GORAN ŠEBELIĆ/Cropix
IZGUBIO ŽIVCE

Tramezzani: Nisam bio nervozan, nego iskren. Uvijek ću štititi sebe i svoje igrače

Događaju se takve stvari kad si vruće glave i kada su visoke tenzije, komentirao je prepirku Ivanković
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2024. 22:02

Istra i Hajduk podijelili su bodove rezultatom 1:1 na Aldo Drosini u posljednjem susretu 34. kola SuperSport HNL-a. U sadržajnoj utakmici zabili su Salim Fago Lawal u 4. i Ivan Perišić u 42. minuti.

Splićani su pružili puno bolju predstavu od prošlog kola i poraza na Poljudu od Varaždina, međutim ponovno nisu uspjeli doći do pobjede.

- Jako smo loše ušli u utakmicu, Istra je bila jako agresivna i sjajno je koristila dubinu. Kažnjavali su nas po izgubljenim loptama te smo djelovali izgubljeno. Kasnije smo se uspjeli stabilizirati i postići fantastični gol. U nastavku se smirila ta pozitivna tenzija, mislim da smo bili bliže pobjedi, a svakako čestitam svojim igračima na borbenosti koja je bila na vrhunskom nivou.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Hajduk je u Pulu došao poharan ozljedama, a klupu su gotovo u potpunosti sačinjavali juniori.

- Imali smo dosta nesretnih pehova i mehaničkih ozljeda, bio je plan da neke mlađe igrače uvedemo prije, ali igrači na terenu bili su zaista nabrijani tako da ih nije bilo razloga mijenjati. Jurak je debitirao i odigrao jako dobro.

"Tramezzani je bio ljut jer nismo izbacili loptu, a ja sam mu rekao da oni isto to nisu učinili nekoliko akcija prije"

Fenomenalan pogodak, svoj prvijenac u dresu Hajduka, u 42. je minuti zabio Ivan Perišić. Vatreni je u Hajduk stigao još na zimu, no tek je danas prvi put startao od prve minute.

- Donosi jako puno cijelom klubu, svim igračima pa i stožeru. Velika nam je čast imati ga u momčadi, pravi je primjer svima, puno razgovara s mladima, bodri ih i pokazuje im na koji način treba raditi i posvetiti se nogometu.

Susret je obilježila i situacija iz 34. minute kada su u ozbiljan verbalni sukob ušli dva trenera, Paolo Tramezzani i Jure Ivanković, nakon što su igrači Hajduka odbili izbaciti loptu iz igre, za vrijeme dok su dva igrača Istre ležala na travnjaku. Zbog svega je sudac Ante Čulina bio prisiljen isključiti Talijana na klupi Istre i opomenuti stratega Bijelih.

- Događaju se takve stvari kad si vruće glave i kada su visoke tenzije. Mislim da je to bilo sve pozitivno sportski, Tramezzani je bio ljut jer nismo izbacili loptu, a ja sam mu rekao da oni isto to nisu učinili nekoliko akcija prije.

"Ponosan sam na svoje dečke, nemam riječi za sve što pokazuju svaku utakmicu", poručio je trener Istre

Hajduk do kraja očekuje domaći susret protiv Gorice i gostovanje kod Lokomotive.

- Važno je da prvenstvo završio na najbolji mogući način, da se na dostojan način oprostimo od naših navijača na Poljudu - zaključio je Ivanković.

Trener Istre Paolo Tramezzani bio je puno kraći i jasniji u svom pogledu na utakmicu.

- Ponosan sam na svoje dečke, nemam riječi za sve što pokazuju svaku utakmicu, nikad me ne prestaju iznenaditi sjajnim predstavama. Igramo kao na treningu, imao sjajan pristup i idemo u dobrom smjeru, nije nas strah igrati ni protiv koga. Zaista je lijepo pronaći tu sinergiju između igrača, navijača i cijelog grada, hvala im na sjajnoj atmosferi danas.

U incident s protivničkim trenerom nije htio duboko ulaziti.

- To sam ja, nisam nervozan, već iskren. Ja sam osoba kao i svatko drugi, neće se ništa promijeniti kod mene, uvijek ću štititi sebe i svoje igrače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 22:35