VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
DAMBRAUSKAS JASAN

‘Ako će kazniti Livaju i Subašića mogu i mene, i ja sam pjevao u autobusu! Zar ja nekog mrzim radi toga?‘

‘Rivalitet je velik između Hajduka i Dinama, ali nakon utakmice svi jedni drugima pružimo ruku i čestitamo‘
Piše: Jurica Radić,Objavljeno: 09. prosinac 2021. 14:52

Uoči dvoboja Hajduka i Lokomotive pred novinare je dva dana ranije izašao Valdas Dambrauskas. Jesu li svi zdravi i spremni za utakmicu?

- Svi su spremni, ima udaraca nakon svake utakmice, ali nisu to udarci koji bi nekog izostavili iz subotnjeg dvoboja. Igrači koji nisu bili u konkurenciji za Dinamo i dalje su izvan trenažnog procesa. Tu primarno mislim na Kačaniklića, Diamantakosa i one koji već dulje ne igraju.

Lokomotivu je Hajduk nedavno dobio u Kupu, ali bit će u subotu sasvim drukčija utakmica.

- Jasno je, nakon 6:3 treba se pripremiti na drukčiji način igre, Aliyu i Cokaj se vračaju, bit će jači nego zadnji put. Moramo se pripremiti za tešku utakmicu. Uostalom, ne postiže se u svakoj utakmici šest zgoditaka. Vjerujem da smo spremni i sposobni za pobjedu.

Idete na sve utakmice protivnika, pravi ste profesionalac. Gledali ste i utakmicu Rijeke i Osijeka na Rujevici, je li Hajduk ipak bolji od obje momčadi?

- Za mene je Hajduk najbolji na svijetu. ja sam ponosan što sam trener Hajduka. Idem gledam uživo utakmice jer drukčiji je doživljaj uživo u odnosu na TV prijenos. Međutim, mi se moramo koncentrirati na Lokomotivu. Pa ćemo se kasnije fokusirati na Osijek. Imali su Osječani puno promjena u momčadi, neće biti isti kada budu dolazili u Split. Moram priznati da volim taj način života, taj dio posla. Kada dolaziš na tribine gledati svaku utakmicu protivnika uvijek je lijepo.

Zahtjevna utakmica, tricky game je u subotu u Zagrebu. Naizgled lagano nakon posljednje pobjede, međutim Lokomotiva je protiv Šibenika bila dosta bolji, iako je evidentan problem realizacije.

- Lokomotiva je atraktivna, jer ima dosta mladih igrača koji su puni energije. Ne boje se igrati nogomet. Imali su snažan posjed protiv Šibenika, Direktni su, napadaju okomito. Individualci visoke kvalitete, ali mi smo Hajduk. S dobrom formom i atmosferom. Proces koji smo započeli prije nešto više od mjesec dana, ide dalje. Ne vjerujem da će subotnja utakmica biti otvorena kao dvoboj u Kupu. Nije to bio neizvjestan dvoboj u Kupu, ali mislim da će za dva dana biti puno ravnopravniji. Bitno drukčiji nego li je bio prije 10 dana.

Kakva je priprema za utakmicu ?

- Uvijek se pripremamo za pobjedu i to se kod mene nikada neće promijeniti. Mogu samo ponoviti, onaj tko dolazi na stadion mora očekivati da će Hajduk pobijediti. Od igrača do gledatelja. Igrači vole takav pristup, ne boje se preuzeti rizik. Prije mjesec dana smo govorili o pritisku kojeg očekujem. Rekao sam tada, nema straha od pogreške i moji igrači su prihvatili takav gard. Ništa se ne mijenja za subotu. Jako smo dobri na treningu i to moramo primijeniti u subotu.

Pobjeda nad Dinamom je velika, jesu li igrači ostali na zemlji ?

- Nije jednostavno. Kada napraviš takvu pobjedu nije lako ostati na zemlji. Dva dana su imali slobodno, ali na treningu sam primijetio da su se emotivno ispraznili prošle nedjelje. Međutim, već u četvrtak smo ponovno imali sjajan trening. Pet pobjeda smo nanizali, ali ništa se nije promijenilo u poretku. Ako Dinamo pobijedi zaostalu utakmicu opet je ispred nas. Napravili smo dobre stvari, ali nismo se još pomakli na tablici. Još smo četvrti. Osjećamo odgovornost nastaviti s borbom. Utakmica u subotu počinje od 0:0, a ne od 6:3. Maksimum koncentracije kao što je bilo protiv Dinama. Bit će oscilacija, ali ne želimo sada o tome razmišljati.

Kako komentirate video s pjevanjem Livaje i Subašića nakon kojeg su prijavljeni disciplinskom sucu Prve HNL ?

- Ne znam trebam li uopće komentirati taj video. Ali pogledajmo događaj u drugom svjetlu. Mi smo dobili Rijeku, pobijedili u zadnjim minutama. Svuda je euforija, jer je Hajduk dobio jadranski derbi. Uvijek kažem, idemo u sljedeću utakmicu. Dođe potom Istra, opet euforija,. Idemo Lokomotivi, prođemo Kup, opet euforija. Protiv Dinama smo dobili, a kada se to dogodi, onda je jasno kakve su reakcije. Sretnemo navijače i svi pjevaju. I ja pjevam iako ne znam riječi. Reakcije su pune emocija. Pjevam i ne mislim. Čitam sljedeći dan što se dogodilo i mislim, ako će se kazniti Livaju i Subašića, mogu kazniti svih, I mene, jer sam pjevao u busu. Ali, zar ja nekog mrzim radi toga? Jasno je da ne mrzim. Pa kod mene kući ej zabranjena riječ mržnja. Rivalitet je velik između Hajduka i Dinama, ali nakon utakmice svi jedni drugima pružimo ruku i čestitamo.Ovo što se dogodilo, više se neće dogoditi, to je prošlost. Međutim, mogu poručiti, ako kaznite li Marka i Danijela možete kazniti svih nas.

Napravili ste čudo s momčadi koja je djelovala bezglavo prije vašeg dolaska, koja je tajna uspjeha ?

- Nerma tajne. Bio je jedan trener, sada je drugi, ali igrači su jako kvalitetni. Hajduk ima momčad koja može pobjeđivati. Imamo kemiju koja sada funkcionira. I ništa drugo. Ako želimo nešto napraviti, moramo stalno htjeti i očekivati pobjede. Te pobjede moraju biti konstanta. Pobjede protiv Dinama, Osijeka i Rijeke. U našim glavama stalno mora biti ta misao, možemo pobijediti.

Kako gledate na polufinale Kupa s Goricom?

- Ne znam što će biti, daleko je utakmica. Gorica je za mene jedna emocija, moj prvi klub u Hrvatskoj u kojem sam proveo divne dane. Znam igrače, to će nam pomoći, ali bit će jako teška utakmica. Međutim, Ima dva i pol mjeseca do tada. Pitanje je u kakvoj će formi biti igrači, tko će biti ozlijeđen. Ali, to je ujedno prilika za nas. Sjajna prilika za klub i momčad da uđemo u finale. Ali, da bi dobili takvu utakmicu, moramo se potvrditi na terenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 01:33