Utakmica između Istre 1961 i Hajduka privukla je dosta navijača

 GORAN SEBELIC Cropix
VRUĆE OZRAČJE

Istra se preračunala u organizaciji susreta, a uoči utakmice izgledalo je kao da se održava - slet!

Već sat vremena prije utakmice veći dio zapadne tribine (rasprodana) bio je popunjen...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. srpanj 2022. 22:17

Kao što se moglo zaključiti po pretprodaji ulaznica, otvorenje 32. sezone HNL-a privuklo je veliki broj ljubitelja nogometa. Pogotovo se to očekivalo s obzirom na gosta na Drosini. Hajduk ima veliki broj navijača u pratnji na gostovanjima, a na istarskom poluotoku također je dosta njihovih fanova.

Istra se malo preračunala u organizacijskom pristupu jer je istočna tribina bila zatvorena u pretprodaji, ali se sukladno velikom zanimanju dan prije odlučilo otvoriti i dio najveće (po kapacitetu) tribine. Zanimljivo je da su otvoreni sektor prema Sjeveru i onaj do Juga, gdje su bili smješteni gostujući navijači. Sektori između ostali su pokriveni velikim “plahtama” s navijačkim animacijama...

Već sat vremena prije utakmice veći dio zapadne tribine (rasprodana) bila je popunjena, a isto je bilo i na Jugu gdje su se smjestili navijači Torcide.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Po vrlo sparnom vremenu momčadi su izišle na zagrijavanje nešto više od pola sata prije početka. Dojam je bio kao da gledamo slet, jer je na travi vrvjelo kao u košnici. Dvije momčadi koje su se zagrijavale, i dvije momčadi (klupe) koje su se zabavljale s loptom, pa 15-tak trenera i tehničkog osoblja na obje strane, uz suce, fotoreportere, redare, službena tehnička lica...

Oba trenera nisu nešto značajno iznenadili postavama u odnosu na one koje su najavili. Kod gostiju Valdas Dambrauskas uz ozlijeđene igrače nije imao na raspolaganju niti Josipa Eleza. Neslužbeno je stoper Bijelih lakše ozlijeđen (koljeno). Trener domaćih očekivao je kod Hajduka u postavi Emira Sahitija, ali Dambrauskas ipak se odlučio za Jana Mlakara.

Gonzalo Garcia je jedini iznenadni potez povukao u obrani. Naime, dosad standardni stoper Mauro Perković, koji je bio i na press konferenciji uoči utakmice, bio je na klupi. Je li posrijedi neka zdravstvena tegoba mladog igrača Zeleno-žutih ili taktička odluka trenera, ne znamo.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Ono što se iz najavljene postave moglo zaključiti, to je odabir sustava s tri stopera u posljednjoj liniji, među kojima je Garcia uz iskusnog Galileu uvrstio dva nova igrača, Austrijanca Maresica te Hajdukova dojučerašnjeg juniora Luku Bradarića. U postavi se našao i 18-godišnji vezni igrač Antonio Maurić, dok je u ofenzivnom dijelu šansu dobio 19-godišnji novak Bartol Barišić, te iskusniji Vinko Petković.

U gužvi VIP lože zabilježimo da su utakmicu došli pogledati oba gradonačelnika, Filip Zoričić i njegov splitski kolega Ivica Puljak. Naravno, obje su Uprave bile zastupljene svojim vrhuškama i suradnicima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:47