Mislav Karoglan ima pred sobom susrete s Rijekom i Istrom
 

 ANTE CIZMIC Cropix
NIJE PRIVREMENO RJEŠENJE

Zna se tko će voditi Hajduk! Za to postoji tek jedan uvjet, novi trener već ima podršku šefa Akademije

Mislav Karoglan sada se našao u prilici u Hajduku poput nekoć Ante Miše
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. rujan 2022. 05:49

Mislav Karoglan imenovan je nasljednikom Valdasa Dambrauskasa. I pritom nije Karoglan samo prijelazno rješenje, imat će 40-godišnji trener prigodu i dalje voditi Bijele ako dobije dvije zaredom ovog tjedna, sutra Rijeku i u subotu Istru.

Tko je Mislav Karoglan, zanimljivo je pitanje, jer rijetki znaju nešto više o rođenom Imoćaninu koji je igračku karijeru uglavnom preko hercegovačkih klubova. Igrao je za Posušje, Zrinjski i Široki Brijeg, jednu sezonu proveo je u izraelskom Hapoel Nazarethu, jednu u Žilini. U sezoni 2009./10. ima i četiri nastupa za Rijeku, a dvije godine je bio u singapurskom SAAFC-u.

Karijeru je završio igrajući u Kamenu iz Ivanbegovine prije šest godina. Od tada se posvetio trenerskom poslu u kojem je s Croatijom Zmijavci u ljeto 2018. dobio laskavu titulu najboljeg trenera Dalmacije osvojivši titulu u Trećoj HNL jug. Proveo je potom polusezonu u Zadru, da bi na poziv Hajduka u ljeto 2019. došao na Poljud. Dvije godine vodio je kadete i na kraju je prošlog ljeta ušao u stožer Jensa Gustafssona s preporukom “moderni trener”.

Može li kao nekad Miše?

Najveći zagovornik Mislava Karoglana, novog trenera Hajduka, voditelj je Akademije Boro Primorac, pa je shodno tome i dobio priliku povesti Bijele kao čovjek koji ima kontinuitet rada u prvoj momčadi Bijelih kroz proteklih 15-ak mjeseci. Koliko je Karoglan spreman voditi momčad, postaviti se kao autoritet klasama poput Livaje, Krovinovića, Lovre i Nikole Kalinića, tek ćemo vidjeti, ali velika mu se prigoda iznenada ukazala.

Mislav Karoglan danas je u prilici u Hajduku poput nekoć Ante Miše, kojemu se nasljednik tražio mjesec dana u jesen 2008. godine, da bi tadašnji klupski predsjednik Mate Peroš uoči gostovanja u Koprivnici objavio da je Miše trener Bijelih s ugovorom. Upisao je onda Miše seriju od devet prvenstvenih pobjeda u nizu, što i danas stoji kao klupski rekord, zajedno s Gračanovih devet iz jeseni 2001. godine. Može li Karoglan sada kao nekad Miše?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 13:52