Paolo Tramezzani

 NIKSA STIPANICEV Cropix
NEUGODNA EPIZODA

Tramezzani je očito pogriješio, a glavni krivac sve priznaje: ‘Ja sam uništio utakmicu. Napravio sam glupost‘

Gdje bi se završilo kada bi svaki akter utakmice na to reagirao, pogotovo u ovom hrvatskom okruženju
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. rujan 2024. 12:22

Mnoge je iznenadilo kad su doznali da je došlo do sukoba između Paola Tramezzanija i grupe Demona u Šibeniku. To iz razloga što su Demoni prema talijanskom treneru kontinuirano bili pozitivnog stava te je neistina da je do Šibenika bilo ikakvog spora, a kamoli “rata” na toj relaciji. Tjedan prije Tramezzani je žestoko reagirao na, kako je kazao, vrijeđanje na osobnoj razini pojedinca sa zapadne tribine Drosine, a nakon poraza od Lokomotive. Sada je u Šibeniku između dva žuta kartona Blagojević bio povod za neugodne rasprave, koja je na kraju utakmice eskalirala do ruba fizičkog obračuna.

- Ja sam kriv što se sve to dogodilo i uništio utakmicu. Napravio sam glupost i moram snositi odgovornost. Žao mi je mojih suigrača jer nisu zaslužili ovo. Borili su se kao lavovi i ako nekog treba pljuvati to sam ja, a ne trener i igrači. Ispričao sam se. Zasluženo sam dobio kartone... - kazao je, između ostalog, Blagojević kolegici Sari Vranek iz Regional expressa u nedjelju u kampu u Balama.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix
image
NIKSA STIPANICEV Cropix
image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Oglasili su se i Demoni priopćenjem u kojem su kazali da je trener na povike s tribine da zamijeni Blagojevića kako ne bi dobio crveni karton, odgovorio uvredama i pozivom na obračun. Na kraju utakmice su ga pozvali da mu ukažu da se ne može tako ponašati, i onda je uslijedila velika gužva, teške riječi i redari su uz policijske djelatnike, te Bjelanovića i Glavaša iz kluba, sprječavali da ne dođe do fizičkog sudara...

Vrlo neugodna epizoda za Istru 1961, u kojoj je Paolo Tramezzani očito pogriješio. Prije svega zato što uopće reagira na dobacivanja s tribine, a pogotovo tako gubeći kontrolu. Naznake njegove nervoze dale su se naslutiti upravo nakon Lokomotive i reakcije na pojedinačnu uvredu s tribine. Tramezzani je bio vrhunski nogometaš u Italiji i Engleskoj, u većim i manjim klubovima, i dobro zna da je iracionalno odgovarati na povike i prozivke s tribina. Gdje bi se završilo kada bi svaki akter utakmice na to reagirao, pogotovo u ovom hrvatskom negativističko euforično nastrojenom okruženju.

Dakako da se postavlja pitanje odakle ti izljevi nervoze kod trenera. Kod dijela javnosti se govori da time provocira otkaz i da u stvari želi ići, ali u klubu uvjeravaju da su s njime pričali i da to ne odgovara istini. Uostalom, da hoće ići, ima drugačijih načina raskida suradnje, a ne svađanje s publikom.

Paolo Tramezzani je žestokog temperamenta. I ne podnosi da mu se miješaju u rad, niti uprava, niti menadžeri ili netko treći. Vjerojatno ima i u tome razloga što se nije dugo zadržavao u klubovima gdje je radio, jer vodstva teško funkcioniraju sa beskompromisnim ljudima. Točno je i to da ga je Sion četiri puta zvao na klupu i to sugerira da su im njegove vrline puno značajnije od njegovih mana. No, zbilja nema smisla da se svađa s gledateljima i navijačima, od toga samo ima štetu momčad i on, u konačnici i klub te posljedično i navijači. Koji su, usput rečeno, od prvog dana (ožujak) podržavali Tramezzanija i žestoko navijali da ostane na Drosini. Taj navijački glas i pozitiva okruženja je bila, kako je kazao, i glavni razlog što je odbio unosnije ponude i jačih klubova, te ostao u Puli.

Da bi se ova situacija prevladala, u interesu Istre, trebali bi čelnici smiriti tenzije, pozvati trenera da otkloni nesuglasice s navijačima i da se nastavi raditi, svatko u svojoj domeni za boljitak kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. listopad 2024 13:40