Marinko Perić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ŽETOK ISTUP IZ DRAGOVOLJCA

‘Gradonačelnik Tomašević to ne plaća iz svog džepa! Kome je u interesu da djeca budu prepuštena ulici?‘

‘Grad nam je za to odobrio 480.000 kuna, ali novca još nema‘, priča predsjednik Hrvatskog dragovoljca.
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 29. ožujak 2022. 10:04

U Hrvatskom dragovoljcu naveliko razmišljaju o povratku u Siget, jer se u Kranjčevićevoj osjećaju kao gosti.

- Moja razmišljanja u tom smjeru bila su još prošle godine, ali se zbog više faktora, na našu žalost, nisu ostvarila. Ja se nadam da ćemo već ove jeseni i prvenstvene utakmice igrati u Sigetu - priča predsjednik Hrvatskog dragovoljca, Marinko Perić.

Želje i mogućnosti ponekad se teško sastanu. No, ako se vratimo u stvarnost, što bi trebalo poduzeti na stadionu Stjepan Spajić da se one ostvare?

- Najveći uvjet je izgradnja južne tribine, ali naša prva ambicija, koju možemo i moramo realizirati, uređenje je postojeće sjeverne tribine, kojoj bi trebalo promijeniti krovište i stolice.

Poznato je da Hrvatski dragovoljac iz prošlosti vuče veliki financijski dug, kako ćete sve to uspjeti isfinancirati?

- Znam, sve je to jedan veliki financijski zahvat koji se ne može realizirati preko noći. Ali ja imam viziju i vjerujem da tu tribinu uz pomoć možemo do novog prvenstva pozitivno riješiti.

Trenutačno vam je najveći problem osvjetljenje pomoćnog igrališta s umjetnom travom, gdje treba promijeniti žarulje na jednom stupu i osvjetljenje na igralištu s prirodnom travom. Kada ćete ga riješiti?

- Da budem iskren, ne znam, jer je novi gradonačelnik Tomašević sve stopirao. Prije njegovog dolaska na vlast, na prijedlog gradske četvrti Zapad, Grad nam je odobrio za te potrebe 480.000 kuna. Međutim, novca još nema, a mrak je još uvijek na jednom dijelu igrališta. Očito, s obzirom da se ništa ne poduzima, nekome je u interesu da djeca budu prepuštena ulici, a ne da se bave sportom. Iz Grada, kažu, prioritet su vrtići i škole, ali zaboravljaju da su i sportski klubovi također dio toga, u njima djeca provode nekoliko sati dnevno i trebaju imati adekvatne uvjete za rad. Uostalom, mi svi za to odvajamo određena sredstva. Gradonačelnik Tomašević sigurno to sve ne plaća iz svog džepa, zato mi nije jasno njegovo maćehinsko ponašanje prema sportu i sportašima Zagreba - zaključio je Perić, koji je začetnik ideje da nogometaši Hrvatskog dragovoljca u nedjelju, 3. travnja, u Maksimiru u dvoboju s Dinamom istrče u dresovima boje ukrajinske nogometne reprezentacije, a potom još s Lokomotivom, Osijekom i Šibenikom, nakon čega će se ti dresovi staviti na aukciju i sav prihod od prodaje dresova uplatit će za djecu Ukrajine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 20:26