NIKOLA VILIC Cropix
POGLEDAJTE NEOBIČNU PRESICU

VIDEO: Važna karika ostaje na Poljudu! ‘I nema meni do bile boje i da se svjetovi sto puta sruše...‘

‘Sljedeći tjedan pripremamo nešto novo za vas‘ - zagonetno je odgovorio Jakobušić na pitanje - Marka Livaje
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2022. 12:37

Sjajna vijest za sve navijače Hajduka. Naime, prvi vratar Lovre Kalinić potpisao je ugovor s Bijelima do 2025. godine, a klub s Poljuda tu je informaciju podijelio i na društvenim mrežama uz prigodan video sažetaka nekih od njegovih najboljih obrana uz komentar - I nema meni do bile boje i da se svjetovi sto puta sruše...2025.

Lovre Kalinić je tako i službeno postao igrač Bijelih. Do danas je kapetan Hajduka bio na Poljudu na posudbi iz Aston Ville, a sada je i službeno igrač splitskog kluba.

Do sada je odigrao 191 službenu utakmicu za Hajduk. Debi je upisao 2011. godine u pobjedi na gostovanju kod Slaven Belupa, a u posljednjem nastupu predvodio je Bijele do trofeja u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu, u 3:1 pobjedi protiv Rijeke na Poljudu.

- Svi znate što Lovre znači za svlačionicu i teren, ali mi u Upravi znamo što on znači za Hajduk i širu javnost. Prije svega govorimo o jednoj moralnoj vertikali i ovo je velika stvar za nas. Zahvaljujem se njemu, njegovoj obitelji, zastupnicima i Aston Villi koja je prihvatila raskid ugovora. Nemam što posebno dodati, osim zaželjeti da Lovre ostane onakav kako je - kazao je predsjednik Uprave Lukša Jakobušić.

- Za nas je bilo ključno zadržati kapetana, obje strane imale su iste želje, bilo je pitanje tehnike kako ćemo se dogovoriti. Sretni smo i ponosni što Lovre ostaje, on je vođa i ključni član svlačionice. Zajedno želimo u sljedećim godinama ostvariti velike stvari za Hajduk - dodao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Hajduk se nikada ne može odbiti. Vratio sam se ovdje u zahtjevnom trenutku moje karijere, klub mi je dao šansu da vratarski oživim i jednostavno ovu priliku da potpišem za Hajduk nisam htio propustiti. Moja jedina želja je bila da ostanem tu i to se na kraju ostvarilo - istaknuo je kapetan Kalinić u emotivnom obraćanju.

Zanimljiva 'presica'

Najzanimljiviji trenuci događali su se nakon same svečanosti potpisa ugovora jer igrači Hajduka bili su u ulozi novinara koji su u hotelu u Bad Waltersdorfu postavljali pitanja svom kapetanu. Prvi je krenuo...

- Nikola Kalinić, La Gazzetta dello Sport. Recite mi zašto ste čekali za potpis ugovora, jeste li imali drugih opcija osim Hajduka, očekujete li da vas izbornik Dalić pozove na sljedeće okupljanje i možete li postati broj jedan hrvatske reprezentacije?

Pitanja su izazvala smijeh i veselje suigrača, ali Lovre je mirno odgovarao na upite svog daljnjeg rođaka iz Solina...

- Moja jedina želja je bila Hajduk. Što se tiče reprezentacije, uvijek sam na raspolaganju, a na izborniku je odluka.

- Jeste li zadovoljni financijskim dijelom? - nastavio je Nikola.

- Da sam gledao financije, sigurno je da sam mogao potražiti neki drugi izlaz.

Uzeo je potom mikrofon i prvi napadač Bijelih.

- Marko Livaja za Kaštela.org. Predsjedniče, hoće li biti pojačanja ili je ovo zadnji potpis ovog ljeta?

- Sljedeći tjedan pripremamo nešto novo za vas - zagonetno je odgovorio Jakobušić, najavljujući time nova lica u klubu.

Bilo je i pitanje Novog lista “što ćete s trenerom, nije dobio dvije utakmice””, ali Jakobušić je lakoćom uzvratio: - Nitko ne smije biti u comfort zoni.

Aktivni Nikola Kalinić je ponovno dobio riječ s upitom za sportskog direktora:

- Je li stigla službena ponuda za Sahitija?

- Nije- odgovorio je Nikoličius.

Josip Elez predstavljao je Bild, pa je upitao Jakobušića:

- Kako je dovoljna ova momčad ako prošle godine nije osvojila naslov i ispala je od Tobola? Je li to neka vaša pila naopako?

- Koliko god to možda čudno zvučalo, ali s ovim iskustvom mi smo sada najstabilniji. Čuo sam od svih vas igrača da ste rekli kako biste pobijedili onu zadnju u Maksimiru protiv Dinama da je trebalo za titulu. Stiže Superkup, eto nove šanse za dokazivanje protiv Dinama. Mene više brinu vaše sumnje je li ovo dobro. Možda nam trebaju dva stopera - odgovorio je predsjednik “novinaru” Bilda, središnjem stoperu Bijelih. (Jurica Radić)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:45