Karlo Perić u sredini

 RONALD GORSIC/CROPIX
TUŽNI NAPADAČ

Naš mladi reprezentativac u završnici HNL sezone potjeran iz momčadi: ‘Nisam ovo zaslužio!‘

‘Ponudio sam klubu 70 posto od transfera, zatražio tri plaće i za kaznu sam poslan na tribinu!‘
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 11. svibanj 2022. 07:36

Poslije neriješenog rezultata u prošlom kolu u Kranjčevićevoj ulici u dvoboju sa Slavenom Belupom (1:1), igrači Hrvatskog dragovoljca dobili su za vikend dva dana odmora, a ponovo su se na scenu vratili u ponedjeljak odrađenim poslijepodnevnim treningom praćenim žestokim kišnim pljuskom. Ipak, unatoč vremenskim neprilikama, trening je odrađen na maksimalnom nivou.

Operacija Gorica krenula je prijepodnevnim treningom na kojem su se pojavili ozlijeđeni stoper Niko Galešić (zglob) i desni bočni Valentino Majstorović (koljeno). Oba igrača, uz prije ozlijeđene Čirjaka i Veljaču, bila su pod paskom fizioterapeuta Karla Kralja i njihov nastup protiv kluba iz turopoljske metropole pod velikim je upitnikom.

Trener Crnih Dragan Tadić, kao i prije tjedan dana za dvoboj s klubom iz Koprivnice, ponovo će i pred utakmicu s Goricom imati problema s udarnim sastavom u koliko se spomenuti dvojac ne oporavi u sljedeća tri dana. A spomenutoj četvorici ozlijeđenih igrača treba još pribrojiti Bernarda Karricu, koji će zbog žutih kartona i isključenja sa Slaven Belupom sigurno preskočiti Goricu, te Martina Franića i Petra Turkovića, koji su raskinuli ugovor s još uvijek prvoligaškim klubom iz Sigeta.

Karla Perića smo ostavili za kraj. Autor tri prvenstvena pogotka (Rijeka dva, Lokomotiva jedan), hrvatski nogometni reprezentativac U-20 koji je do Hajduka bio standardan igrač, nije ozlijeđen, redovito trenira, nema kartone, no preseljen je u gledalište i za njega je sigetska odiseja završena. Zašto?

Odgovor nam je ponudio sam igrač, 21-godišnji Karlo Perić...

image

Karlo Perić (desno)

DAMIR KRAJAC/CROPIX

- Po nekim napisima ispada da ja ucjenjujem klub. Naprotiv, mi smo klubu ponudili čak 70 posto od inozemnog transfera, na koje čelnici Hrvatskog dragovoljca nisu pristali, već žele svih 100 posto transfera. Potom sam tražio plaću koju nisam dobio tri mjeseca, ni to mi nisu dali, već su me za kaznu poslali na tribine. Kao izdanak Dragovoljčeve škole mislim da nisam zaslužio to nego srdačan rastanak, koji je poslije svega neminovan, onako kako dolikuje jednom organiziranom klubu - pojasnio je svoj trenutačni status u Sigetu mladi napadač Karlo Perić.

Uistinu, Perić je dijete Hrvatskog Dragovoljca. Rođen je i živi u Sigetu, a prve nogometne korake u Dragovoljcu je napravio već sa pet i pol godina: - Ja sam dečko iz Sigeta. Puno mi znači prilika koju su mi dali predsjednik i klub - govorio je mladi ofenzivac prošlog ljeta prigodom potpisa profesionalnog ugovora s HD-om.

Ipak, ono što je slijedilo moglo se mnogo bolje odvrtjeti i za mladića i za klub, kojemu predstoji povratak u drugoligašku konkurenciju. Perića, pak, čeka pokušaj mirenja s klupskim čelništvom, kojemu također nije u interesu aktualna situacija s igračem od čije bi prodaje u blagajnu HD-a mogao “kapnuti” poneka tisuća dragocjenih eura...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:30