Gonzalo Garcia i Željko Sopić

 GORAN SEBELIC Cropix
NEMA ZLE KRVI

Gospodski odgovor na pitanje o Željku Sopiću: ‘Hrvatska ima puno dobrih trenera i on je jedan od takvih‘

‘Pokušavamo naučiti jedni od drugih, bar ja tako gledam na stvari‘, kaže Gonzalo Garcia.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. svibanj 2023. 21:13

U nedjelju će možda već biti razriješena europska priča za konkurenciju klubova ispod Dinama i Hajduka. Među njima je i Istra 1961, koja ima tešku misiju. Ona mora okrenuti lošu tradiciju protiv Lokomotive u Zagrebu, koju nije dobila u ovoj sezoni, ako kane održati nadu u europski iskorak i za zadnje kolo kojeg igraju doma sa Slavenom Belupom.

Osim što se sučeljavaju neugodnom suparniku po tradiciji u Kranjčevićevoj, Puležani nemaju sudbinu potpuno u svojim rukama. Kad bi osvojili i 6 bodova, opet ovise o drugima, a imaju i slabije pozicije u međusobnim dvobojima s konkurencijom. Gonzalo Garcia se trudi rasteretiti svoju momčad pritiska, ali to je na ovoj točki sezone praktično nemoguće.

- Momčad jako dobro trenira, atmosfera je vrlo dobra i vidim punu koncentraciju. Igrači tijekom cijele sezone djeluju vrlo profesionalno, s njima problema nije bilo. Rijetko homogena grupa mladih ljudi, koja je posvećena radu, gladna napredovanja i zbilja sam sretan kako su funkcionirali cijelu ovu sezonu. Kako god završila, zaslužuju čestitke.

Na presici je Garcia odgovorio i na pitanje o izjavama kolege Sopića na račun trenera stranaca, dakle - i njega.

- Uvjeren sam da kolega Sopić nije doista mislio ono što je kazao i da je to više bila posljedica napetosti i stresa utakmice. I sam sam bio u stresu nakon što smo od Gorice izgubili 4:5.

Garcia je iskazao razumijevanje za situaciju u kojoj je Sopić i dodao:

- Točno je da Hrvatska ima puno dobrih trenera i Sopić je jedan od takvih. Pokušavamo naučiti jedni od drugih, bar ja tako gledam na stvari, nastojim izvući nešto od svakog kolege što mi može koristiti.

Inače, u Puli su s velikim zadovoljstvom objavili vijest da su Lovro Majkić i Luka Hujber pozvani u selekciju U-23, koja će se prigodno okupiti za utakmicu s Katarom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 13:04