TOM DUBRAVEC Cropix
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Povijesna pobjeda Hajduka, juniori Bijelih na Poljudu srušili Man. City i izborili 1/4 finala Lige prvaka

Momčad Marijana Budimira na domaćem travnjaku ostvarila je nevjerojatan rezultat
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. veljača 2023. 15:53

HAJDUK - MANCHESTER CITY 2:1 (Brajković 24‘, Antunović 33‘/ Bobb 45‘)

SPLIT Stadion Poljud 10.000

Sudac: Snir Levy. Pomoćnici: Zoler i Koltunoff. (svi Izreal). Četvrti sudac: Terzić.

HAJDUK (5-4-1): Buljan - Đolonga, Arković, Kavelj, Jurić-Petrašilo, Hrgović - Vrcić (od 88. Duić -), Reić (od 59. Ćalušić), Skoko (od 59. Nazor), Brajković - Antunović (od 73. Begonja).

Trener: Marijan Budimir.

MANCHESTER CITY (4-3-3): Murray-Jones - Samuel, Burns, Katongo, Galvez (od 74. Ndala) - Adam (od 62. Oboavwdou), Charles, Bobb - Borges, Dickson, Mebude. Trener: Bryan Barry Murphy.


"Tika-taka" nije prošla na Poljudu, juniori Hajduka eliminirali su Manchester City plasiravši se u četvrfinale Lige prvaka mladih. Povijesni uspjeh za splitski klub, veliki rezultat momčadi koju vodi Marijan Budimir. "Ovo je Hajduk" s tim su povikom navijači ispratili mlade igrače u bijelim dresovima koji su ispred sjeverne tribine slavili veliku pobjedu. Sjajna utakmica, tvrda, namučili su se Splićani, ali i zaslužili prolaz među osam najboljih u elitnom juniorskom natjecanju, Ligi prvaka mladih.

Bijeli su se obrambeno postavili u 5-4-1 dok su protiv majstora posjeda Manchester Citya akcije gradili u formaciji 4-2-3-1. Da se Bijeli neće isključivo braniti pokazali su nam već u 6. minuti kada je Skoko poslao loptu u prostor za Vrcića koji izašao sam vratara gostiju, šutirao sa 16 metara, ali obranio je Murray Jones.

image

Slavlje Hajduka

TOM DUBRAVEC Cropix

City je u 12. minuti prvi put zaprijetio preko Josha Adamsa koji je udarcem sa 17 metara, snažno i prizemno šutirao u reklame iza gola. City se očekivano namentuo kontrolom lopte, ali Hajduk je već u 24. spretnom reakcijom Roka Brajkovića došao do vodstva. Istrčao je vratar Murray-Jones pokupiti loptu, kratko je, pogrešno odbio do Brajkovića koji je sa 22 metra pogodio praznu mrežu za 1:0.

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

Nije se City ni snašao, a već je na semaforu bilo 2:0. Vodstvo je sjajnom akcijom povećao Mate Antunović u 33. minuti. U maniri rasnog centarfora Antunović je dobivši loptu od Skoke zavrtio svog čuvara Katongu na lijevoj strani, i onda loptu sa šest metara poslao u prvi kut Murray-Jonesa na oduševljenje navijača.

POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE

Pjevalo se na Poljudu "ajmo Bijeli alle, gazite Manchester", ali City se ipak uspio vratiti do kraja poluvremena, pogotkom u zadnjoj minuti pred odlazak na odmor. Po lijevoj strani prošao je Portugalac Borges, povratnu ostavio Oscaru Bobu koji je ljevicom sa šest metara pogodio mrežu Bijelih za 2:1 na poluvremenu. Prvu prigodu u nastavku ponovno su kreirali hajdukovci preko svog tandema Hrgović- Antunović. Nabacio je u 49. minuti lijevi bočni, a centarfor Antunović sa 10-ak metara pucao je pored vratnice.

image

Roko Brajković i Josh Adam

TOM DUBRAVEC Cropix

U 52. minuti sporna situacija, Antunović je sam pobjegao Katongi koji ga je u kontaktu srušio, ali sudac je ostao nijem, dobro su prošli Englezi bez prekršaja i kartona. Dvije minute potom u aktivnoj i zanimljivoj utakmici vidjeli smo proboj Bobba kroz obranu Hajduka, ali njegov šut završio je ravno u rukama Buljana. City je preuzeo kontrolu igre u drugom dijelu, ali rijetke su bile opasnosti pred vratima Hajduka.

image

Atmosfera s Poljuda

TOM DUBRAVEC Cropix

U 72. minuti imao je City prigodu iz slobodnog udarca, sa 18 metara iskosa pucao je Charles, ali preslabo za Buljana. Sedam minuta kasnije iz jedne gužve ponovno je pokušao City, iz blizine sa pet metara šutirao je Dickinson, ravno u Buljana. Igra se potpuno preselila ispred šesnaesterca Bijelih, ali i dalje je City teško kreirao prave prigode.

image

Borna Buljan

TOM DUBRAVEC Cropix

Odlično su se branili hajdukovci, a onda je sijevnula kontra nakon koje su se "zakačili" Vrcić i Burns, obojica su prošli sa žutim kartonima, ali igrač Citya zaradio je pritom drugu javnu opomenu zbog odgurivanja hajdukovca i gosti su od 83. minute ostali sa igračem manje na travnjaku. Do kraja su "crveno-crni" opsjedali kazneni prostor Bijelih, imali su izraziti posjed (62-38) ali izuzev šanse Dickinsona u trećoj minuti sudačke nadoknade, nisu razvikani gosti ništa napravili obrani koju je predvodio kapetan Jurić-Petrašilo.

Linker
19. rujan 2024 20:13