Niko Galešić (bijeli broj 3) iz Rijeke odlazi u Hrvatski Dragovoljac

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
NOVI DOLASCI IZ RIJEKE

HNL prvoligaš izbacio iz momčadi igrače koji su tražili svoje plaće i doveo dva nova pojačanja

Predsjednik kluba iz Sigeta popunjava svlačionicu za proljetnu nemoguću misiju.
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 16. siječanj 2022. 16:02

Poslije Matije Frigana, Ivana Smolčića, Bernarda Karrice i Mate Stanića, s Kvarnera su jučer sletjela još dva igrača - Niko Galešić i Roko Jurišić. Riječ je o dvojici 20-godišnjih bočnih riječkih nogometaša, koji će u crnom dresu sigetske momčadi u prvoligaškoj konkurenciji pokušati dobiti što veću minutažu i, jasno, iskustvo igranja u najjačem hrvatskom nogometnom razredu.

"To nije sve, početkom sljedećeg tjedna stiže još jedno igračko iznenađenje, a možda dva", ističe predsjednik kluba, Marinko Perić, te potom dodaje:

"Još jednom moram istaknuti da sam otjerao sve naše igrače iz jesenskog dijela prvenstva i to zbog obustave rade koji nije bio prijavljen, a čime su prekršili Zakon o radu! To je naše klupsko pravo, jednako kao i obveza prema njima, a to su isplate zaostalih plača. Nekima klub duguje za deseti, jedanaesti i dvanaesti mjesec i u najskorije vrijeme sve će im sjesti na račun do lipe. Klub neće nikome ostati dužan. Kada je već riječ o igračkoj nedisciplini, najkorektniji su bili Marko Ćosić i Andrej Lukić, koji su svoj odlazak najavili odmah poslije završetka jesenskog prvenstva. Svi ostali su šutjeli i čekali početak priprema da ostvare svoje pokvarene namjere, a to je štrajk zbog dva mjeseca dugovanja plaća. Vjerovali su da će klub zbog njih u proljeće ostati na vjetrometini, odnosno, da će ostati bez igrača, ali su se prevarili."

image

Andrej Lukić traži novi financijski izdašniji klub

TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Pri dolasku u klub vidjeli smo neke "buntovne" igrače pred svlačionicom, jeste li im oprostili ili su pak bili tu zbog nekih drugih razloga?

"Nikome nisam oprostio, svi koji su se ogriješili o klupsku disciplinu su slobodni, povratka više nema."

Dobro, tko je uopće od starosjedioca ostao u klubu?

"Ostala su oba vratara, Marić i Šubarić, tu su još Majstorović, Vulikić, Veljača, K. Perić, Bašić, Viduka, Beloša Fian, Turković, Franić... Ali, predstoji još jedno provjetravanje svlačionice. Neki kvazi-novinari me optužuju da takvom politikom guram klub u ponor, ali zar i svi ostali klubovi koji su sada u donjem domu tablice nisu imali jednako razmišljanje u svojoj prošlosti, odnosno, igračku su pomoć imali, primjerice, iz Dinama, Hajduka… S njima su i napravili kvalitetne rezultate jer su svi ti igrači pokazali veliku želju i volju za svoj i klupski uspjeh. Tako će se, vjerujem, i ti igrači Rijeke, Dinama i Osijeka ponašati u proljeće u Sigetu. Jasno, želja nam je ostanak u prvoligaškom društvu, ali ako se to ne dogodi, svijet neće propasti, igrat ćemo ponovo u Prvoj HNL, doduše, u drugom stupnju natjecanja. U konkurenciji 22 najbolje momčadi u državi, i to je velika stvar", zaključio je predsjednik Hrvatskog dragovoljca, Marinko Perić.

Prvu kontrolnu utakmicu Hrvatski dragovoljac odradit će u srijedu, 19. siječnja, satrećeplasiranim istočnim trećeligašem, Zrinskim iz Jurjevca, i to na igralištu s umjetnom travom drugoligaša Dubrave Tim Kabel.

Linker
11. travanj 2024 16:15