjedna dovoljno vremena da se pripremimo za Lokomotivu, a uz dozu pozitive koju smo dobili, vjerujemo da ćemo ići dalje istim putem. Ja sam protiv Slavena ispao junak, a već sljedeći put to će biti netko drugi. Važno je da smo svi radimo maksimalno i da se međusobno podržavamo. Željni smo novih pobjeda i nećemo stati na dosad napravljenom - podvukao je Martin Šlogar, koji može odgovoriti zahtjevima i na krilu i u špici napada.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 07:30